Rămâi conectat

Ştirea zilei

Despăgubirea pe care o primește comisarul şef Milu Todea, pentru acuzațiile DNA, s-a mărit la 40.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisarul şef Milu Constantin Todea, comandantul Poliţiei Cugir, a obţinut în instanţă mărirea despăgubirii pe care statul trebuie să i-o plătească, pentru acuzațiile aduse de DNA. În urma soluționării apelului, judecat de Curtea de Apel Alba Iulia, suma pe care acesta o va primi este de 40.000 de lei. 

Reamintim că Milu Todea a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în iunie 2009, sub acuzaţia de “favorizare a persoanelor care au comis o infracţiune de luare de mită”, alături de subofiţerul Gheorghe Dănuţ Pleşa. Cei doi au fost acuzaţi că, în 4 decembrie 2008, au dezvăluit o acţiune de filaj prin care se urmărea prinderea în flagrant a unui angajat de la Registrul Auto Român Alba, în timp ce lua mită.

La sfârşitul lunii octombrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv şi irevocabil pe comisar. În schimb, aceeaşi instanţă a menținut condamnarea subofiţerului Gheorghe Dănuţ Pleşa, cu pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare.

Ca urmare a achitării sale, Milu Todea a fost repus în drepturi şi a ocupat pentru o scurtă perioadă de timp, din ianuarie până în martie 2012, funcţia pe care o deţinuse înainte de declanşarea urmării penale împotriva sa, şi anume cea de adjunct al şefului IPJ Alba. El a primit retroactiv şi sumele de bani corespunzătoare salariului de adjunct al şefului IPJ Alba. În martie 2012 Todea a fost numit comandat al Poliţiei Cugir. Aici a rămas până în mai 2013, când a fost schimbat din funcţie şi numit şeful al Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. În luna mai 2014 el a fost numit din nou şef al Poliţei Cugir.

În urma acțiunii civile pe care a deschis-o, el a primit prin sentinţă a Tribunalului Alba, despăgubiri morale de 25.000 de lei pentru noaptea pe care a petrecut-o în arest în martie 2009, şi pentru prejudiciile sociale, de imagine şi de sănătate pe care susţine că le-a suferit pe tot parcursul procesului, până la achitare. Suma a fost mult mai mică decât cea pe care a solicitat-o, motiv pentru care a contestat cu apel soluția pronunțată de tribunal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea