Ziarul Unirea

Deşi se află în spatele Primăriei Alba Iulia, Piaţa de legume şi fructe geme de mizerie

Mă numesc Maria Ponoran, sunt din satul Şard, judeţul Alba, iar în perioada de vară şi toamnă vând legume şi fructe care provin din gospodăria proprie în piaţa din centru a municipiului Alba Iulia. În ultima perioadă, în fiecare zi de duminică în piaţa de legume şi fructe se vând iepuri, câini, găini şi alte animale. Cuştile cu aceste animale sunt puse pe mesele unde se vând legume şi fructe sau produse industriale. În urma lor pe mese rămâne urină, materii fecale şi o mizerie de nedescris şi în zilele de duminică nu face nimeni curăţenie. Luni dimineaţa când venim la piaţă suntem obligaţi să expunem marfa ce o avem în urina şi mizeria lăsată de cei care şi-au expus la vânzare câinii şi iepurii. Eu ştiu că animalele şi păsările se vând în târgul de animale şi nu în pieţele de legume şi fructe sau de produse industriale.
Eu vreau să întreb prin intermediul dumneavoastră, unde sunt medicii veterinari care răspund de piaţă, unde este şeful pieţii, de ce nu face ordine? Persoanele numite să facă curăţenie prin piaţă nu-şi prea fac datoria, stau la cafea toată ziua, iar prin piaţă vezi hârtii, pungi, ţigări aruncate, nu sunt coşuri de gunoi, este mizerie la WC. Piaţa din centru este în spatele Primăriei, nimeni de acolo nu vede mizeria care domneşte în piaţă. Eu m-am gândit să trag un semnal de alarmă prin intermediul dvs., poate că cei care trebuie să se ocupe de organizare, curăţenie şi întreţinerea pieţii din centrul municipiului Alba Iulia îşi fac mai bine datoria.
P.S. Dacă doriţi să vedeţi cele scrise de mine vă invit lunea dimineaţa între orele 5.00 – 7.30 la piaţă, sau duminica după-amiaza.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

HH 25 august 2011 at 22:13

DESI SE AFLA IN FATA PIETII DE LEGUME SI FRUCTE , PRIMARIA ALBA IULIA GEME DE MIZERII.

oarecare 26 august 2011 at 7:36

exceptional joc de cuvinte….mi-a placut:)

mosu 25 august 2011 at 22:36

Eu nu stiu pe nimeni care face curatenie fara bani. Si cred ca daca primaria ar amenaja piata si ar plati pe cineva sa faca curatenie ar creste si taxele la taraba si nu stiu daca iar conveni la doamna de la sard. Asa ca mai bine v-ati intelege voi pietarii intre voi si va-ti face singuri curatenie in loc sa asteptati sa va faca alti pentru ca pe mine nu ma plateste nimeni sa ma spal sau sa-mi fac curatenie acasa. Deci aveti de ales ori va faceti curatenie ca sa nu mai fiti niste mizerabili si sa mai cumpere lumea de la voi ori trebuie sa platiti pe cineva sa va curete mizeria.

cititor 25 august 2011 at 22:42

de unde ai atâta înţelepciune „moşule”? nu cumva eşti de la primărie?

despre oras 26 august 2011 at 8:26

crezi ca ii pasa primarului de tine? stii cat cotizeaza allegria la campania lui Hava? Stii ca pitzipoancele si pitziponcii care vin la club si la terase sunt copii de bani gata iar parintii lor sunt bogati desi lucreaza la stat dar in functii cheie? Putin le pasa de noi. Noi nu contam pentru ei

eu 26 august 2011 at 13:00

da’ de 112 ai auzit? nu vrei sa vina primarul in persoana la 1 noaptea sa ii bata pe pustani peste fund cu rigla?? oameni cazuti in cap . . .

P.S intr-o tara civilizata, locatarii ar fi sunat la politie. Daca voua va e lene sa formati 3 cifre stati cu muzica la ureche toata noaptea

matahala 26 august 2011 at 13:37

hai sa vad politia sa vina sa aplice amenzi in fata la allegria. A doua zi trebuie sa isi ceara iertare de la taticii pdl-isti

vigilante 26 august 2011 at 11:39

Salprestul nu aduna gunoaiele din piata din centru? Nu inteleg de ce se arunca totul pe jos cand s-au inventat bubelele. Sau nu exista asa ceva intr-o piata de municipiu european.

cleanning 26 august 2011 at 22:40

gunoaiele ar trebui adunate de cei care lunar stang de la comercianti si producatori zeci de mii de lei……. din acei bani ar putea angaja 2-3 maturatori…….

Comentariile sunt oprite