Rămâi conectat

Curier Județean

„Descoperă bibliotecă!”: Proiect cultural-educativ adresat copiilor de către Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul cultural-educativ 3.2 Descoperă bibliotecă! va fi lansat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, joi, 19 martie 2021, pe pagina de Facebook a instituției. Proiectul are ca scop creșterea accesului publicului la colecții, dezvoltarea și promovarea culturii scrise prin organizarea de evenimente culturale și sprijinirea realizării activităților de pedagogie, esențiale în educația tinerei generații.

Adresat în special copiilor, proiectul pune accent pe asigurarea condițiilor necesare creșterii numărului de beneficiari în rândul copiilor și pe dezvoltarea unor parteneriate cu instituțiile de învățământ în mod special dar și cu alți parteneri.

„Copiii sunt cei care se vor îngriji în viitor de moștenirea noastră culturală și tot ei sunt cei care trebuie să îmbogățească această moștenire și să o transmită mai departe. Pentru a le crește interesul și grija față de cultură este absolut necesar ca actul cultural să ajungă la ei de la cele mai fragede vârste și în formele cele mai ușor de asimilat. În acest scop, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a inițiat mai multe proiecte destinate lor, printre care se numără și proiectul 3.2 Descoperă biblioteca!. Totodată am fost nevoiți să ne adaptăm la practicile de consum cultural ale generațiilor actuale, astfel încât dragostea pentru cultură în general și pentru lectură în mod special să fie sădită în mintea și sufletul lor într-un mod cât mai atractiv” a spus Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Prima activitate din cadrul proiectului 3.2 Descoperă biblioteca! poartă titlul „Descoperă-i pe Micii mei eroi!” și are în program o prezentare a proiectului și a temei, o discuție interactivă pe tema data și încercarea de a răspunde la întrebarea „Ce înseamnă să fii erou?”, prezentarea colecției de carte pentru copii „Micii mei eroi” și prezentarea unor aspecte din copilăria, viața și activitatea unor importante personalități universale din diferite domenii ale cunoașterii.

Activitatea „Descoperă-i pe Micii mei eroi!” este organizată de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în cadrul proiectului de animație culturală 3.2 Descoperă biblioteca!.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea