Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Derby-ul local Kinder Teiuș – Voința Stremț, analizat de un tânăr pasionat de fotbal și jurnalism

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tudor Itu este un tânăr de 20 de ani, student în Cluj-Napoca, pasionat de fotbal și jurnalism, care din această toamnă a lăsat o impresie excelentă prin postările obiective și pertinente din mediul online legate de partidele disputate de Orient Blandiana (Liga 5).

O întâlnire întâmplătoare pe „Cetate”, la un meci din Liga 3 al Unirii Alba Iulia a dus la o provocare pentru Tudor, care și-a dorit să întocmească o cronică la un meci de fotbal din Alba, pentru a mai desluși din tainele meseriei practicate pe stadioane și arene sportive.

I-am lansat propunerea unei partide dintre Kinder Teiuș și Voința Stremț, un derby local, la care a ajuns studentul facultății de Construcții din Cluj, cu bani din propriul buzunar, iar ce a ieșit de aici vă lăsăm să lecturați în cele ce urmează.

Cronică AFC Kinder Teiuș – CSC Voința Stremț

„În cadrul etapei a 10-a a Ligii a 4-a am urmărit derby-ul local dintre AFC Kinder Teiuș și CSC Voința Stremț. Meciul s-a disputat la Aiud unde echipa din Teiuș s-a prezentat din postura de gazdă, acest avantaj nefiind deloc îndeajuns pentru mult-râvnita victorie.

Voința Stremț s-a impus fără drept de apel, cu scorul de 4-0, apropiindu-se la doar un punct de echipa din localitatea vecină, în vreme ce teiușenii suferă a patra înfrângere a stagiunii curente.

Încă din debutul meciului trupa antrenată de Ioan Marcu și-a arătat determinarea, ducând cu lejeritate balonul în treimea adversă în repetate rânduri. Primul gol nu s-a lăsat prea mult așteptat, iar în minutul 22 Juncan Alexandru #11 împinge mingea în plasă din interiorul careului de 6 metri, în urma unui corner executat la semi-înălțime.

Repriza a doua începe în forță pentru “Voința” iar în minutul ‘46 căpitanul echipei Goangă Darius #7 dublează avantajul cu o lovitură de cap plasată perfect. Deznodământul părea din ce în ce mai clar, întrucât lipsa de luciditate și combativitate a atacanților “Kinderului” nu aveau cum să genereze vreun gol, iar în minutul ‘64, în urma unei recuperări la aproximativ 25 de metri de poarta adversă, mingea ajunge la Salcău Sebastian #10 care îl învinge pentru a treia oară pe portarul advers.

“Cireașa de pe tort” a fost pusă de către Voicu Adrian #28, care în minutul ‘87 închide tabela cu un șut în forță la colțul scurt de la aproximativ 25 de metri, fără a-i mai oferi portarului vreo șansă.

În ciuda vremii mohorâte, meciul a fost urmărit din tribună de 150 – 200 de spectatori de toate vârstele. Prezența oamenilor în număr ridicat la stadion nu poate decât să ne bucure. Liga a 4-a oferă spectacol!”

Text: Tudor Itu

Foto: Sorin Giurcă (Voința Stremț)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea