Rămâi conectat

Sport

Derby de „Alba” încins, la Galda de Jos: Industria – Performanţa Ighiu, sau „războiul” orgoliilor în eşalonul terţ

Dan HENEGAR

Publicat

în

performanta-ighiu-nuova-mama-mia-23Unsprezece kilometri şi un munte de orgolii despart cele două localităţi, Galda de Jos şi Ighiu, aprige rivale de vreo doi ani, în plan fotbalistic, de când au, fiecare, reprezentante în Liga a 3-a.

Disputa în premieră, între cele două combatante, în Liga a 3-a, are loc sâmbătă, 29 octombrie, la ora 15.00, la Galda de Jos.

Ultimul duel direct a fost în 15 iunie 2015, în Cupa României, la Ighiu, când Perfomanţa a câştigat cu 1-0.

Este al treilea derby „de Alba” din tur, dar, cu siguranţă, confruntarea judeţeană cu cea mai ridicată cotă de adrenalină. Industria reprezintă revelaţia stagiunii, uimind printr-o serie extraordinară ce a adus-o în fotoliul pluşat al liderului, iar în contrapartidă, Performanţa Ighiu suferă, scârţâie şi din aspiranta la Liga a 2-a, anunţată cu mare pompă, a ajuns în anonimat. „Războiul” mocnit între cele două rivale s-a estompat oarecum, recent, când Performanţa a beneficiat două etape de terenul de la Galda de Jos, însă, cu siguranţă, va fi jocul campionatului, meciul pe care niciuna dintre combatante nu vrea să-l piardă.

La startul stagiunii, nimeni nu-şi închipuia actuala situa’ie, cu Industria în postura de lider, iar ighienii măcinaţi de probleme interne şi naufragiaţi în zona neutră a ierarhiei, deşi au abordat sezonul din postura de candidată la promovare. Datele problemei s-au schimbat total între timp, posturile fiind diametral opuse şi dacă, respectiva dispută era programată prin septembrie, Performanţa era cotată drept favorită incontestabilă, balanţa înclinându-se însă considerabil în favoarea elevilor lui Paul Ciucă.

*Paul Ciucă: „Să câştige echipa mai bună”

Înainte de a activa la Industria, antrenorul Paul Ciucă a pregătit Performanţa Ighiu, cu care în 2013 a câştigat Cupa României, faza judeţeană, printre elevii săi de atunci fiind Cernea şi Frenţiu, acum „piese” de rezistenţă în distribuţia primei clasate. „Întâlnim o echipă foarte bună, care şi-a propus promovarea. Va fi un simplu joc de campionat, pe care ne propunem să-l câştigăm. Aşteptăm un spectacol fotbalistic, cât mai mulţi spectatori în tribune, iar cea mai bună echipă să învingă”, este declaraţia lui Paul Ciucă, una elegantă, menită să nu adauge presiune suplimentară. „Principalul” Industriei ştie şi din ce parte vine pericolul: „Performanţa are trei jucători, Romică David, Keita şi Poiană, ce oricând pot face diferenţa”, a concluzionat Ciucăt, un alt elev de-al său, D. Lupșan îmbrăcând în trecut tricoul Ighiului.

*Vasile Ursu: „Industria este favorită”

Fără Ov. Turuş şi Fetiţa – accidentaţi, plus alţi şase jucători (Bold, Mintaş, S. Szekely, G. Toma, F. Himcinschi şi Făgărăşanu) care au părăsit corabia, Performanţa Ighiu este la „cota de avarie” în privinţa efectivului, încercând să rezolve situaţia mijlocaşului Buda. „Prin prisma poziţiilor din clasament, Industria Galda de Jos este favorita partidei. Joacă prima clasată, cu ocupanta locului opt”, a spus Vasile Ursu, aflat într-o situaţie ingrată, mai ales că etapa anterioară a suferit întâiul eşec ca antrenor în Liga a 3-a şi dispune de numai 13 jucători valizi!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 2-2 (1-0), în prima rundă din play-out | Gazdele, egalate în două rânduri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a remizat pe propriul teren cu Avântul Reghin, în prima rundă din play-off-ul Seriei 9 din eșalonul terț, scor 2-2 (1-0) joc în care amfitrionii au condus în două rânduri, dar au fost egalați de fiecare dată. Apărătorul gazdelor Vitinha a fost înlocuit la pauză și transportat la spital din pricina unei lovituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea