Derby de „Alba” încins, la Galda de Jos: Industria – Performanţa Ighiu, sau „războiul” orgoliilor în eşalonul terţ

Paul Voicu - Primar 2020

performanta-ighiu-nuova-mama-mia-23Unsprezece kilometri şi un munte de orgolii despart cele două localităţi, Galda de Jos şi Ighiu, aprige rivale de vreo doi ani, în plan fotbalistic, de când au, fiecare, reprezentante în Liga a 3-a.

Disputa în premieră, între cele două combatante, în Liga a 3-a, are loc sâmbătă, 29 octombrie, la ora 15.00, la Galda de Jos.

ELIT

Ultimul duel direct a fost în 15 iunie 2015, în Cupa României, la Ighiu, când Perfomanţa a câştigat cu 1-0.

Este al treilea derby „de Alba” din tur, dar, cu siguranţă, confruntarea judeţeană cu cea mai ridicată cotă de adrenalină. Industria reprezintă revelaţia stagiunii, uimind printr-o serie extraordinară ce a adus-o în fotoliul pluşat al liderului, iar în contrapartidă, Performanţa Ighiu suferă, scârţâie şi din aspiranta la Liga a 2-a, anunţată cu mare pompă, a ajuns în anonimat. „Războiul” mocnit între cele două rivale s-a estompat oarecum, recent, când Performanţa a beneficiat două etape de terenul de la Galda de Jos, însă, cu siguranţă, va fi jocul campionatului, meciul pe care niciuna dintre combatante nu vrea să-l piardă.

Mihail David - 2020

La startul stagiunii, nimeni nu-şi închipuia actuala situa’ie, cu Industria în postura de lider, iar ighienii măcinaţi de probleme interne şi naufragiaţi în zona neutră a ierarhiei, deşi au abordat sezonul din postura de candidată la promovare. Datele problemei s-au schimbat total între timp, posturile fiind diametral opuse şi dacă, respectiva dispută era programată prin septembrie, Performanţa era cotată drept favorită incontestabilă, balanţa înclinându-se însă considerabil în favoarea elevilor lui Paul Ciucă.

*Paul Ciucă: „Să câştige echipa mai bună”

Înainte de a activa la Industria, antrenorul Paul Ciucă a pregătit Performanţa Ighiu, cu care în 2013 a câştigat Cupa României, faza judeţeană, printre elevii săi de atunci fiind Cernea şi Frenţiu, acum „piese” de rezistenţă în distribuţia primei clasate. „Întâlnim o echipă foarte bună, care şi-a propus promovarea. Va fi un simplu joc de campionat, pe care ne propunem să-l câştigăm. Aşteptăm un spectacol fotbalistic, cât mai mulţi spectatori în tribune, iar cea mai bună echipă să învingă”, este declaraţia lui Paul Ciucă, una elegantă, menită să nu adauge presiune suplimentară. „Principalul” Industriei ştie şi din ce parte vine pericolul: „Performanţa are trei jucători, Romică David, Keita şi Poiană, ce oricând pot face diferenţa”, a concluzionat Ciucăt, un alt elev de-al său, D. Lupșan îmbrăcând în trecut tricoul Ighiului.

*Vasile Ursu: „Industria este favorită”

Fără Ov. Turuş şi Fetiţa – accidentaţi, plus alţi şase jucători (Bold, Mintaş, S. Szekely, G. Toma, F. Himcinschi şi Făgărăşanu) care au părăsit corabia, Performanţa Ighiu este la „cota de avarie” în privinţa efectivului, încercând să rezolve situaţia mijlocaşului Buda. „Prin prisma poziţiilor din clasament, Industria Galda de Jos este favorita partidei. Joacă prima clasată, cu ocupanta locului opt”, a spus Vasile Ursu, aflat într-o situaţie ingrată, mai ales că etapa anterioară a suferit întâiul eşec ca antrenor în Liga a 3-a şi dispune de numai 13 jucători valizi!

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...