Ziarul Unirea

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu: Atacul BNR la adresa Guvernului îmi aduce aminte de ce Isărescu a pierdut alegerile în România

Pentru un bugetar care câștigă 43.000 lei pe lună, lui Mugur Isărescu îi e ușor să spună altora ”să strângă cureaua”. Este singurul lucru pe care știe să-l spună acest om cu gândire neoliberală care, atunci când a avut șansa să guverneze România, a înfometat-o.  Politica neoliberală a lui Isărescu, de a nu cheltui banul public pe servicii sociale, ci doar pe salarii nesimțite ale unor șefi de instituții, e filosofia pe care au moștenit-o Boc și Cioloș mai târziu.

Oficialii BNR vorbesc despre posibilitatea unei noi crize economice în România, o criză născută din ura unor neoliberali împotriva celor mulți și neajutorați. Mugur Isărescu a atras atenția Guvernului că dacă nu ține cheltuielile în frâu, atunci riscăm o aterizare forțată a economiei.

ELIT

BNR se comportă din ce în ce mai mult ca un partid de opoziţie, unul neoliberal și antiromînesc. În loc să își facă datoria și să manifeste o atitudine echilibrată, BNR acționează din ce în ce mai mult în maniera unor vendete personale cu diverși politicieni.

Rolul principal al BNR este politica fiscală şi controlul inflaţiei prin supravegherea preţurilor. Orice problemă care există în această privinţă trebuie lămurită cu Guvernul într-un cadru instituțional, nu prin mesaje publice apocaliptice care generează panică în piață și ură de clasă.

Guvernul și-a făcut datoria. A asigurat creșterea economică, a respectat criteriile de stabilitate macroeconomică: s-a încadrat în țintele de deficit, a diminuat datoria publică și a redus ponderea împrumuturilor pe termen scurt la 5% din totalul datorie guvernamentală. De asemenea, politicile fiscale ale Guvernului au avut un impact scăzut asupra inflației: doar 0,3 puncte procentuale din inflație sunt în urma revenirii accizelor la nivelul lăsat de Guvernul Cioloș.

Prin urmare, evoluția inflației nu poate fi aruncată de BNR în sarcina Guvernului. BNR trebuie să își asume eșecurile repetate în politica monetară în ceea ce privește gestionarea inflației și a cursului valutar. În ultimii 10 ani, într-un singur an, BNR a reuşit să se încadreze în ţintele de politică monetară. Cu toate acestea oficialii BNR au încasat bonusuri de performanță deși au eșuat în principala lor sarcină.

BNR trebuie să se abțină să mai lanseze mesaje apocaliptice în spațiul public pentru că mesajele BNR generează mișcări și consecințe în piața românească. Dacă are unele observații privind politicile guvernului trebuie să le lămurească cu miniștri de resort înainte de a face anunțuri publice. Cred că e momentul să-l invităm pe guvernatorul BNR în fața Parlamentului,  instituție pe care a frecventat-o din ce în ce mai puțin în ultimii ani. BNR se află sub control democratic parlamentar iar Parlamentul trebuie să-și exercite acum acest control.

Ioan Dîrzu

Deputat

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: Apel către Guvern pentru includerea proiectelor de modernizare a drumurilor din Apuseni în Planul de Redresare și Reziliență!

Am solicitat Guvernului României să includă proiectele de modernizare, asfaltare și reparare a drumurilor din Munții Apuseni, DN74, DN74A și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

Bre,Dirzule! 3 aprilie 2018 at 14:08

Stii bine ce salarii si inemnizatii castiga toate fufele si toti penalii pusi de PSD in CA ale firmelor si institutiilor de stat(unele mai mari decat a lui Isarescu). Ati facut praf economia tarii( scumpiri de alimente, inflatie, preturile cele mai ridicate la gaz, curent si carburanti, ZERO INVESTITII, ZERO FONDURI europene-3guverne de penali si repetenti)si acum dati vina pe altii. Mincinosilor si nesimtitilor!

Unu din Alba 3 aprilie 2018 at 23:02

Perfect de acord domnule Dirzu ! Toata lumea ne spune sa strangem cureaua dar de unde sa o mai strangem ca a ajuns la maxim ! Suntem prea saraci si loviti din greu de regimul pnlist=pdlist de nu mai avem resurse ! Rusine mafia pnl=pdl !!!

Ghita 4 aprilie 2018 at 9:07

A ajuns un nimeni sa comenteze activitatea BNR. psd care a fost la butoane tot timpul dupa 1990, a facut praf tara asta, iar acum da vina pe Isarescu si Ciolos. Toti analfabetii obedienti ai psd-ului au ajuns sa conduca totul in Romania, au toate parghiile in maini, fac ce-i taie capul, duc tara la groapa, dar altii sunt de vina pentru ticalosia si incompetenta lor. Bre Dirzule, sunteti mai rai ca turcii si tatarii, dupa voi potopul

Mana dreapota a lui Isarescu 4 aprilie 2018 at 9:54

Dirzule, ipocritule, mana dreapta a lui Isarescu la BNR este nimeni altul decat Georgescu-membru PSD si vice-guvernator. Cu el se consulta guvernatorul in „atacurile”sale. Sunteti penibili, ati facut varza economia tarii si nu stiti pe cine sa mai dati vina. Asta e cand iti pui in posturile de conducere amantele,soferii si toti penalii incompetenti.

.. 4 aprilie 2018 at 10:07

Si daca se va dovedii ca Isarescu are dreptate, iti ceri iertare asa cum ai avut tu pretentii de la un conjudetean?

"Creste"nivelul de trai, Dirzule! 4 aprilie 2018 at 13:28

Pâinea, mai scumpă din aprilie. Produsele din panificație se vor scumpi cu până la 10%; multumim psd-alde pt inflatie!

PSD a crescut veniturile. Parlamentarilor! 5 aprilie 2018 at 9:05

Preşedintele Senatului are o indemnizaţie brută lunară de 21.850 lei; vicepreşedinţii Senatului – 20.330 lei; secretarii şi chestorii – 19.950 lei, iar liderii grupurilor parlamentare – 19.000 lei. Preşedinţii comisiilor permanente au o indemnizaţie brută lunară de 18.430 lei, iar senatorii – 17.100 lei. Aici sunt banii dumneavoastra!

Comentariile sunt oprite