Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb: În timp ce în România depășirea producție la hectarul de minciuni este politică de stat, noi date despre dezastrul economic provocat de PSD au fost publicate de către Uniunea Europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PNL de Alba, Sorin Bumb: În timp ce în România depășirea producție la hectarul de minciuni este politică de stat, noi date despre dezastrul economic provocat de PSD au fost publicate de către Uniunea Europeană
DECLARAȚIE POLITICĂ
Datele publicate recent de către Oficiul de Statistică al Uniunii Europene sunt relevante pentru “performanța” guvernării PSD din ultimii ani. România a ajuns codașa Europei și în ceea ce privește producția industrială, înregistrând un regres alarmant în anii de “avânt economic” cu care PSD se laudă, dar care nu au niciun fel de acoperire în realitate. Datele publicate de Eurostat arată contracții puternice ale economiei românești pe toate planurile: minerit, energie, sector manufacturier, în unele cazuri fiind a treia lună consecutivă în care economia românească scade semnificativ.
În timp ce în economiile competitive, în care statul încurajează dezvoltarea economică prin măsuri active, se menține încă trendul ascendent, România scade puternic, mai ales în sectorul manufacturier. Doar în industria mobilei, de exemplu, numărul de angajați a scăzut cu mai mult de 4.000 în mai puțin de doi ani, iar fabricile locale ajung să se închidă din cauza lipsei forței de muncă dar și din cauza monstruozităților legislative promovate de Guvern, de genul Ordonanței 114 și a trecerii poveri fiscale în seama angajaților. Guvernul însă se face că nu vede cum tinerii pleacă pe capete din țară și în loc să ia măsuri de stimulare a creșterii și de contrabalansare a tendințelor negative, se ocupă de politică ieftină și reușește să ia niște măsuri care fac rău tuturor, precum transformarea școlilor profesionale într-un fel de batalioane disciplinare ale educației.
Mai mult decât atât, atitudinea guvernului față de firmele străine continuă să fie una negativă și discursul de tip populist, care aruncă în seama acestora vina pentru nereușitele politicienilor, încă se aude din Palatul Victoria. În aceste condiții, nici nu e de mirare că unele dintre aceste firme aleg să-și restrângă activitatea din România sau încearcă să găsească strategii de ieșire treptată de pe piață, precum exportarea capitalului. Atâta vreme cât guvernul le tratează ca pe inamici, nu este de mirare că și acestea răspund cu aceiași monedă.
Este ilustrativă, în acest sens, atitudinea ministrului transporturilor, care a declanșat un război diplomatic cu o țară prietenă, după ce a reușit performanța de a rezilia contractul pentru o lucrare gata finalizată. În loc să facă controale periodice și să verifice stadiul realizării lucrărilor, acesta a stat ascuns prin studiourile televiziunilor, găsindu-se viteaz doar la final, când cei care vor avea de plătit vor fi românii, din banii cărora se vor deconta greșelile imense ale domnului ministru.
În locul acestei strategii belicoase, concretizată doar în discursuri sforăitoare la televizor, Guvernul ar trebui să fie un parter activ al mediului de afaceri și să construiască un parteneriat solid cu acesta, să caute să stimuleze implicarea socială a acestor companii și mai ales să devină predictibil și stabil. Schimbările bruște și dese realizate în ultimii ani în materie de legislație economică și legislație a muncii au făcut un imens rău României și românilor, generând instabilitate și neîncredere. Adăugați la aceasta circul politic de la vârful Guvernului, unde miniștrii și secretarii de stat se schimbă în funcție de războaiele dintre găștile din PSD și ALDE și aveți imaginea unei democrații bananiere, în care grupurile de interese sunt cele care promovează măsurile de reglementare și nu piața liberă sau puterea legislativă.
Este clar pentru toată lumea că situația economică dezastruoasă în care România ajuns să se zbată, pierzându-și acum chiar și capacitatea de plată, ceea ce a dus la întârzieri ale plăților de salarii, are drept cauză amatorismul economic și golănia politică practicate de PSD. De aceea, guvernul PSD trebuie să demisioneze de urgență și să lase liberă calea guvernării României pentru cei care știu cum să facă acest lucru.
Deputat PNL de Alba
Sorin Ioan BUMB

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea