Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputatul liberal Dan Simedru:” Legea dării în plată adoptată de Camera Deputaților, o șansă acordată românilor care nu mai pot plăti creditele la bănci”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, 13 aprilie a.c , Legea dării în plată cu 207 de voturi, în aplauzele reprezentanților clienților băncilor prezenți la balcoanele Parlamentului.

Dan SimedruLegea intră în vigoare în 15 zile după promulgarea ei de către Președintele României și se aplică creditelor cu ipotecă in derulare, de ea beneficiind și clienții băncilor aflați în procedura de executare silită.

“Am semnat alături de colegii mei această lege, pe care am și votat-o azi, convins fiind că ea restabilește echilibrul intre bănci si clienți prin impărțirea riscului între cele două părți semnatare ale unui contract de credit cu ipotecă. Este prima lege pe care Parlamentul o adoptă fiind emanația exclusivă a Legislativului care corijează poziția de forță pe care sistemul bancar a instituit-o în România.

Lumea trebuie să înțeleagă că nu este o lege impotriva băncilor, este o lege corectă care protejează consumatorul român, cel care a contractat un credit cu ipotecă, în limita unui plafon de 250.000 de euro, și care din diferite motive se află în imposibilitatea să mai returneze creditul. Legea răspunde așteptărilor legitime ale multor români care erau sufocați de ratele la bănci și de ea va beneficia majoritatea covârșitoare a celor care au luat împrumuturi garantate cu ipotecă.

Intoxicările publice care incercau să acrediteze ideea că este o lege cu dedicație, pentru speculatorii imobiliari nu se sustin pentru că în lege este scris negru pe alb că beneficiarii ei sunt numai persoanele fizice, nu și cele juridice care au luat credite pentru construirea de imoble cu scopul de a face acte de comerț.

Mă bucur că după apoape un an de zile de la depunerea acestei legi în procesul legislativ, Parlamentul a aprobat-o, deși piedicile și presiunile din partea sistemului bancar au fost mari.” a susținut liberalul Dan Simedru, co-inițiator al legii dării în plată.

Deputat PNL de Alba Dan Simedru


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea