Deputatul Ioan Dîrzu, îngrijorat de lipsa imunoglobulinei de la Spitalul din Alba Iulia. Întrebare la ministrul Sănătății: Cine este responsabil de moartea femeii?

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Stimate domnule ministru, cu multă tristețe, am aflata din presa locală că o femeie de 69 de ani a murit, sâmbătă, 02.12.2017, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină, substanță solicitată zilnic în ultimele șase săptămâni de reprezentanții spitalului[1].

De asemenea, există informații conform cărora lipsesc și o serie de medicamente citostatice ieftine, prevăzute în HG nr. 800/2016.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Având în vedere situația tragică cu care se confruntă România în privința asigurării unor medicamente vitale pentru pacienți, dar și preocuparea constantă și serioasă a Partidului Social Democrat pentru sănătatea românilor, vă rog respectuos, domnule ministru, să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

PMP - Alegeri parlamentare 2020
  1. Când se vor dota cu imunoglobulină spitalele care au solicitat acest medicament?
  2. Care sunt medicamentele solicitate la nivel național de către spitale și care nu se mai regăsesc în HG nr. 800/2016?
  3. Când se va asigura necesarul cerut de citostatice, conform solicitărilor spitalelor?
  4. Cine este responsabil de moartea femeii de 69 de ani de la Spitalul Județean Alba, rămasă fără imunoglobulină? Ce măsuri veți dispune în cauză?

Cu deosebită considerație,

Deputat

Ioan Dîrzu

[1] Disponibil la: https://ziarulunirea.ro/o-femeie-a-murit-la-spitalul-judetean-de-urgenta-din-alba-iulia-din-cauza-lipsei-de-imunoglobulina-ce-spun-reprezentantii-spitalului-452690/; accesat la data de 03.12.2017.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

a-tipicu` 5 decembrie 2017 at 17:30

Din lapte nu se face imunoglobulina asta ? Haaaa…????

bietul Dirzu 5 decembrie 2017 at 19:44

Atata au crescut economia si bunastarea romanilor sub guvernarea psd-alde incat au disparut medicamentele de prin spitale..

dolfi 5 decembrie 2017 at 21:40

pai avand in vedere ca de 28 de ani criptocomunistii sunt la putere, de fiecare data cand pesede ii la putere gustam din fostul regim de dinainte de 1989 cand TOTUL ERA BINE PE HARTIE!
Darzu, si toti papagalii de serviciu respectiv tembeliziunile de partid ne servesc aceleasi stiri pozitive ca inainte de 1989. Se raportau depasiri de plan in toate domeniile dar noi oamenii de rand stateam la cozi interminabile, fara apa calda si caldura, cu painea si laptele pe cartela.
„Ce-i mai rece decat apa rece? Apa calda”

bok 5 decembrie 2017 at 22:00

„Ce-i mai rece decat apa rece? Apa calda”

dupa zece ani de regim de dreapta beșescu, dupa un an de regim de dreapta csalas, dupa 28 de ani de regim pedelist in oraș avand in vedere ca administratia spitalelor tine de Praz ce te mai intrebi?
„Cu prostul care n-are şcoală
Te lupţi puţin şi-ai câştigat
Dar duci o luptă colosală
Cu prostul care are şcoală!”

ilie dela scularie 6 decembrie 2017 at 8:59

Tu chiar ai pus botu’ ca beshescu a condus un regim de… dreapta? Pai asta ar fi insemnat sa puna putorile sa munceasca nu sa stea pe ajutoare. Imi pare rau pt tine si cei care credeti ca in Romania dupa 28 de ani de la 1989 exista Stanga si Dreapta. NU EXISTA! Sunt toti criptocomunisti cum zicea @dolfi mai sus. N-ai vazut ca i-a intrebat presa si p-aia de la liberali si pe pesedei chestii legate de doctrinele lor si habar n-au? Daca exista stanga si dreapta nu ar fi existat… migratie politica…
Va consumati degeaba, ca pentru fotbal… Voi va agitati ca stanga, ca dreapta si v-agitati degeaba. Exista doar PCR esaloanele 2 si 3 deghizat in mai multe partide.

box 6 decembrie 2017 at 9:23

boc draga, esti prea prost ca sa fii adevarat. Administrarea spitalelor tine de Primarie, nu si achizitionarea la nivel de țară a medicamentelor, idiotule! PSD a redus tot ce tine de medicamente si sanatate, PSD e la putere si psd-ist e ministrul curului de la Sanatate. Deci cine e de vina? Nu uita ca tot PSD a mai condus tara 3 ani prin Ponta, nu de mult – si a facut praf lista de medicamente. Nu doare sa fii si prost si sa si semnalizezi?

Vai de noi 7 decembrie 2017 at 13:06

Tu nu esti sanatos jur…..
Pai tu intrebi ?
Tu trebuie sa ne spui solutia …..

Comentariile sunt oprite