Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul Ioan Dîrzu, îngrijorat de lipsa imunoglobulinei de la Spitalul din Alba Iulia. Întrebare la ministrul Sănătății: Cine este responsabil de moartea femeii?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stimate domnule ministru, cu multă tristețe, am aflata din presa locală că o femeie de 69 de ani a murit, sâmbătă, 02.12.2017, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină, substanță solicitată zilnic în ultimele șase săptămâni de reprezentanții spitalului[1].

De asemenea, există informații conform cărora lipsesc și o serie de medicamente citostatice ieftine, prevăzute în HG nr. 800/2016.

Având în vedere situația tragică cu care se confruntă România în privința asigurării unor medicamente vitale pentru pacienți, dar și preocuparea constantă și serioasă a Partidului Social Democrat pentru sănătatea românilor, vă rog respectuos, domnule ministru, să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

  1. Când se vor dota cu imunoglobulină spitalele care au solicitat acest medicament?
  2. Care sunt medicamentele solicitate la nivel național de către spitale și care nu se mai regăsesc în HG nr. 800/2016?
  3. Când se va asigura necesarul cerut de citostatice, conform solicitărilor spitalelor?
  4. Cine este responsabil de moartea femeii de 69 de ani de la Spitalul Județean Alba, rămasă fără imunoglobulină? Ce măsuri veți dispune în cauză?

Cu deosebită considerație,

Deputat

Ioan Dîrzu

[1] Disponibil la: https://ziarulunirea.ro/o-femeie-a-murit-la-spitalul-judetean-de-urgenta-din-alba-iulia-din-cauza-lipsei-de-imunoglobulina-ce-spun-reprezentantii-spitalului-452690/; accesat la data de 03.12.2017.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea