Deputatul de Alba, Florin Roman: PSD, ALDE și UDMR au dat copy-paste la amendamentul PNL privind majorarea cu 30% a indemnizațiilor aleșilor locali

Am constatat astăzi cu surprindere că deputații PSD , ALDE și UDMR au dat copy-paste la amendamentul depus de mine, alături de alți 12 colegi deputați și senatori liberali, încă din 27 februarie, la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, amendament prin care solicitam majorarea cu 30% a indemnizațiilor aleșilor locali.

Citiți și Amendament în Parlament pentru majorarea cu 30% a salariilor aleşilor locali: primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene

Amendamentul a fost depus de parlamentarii PNL : Corneliu OLAR, Claudiu-Vasile RĂCUCI, Sorin-Ioan BUMB , Nicolae GIUGEA , Ion ŞTEFAN, Lucian HEIUŞ, Vasile-Florin STAMATIAN, Dan VÎLCEANU , Constantin ŞOVĂIALĂ , Cristinel ROMANESCU , Angelica FĂDOR, Florin ROMAN  și Alexandru PEREŞ.

Amendamentul depus de parlamentarii PNL prevedea că ,,Prin derogare de la prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9  din 27 ianuarie 2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, începând cu data de 1 martie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizaţiile de care beneficiază  personalul care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, se majorează cu 30% faţă de nivelul acordat pentru luna februarie 2017.;,. Exact ceea ce susțin astăzi grupurile PSD, ALDE și UDMR, singura diferență fiind legată de data de la care se aplică majorarea. În amendamentul nostru noi solicitam data de 1 martie, iar ei vin astăzi cu data de 1 aprilie. În rest, copy-paste după amendamentul nostru, o practică des întâlnită la membrii PSD.

Trebuie precizat că amendamentul PNL nu a fost introdus în circuitul firesc al dezbaterilor din Comisiile de muncă și de buget-finanțe de la Camera Deputaților, reprezentanții PSD însușindu-și pur și simplu ideea noastră , iar acum se prezintă public drept susținătorii drepturilor aleșilor locali, cărora le majorează indemnizațiile cu 30%.

PNL va susține în continuare acest amendament și va vota majorarea indemnizațiilor cu 30% pentru aleșii locali, deoarece considerăm că așa se repară o inechitate  din sistem.

Condamnăm însă ferm  modul în care reprezentanții PSD, ALDE și UDMR și-au însușit amendamentul nostru și l-au prezent ca și cum ar fi inițiativa lor. Aceste practici nu fac cinste celor trei partide și nici activității parlamentare.

Florin Roman

Deputat PNL Alba

Vicelider Grup Parlamentar PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

cia 15 martie 2017 at 13:41

ACEST INDIVID NU MERITA SA SEMNEZE ARTICOLE IN ZIAR.

atomistu`oengist 15 martie 2017 at 16:22

Nu mai spune ! Chiar….asa ???

gelu 16 martie 2017 at 8:17

UN 10-15% AR FI DECENT. CUM JUSTIFICATI 30% ?. UN PROCENT FF.MARE.JAF DIN BANUL PUBLIC

ogra 16 martie 2017 at 9:06

Da atomistu,are dreptate cia,….si la tv prestatii jalnice ale acestui parlamentar tip USR.Vi-l amintiti cu banderola’demisia’ pe mana stg.???Masi bine si-ar da el demisia,numai vorbe….fapte zero.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...