Amendament în Parlament pentru majorarea cu 30% a salariilor aleşilor locali: primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au depus un amendament la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, astfel încât să beneficieze de majorarea indemnizaţiei cu 30% aleşii locali, primari, viceprimari, preşedinţi, precum şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene.

„Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au făcut propuneri în Comisia pentru muncă şi protecţie socială astfel încât să beneficieze de majorarea indemnizaţiei cu 30%  aleşii locali, primari, viceprimari, preşedinţi, precum şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene. Astfel, printr-un amendament depus la Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, se prevede majorarea salariilor/indemnizaţiilor şi pentru personalul care ocupă funcţii de demnitate publică la nivelul autorităţilor publice locale”, se arată într-un comunicat semnat de liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

Potrivit social-democratului, „textul iniţial al Ordonanţei excludea de la majorări aleşii locali”.

„Prin derogare de la prevederile art.1 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, începând cu data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizaţiilor de care beneficiază  personalul care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene, se majorează cu 30% faţă de nivelul aflat în plată”, se arată în amendamentul depus.

Marcel Ciolacu a mai precizat că „amendamentul va reduce situaţiile în care unii funcţionari vor avea venituri salariale superioare primarului, viceprimarului, preşedinţilor, precum şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene deşi responsabilitatea acestora este net superioară”.

sursa: digi24.ro, news.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

mike 14.03.2017 at 18:28

Cind ajunge -PROSTUL- la cazan nu imparte cu nimeni– el doar el–restul sa moara de foame — Mai gogomanilor, de cel ce face bataturi in palme, de cel iudat de ploi si ars de soare –CIND VA GINDITI?? — Sa nu uit ,o femeie care nu a platit -290-lei a-ti puso in puscarie iar voua care nu faceti nimic, doar sugeti tara asta va bagati uniI altora banet fara numar in jepuri — JIGODII — GUNOAIE RAHATI– Spalativa —si debitati ceva constructiv pentru tara asta atit de batjocorita de niste nemernici ca voi.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...