Deputatul de Alba, Dan Simedru: Ministrul Remus Pricopie trebuie să fie primul pe lista remanierii guvernamentale

Dan SimedruMinistrul Educaţiei Naţionale, domnul Remus Pricopie, sfidează în continuare Parlamentul şi tratează cu indiferenţă demersurile perfect regulamentare ale unui parlamentar.

Nu este prima dată când, de la tribuna Camerei Deputaţilor, iau poziţie faţă de activitatea domnului ministru, care, în afara faptului că nu a reuşit să imprime coerenţă domeniului educaţiei, reuşeşte în schimb să încalce cu brio normele legale referitoare la relaţia cu Parlamentul, definită de articolul 109 din Constituţia României ca o relație de control asupra activităţii Guvernului.

ELIT

 I-am solicitat premierului Victor Ponta încă de acum câteva luni demiterea domnului ministru care a încălcat în mod repetat alin (3) al art. 3, din Legea nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială. Revin cu această solicitare, în urma constatării faptului că ministrul Remus Pricopie recidivează în mod ruşinos în relaţia cu Parlamentul, în sensul nerespectării raporturilor constituţionale între Guvern şi Parlament.

În luna iunie, am cerut demiterea sa ca urmare a faptului că a întârziat nepermis de mult formularea unui răspuns la o întrebare parlamentară înaintată încă din luna februarie. Răspunsul primit în cele din urmă a fost tendenţios şi pe lângă problemă, arătând lipsa de profesionalism a reprezentanţilor ministerului, fapt ce m-a determinat să-i adresez ministrului o interpelare verbală. Ca urmare, am avut surpriza neplăcută să constat că, deşi am prezentat verbal interpelarea, în data de 10 iunie 2014, de la tribuna Parlamentului, cu solicitarea expresă ca răspunsul să fie acordat printr-o declarație verbală, răspunsul primit din partea ministrului a fost comunicat în scris.

Ministrul Remus Pricopie trebuie să fie primul pe lista remanierii guvernamentale, pentru că are o conduită total neprofesionistă ce nu mai poate fi tolerată într-o democraţie consolidată.

Menţinerea în funcţie a unui ministru care nesocoteşte norma constituţională este un afront imens adus arhitecturii și raporturilor de colaborare între puterile statului.

Un ministru care nu-şi asumă responsabilitatea prin semnătură a unui răspuns trimis unui parlamentar, lasând un oarecare  din minister, cu funcţie nedefinită, să semneze cu apostrof, ca la CAP,  arată câtă suficienţă există la ministerul care ar fi trebuit să fie exponentul eleganţei, rigorii şi corectitudinii.

Un ministru care nu tratează cu seriozitate o problemă ridicată prin intermediul unei întrebări sau interpelări parlamentare, încropind în grabă şi în bătaie de joc un răspuns doar pentru a bifa momentul, este o ruşine şi trebuie sancţionat.

Un ministru care se comportă şmechereşte şi încearcă să fenteze prin transmiterea unui răspuns scris la o solicitare de răspuns verbal, perfect întemeiată, a unui deputat nu este demn să ocupe această funcţie.

De aceea, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, trebuie să părăsească de urgenţă această demnitate publică pe care nu a onorat-o cum se cuvine!

Dan Coriolan Simedru,

Deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb: Comunitățile locale din mediul rural pot accesa mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii și pentru îmbunătățirea conectivității cu mediul urban

Utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale este mai importantă ca niciodată începând cu acest an, programarea europeană 2021-2027 alocând… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

padureanu 10 decembrie 2014 at 7:31

Piticul Atomic a cerut demisia ministrului Apărării. Domnul Simedru, pe cea a Învăţământului, eu o cer pe a lui Putin. Şi mai cer ca domnul Simedru să nu mai colinde anul acesta pe la cei la care a colindat anul trecut.
Fraţii Marx, vestiţii comedianţi, aveau o poantă foarte reuşită. Cică secretara se duce la şef şi-i spune ,, şefu vă aşteaptă afară un domn cu mustaţă,, ,, Du-te şi spune-i să plece că şi eu am mustaţă,,

axl 10 decembrie 2014 at 20:10

Foarte bine ca Simedru i-a certu demisia lui Pricopie. A fost unul dintre cei mai slabi ministrii de la Educatie. Oricum, il schimba Ponta pe Pricopie asta

Ghita 10 decembrie 2014 at 10:41

Iar a uitat nevasta lui Sañedru, ca sa-i de-ie lu´ „domn deputat”, picaturile de Hoaloperindol, si i s-a „inferbantat”, din nou, mintea, ca cere demisii in dreapta si in stanga!

ZOLI 10 decembrie 2014 at 11:00

MĂ SÂMTETRULE MĂ, D-TALE NU AI VOIE SĂ AI ALTE OPŢIUNI DECÂT CEA DE PORTAVOCE A LUI BACIUL HAVA, A LUI FA LCĂ ŞI A ALTOR PDLişti CA EI CARE NU SUNT DE ACORD CU LIMITAREA NUMĂRULUI DE MANDATE PT PRIMARI. PT.CĂ EI AU TOT FEL DE RELAŢII ŞI ARANJAMENTE ŞI DACĂ NU-I LIMITEAZĂ LEGEA DEVIN PRIMARI PERPETU.

Vasilica 10 decembrie 2014 at 11:38

Simedru ar trebui sa isi dea demisia si sa plece imediat, pentru ca si-a batut joc de cei care l-au votat cand era in USL! Acum se vinde la Hava!

brutus 10 decembrie 2014 at 14:15

Clar Piticul Atomic este praf ca intotdeauna, cine p … mea e el sa ceara demisi !! auzi ma la gura lui , ca el cere demisii ??? nu imi vine sa cred , cata pulime in politica asata locala a noastra .

Alin 10 decembrie 2014 at 20:56

BUGETOFAGULE!!! SA TACI CA TU NU AI FACUT NIMIC TOATA VIATA!

Comentariile sunt oprite