Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul Dan Simedru: Spaima lui Băsescu, USL şi Antonescu

Publicat

în

Spaima lui Băsescu, USL şi Antonescu

Faptul că actualul preşedinte al ţării e adeptul diversiunilor nu mai e de mult un secret. În izolarea în care fiinţează la Cotroceni, fără să mai poată trage de hăţuri aşa cum obişnuia până când USL a câştigat alegerile, Traian Băsescu încearcă prin orice metode să-şi alunge temerile şi să-şi calmeze frustrările.

Nu mai poate recupera simpatia generală de care se bucura cândva şi, ca urmare, aruncă pe piaţă subiecte false ori de câte ori are ocazia. Nu mai e nimeni naiv să creadă ceea ce spune Traian Băsescu. Preşedintele jucător nu mai are teren de joacă, nici pioni la Guvern pe care să-i mute după pofta inimii. Majoritatea USL şi stabilitatea guvernamentală sunt ca un junghi în coasta lui Băsescu, preocupat în mod obsesiv să convingă populaţia că ruptura dintre PSD şi PNL-PC este inevitabilă. Crin Antonescu, candidatul USL la alegerile prezidenţiale de anul viitor, este cel care, odată ajuns preşedinte al României, îl va pune să plătească pentru ce a făcut. Dacă, până acum, s-a fofilat şi a scăpat, Traian Băsescu ştie că sfârşitul său este aproape. În disperare de cauză, apelează la mesaje otrăvite, prin care încearcă să anihileze USL, şi, în consecinţă, să-şi elimine duşmanul. Din păcate, preşedintele Băsescu nu a înţeles, nici în al 12-lea ceas, că nu doar USL îi stă împotrivă, ci întreg poporul care a arătat, fără urmă de îndoială, că nu-l mai vrea.
Partidul Naţional Liberal are ca unică prioritate guvernarea României, pentru a răspunde aşteptărilor oamenilor, iar discuţiile care pun sub semnul întrebării actuala majoritate nu sunt legitime. România se bucură de stabilitate guvernamentală şi orice probleme care intervin pe parcurs sunt rezolvate în interiorul USL. Liberalii şi social-democraţii şi-au asumat responsabilitatea de a impune politici guvernamentale eficiente, de a dezvolta ţara şi îşi vor duce până la capăt angajamentele, cu fidelitate şi respect faţă de alegători.
În tot acest context, Traian Băsescu trăieşte într-o spaimă permanentă şi tot mai acută. USL este puternic, iar candidatul său la preşedinţia României e unul pe măsură. Crin Antonescu este cel care îl va scoate pe actualul Preşedinte din buncărul de la Cotroceni, îi va ridica imunitatea şi îl va face pe cetăţeanul Băsescu Traian să răspundă în faţa legii pentru faptele sale.
Spaima actualului preşedinte e confirmată şi întreţinută de rezultatele concrete ale acţiunii şi strategiei Executivului. Datele din ultima perioadă evidenţiază faptul că România reintră pe creştere economică şi devine tot mai competitivă. La finalul săptămânii trecute, Eurostat a comunicat că, în septembrie, încrederea mediului de afaceri şi a populaţiei în economia României a afişat cea mai puternică creştere din ultimele 7 luni, datorită îmbunătăţirii încrederii în sectorul serviciilor, în industrie şi în zona consumatorilor. Totodată, estimările de creştere economică de 2,5%, revizuite pozitiv de analiştii de la The Economist, fac dovada că România se află pe un trend economic pozitiv, iar numărul de companii din România continuă să crească. La finalul lunii august, România avea cu 2,7% mai multe firme faţă de aceeaşi perioadă din 2012, iar piaţa muncii dă semne clare de revenire, fiind încheiate cu 10% mai multe contracte de muncă faţă de anul trecut.
Producţia industrială a crescut în primele 7 luni din 2013, România ajungând pe locul doi în Uniunea Europeană. Mai mult, ţara noastră înregistrează cea mai mare creştere a producţiei auto din Europa şi a treia la nivel mondial, depăşind Italia şi Belgia şi apropiindu-se de Polonia. Datorită stabilităţii economice asigurate de măsurile Guvernului USL, România a avut cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, având o ascensiune de 8,6%.
În ceea ce priveşte agricultura, România se clasează, pentru prima dată în ultimii ani, pe primul loc la producţia de floarea soarelui şi înregistrează o producţie record la grâu şi secară, totalizând anul acesta 7,3 milioane de tone, fiind cea mai mare din ultimii 8 ani şi a doua din ultimii 43 de ani. Este clar că economia României devine tot mai competitivă şi, ca un argument suplimentar, în primele 7 luni ale anului 2013, industria a crescut cu 7,9%, iar exporturile cu 7,7%.
Cum demonstrează USL preocuparea sa faţă de buna guvernare? Prin starea reală a economiei româneşti, care începe să fie readusă pe creştere. Ce dovedeşte Traian Băsescu prin ceea ce spune despre aşa-zisa ruptură a USL? Că nu e decât un om măcinat de spaimă, un viitor fost preşedinte al României.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dan SIMEDRU, deputat PNL


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Tuhuț: „PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici, dar și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene!”

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Tuhuț: „PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici, dar și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene!”

Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice în valoare de 1,1 miliarde euro. Acestea reprezintă un sprijin real pentru România, pentru românii care au datorii sau venituri mai mici. Măsurile vor fi aplicate de la data de 1 iulie 2022.

Acestea vizează:
1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
C. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al Programului Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Pentru PSD, este esențial ca în această perioadă să ajute cât mai mulți români cu venituri reduse, persoane vulnerabile, familii tinere și pensionari. La fel de importantă e dezvoltarea comunităților locale cu ajutorul programelor de finanțare europeană!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,
Deputat PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Dragoș Crișan Consilier local USR – Aiud: Spitalul Municipal Aiud penalizat cu 856.055 lei pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale

Publicat

în

Comunicat de presă| Dragoș Crișan Consilier local USR – Aiud: Spitalul Municipal Aiud penalizat cu 856.055 lei pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale

Spitalului Municipal Aiud i s-a aplicat o corecție financiară foarte mare, în valoare de 856.055, lei de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Direcția Generală Programe Europene Infrastructură Mare, pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale.

„Consider că pierderea acestei sume mari de bani prin nerespectarea legii și prin incompetență, reprezintă un lucru extrem de grav pentru orașul nostru. Corecția financiară a fost efectuată prin două rapoarte de neconformitate emise de instituția de stat, care inițial nu ne-a fost prezentată în ședință, ci doar ulterior după ce am solicitat, în mod expres, acest lucru.

Cel mai grav aspect este că gaura de 856.055 lei a fost astupată prin reducerea cheltuielilor spitalului pentru materiale sanitare, medicamente, hrană pentru oameni, încălzire, iluminat și forță motrică, alte bunuri și servicii, materiale și prestări servicii cu caracter funcțional.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe scurt, incompetența este suportată de către cetățeni și nu de cei vinovați. În urma acestei corecții financiare, cetățenii bolnavi vor beneficia de materiale sanitare mai puține, de medicamente mai puține și în general de servicii mai proaste și nu din cauza personalului medical ci din cauza incompetenței și/ sau părtinirii unora aflați „la butoane”.
În data de 19 mai 2022 am fost chemați în ședința de Consiliu Local, pentru a aproba rectificarea bugetului Spitalului Municipal Aiud, în urma acestei corecții financiare, în valoare de 856.055 lei. Potrivit Procesului verbal nr. 14110/17.05.2022, suma de 856.055 lei care nu va mai fi finanțată din fonduri europene a determinat o reducere a sumelor destinate funcționării optime a Spitalului astfel:

1. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 385.000 lei, pentru materiale și prestări servicii cu caracter funcțional;
2. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 170.000 lei, pentru alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare;
3. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 55.220 lei, pentru încălzit, iluminat și forță motrică;
4. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 80 lei, pentru hrană pentru oameni;
5. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 21.880 lei, pentru medicamente;
6. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 223.960 lei, pentru materiale sanitare;

Iată un pasaj extras din Raportul prin care i s-a aplicat corecția financiară Spitalului Municipal:

”Nici anunțul de participare/concesionare/invitația la procedura concurențială publicat/publicată nici documentația de atribuire sau răspunsurile autorității/entității contractante la solicitările de clarificări ale operatorilor economici nu descriu suficient de detaliat criteriile de atribuire împreună cu factorii de evaluare și ponderile acestora având astfel un efect de limitare nejustificată a concurenței (ca de exemplu, absența detaliilor suficiente ar fi putut avea un efect de descurajare a potențialilor ofertanți)”

În opinia acestei autorități a statului, Spitalul Municipal Aiud a descurajat concurența pentru a nu se depune mai multe oferte în procedura de licitație a materialelor medicale. Culmea-culmilor este că se discută tocmai despre achiziția acelor materiale medicale despre care aproximativ acum un an, colega mea, doamna consilier Nistea, afirma că sunt supraevaluate cu prețuri astronomice.

În loc să fie profund preocupate de acest subiect și de stabilirea vinovaților și de recuperarea sumelor, atât doamna primar cât și doamna viceprimar au afirmat că aceste corecții sunt obișnuite. M-au facut curios, sincer să fiu, cu aceste afirmații.

Consider că autoritățile competente trebuie să facă lumină în acest caz, chiar dacă consilierii PNL-UDMR au votat rectificarea bugetului spitalului și ”acoperirea găurii”. Consider că orașul nostru a fost prejudiciat direct sau indirect cu această sumă iar vinovații trebuie să plătească și nu cetățenii.

Supărată de intervențiile mele în legătură cu spitalul și cu operatorul de salubritate, doamna primar a afirmat în ședință faptul că eu am ajuns la apogeul incompetenței.

Consider că nu privește unde trebuie atunci când se referă la incompetență. Oare dânsa consideră competenți pe cei care prejudiciază acest oraș?

O să revin cu detalii și despre acest subiect cât și despre situația operatorului de salubritate dezbătută în CL.

Dragoș Crișan, Consilier local USR – Aiud


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Senatul a adoptat ieri o nouă lege care vine în sprijinul administrațiilor locale, permițându-le să preia terenuri și clădiri din patrimoniul regiilor de stat și al societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, care nu mai sunt utilizate de către acestea pentru realizarea obiectului lor de activitate.

Sunt numeroase cazuri de acest gen în țară, inclusiv în județul Alba, în care blocuri, stadioane, hale sau terenuri sunt lăsate în paragină de ani de zile, insalubre și degradate, dar nu pot fi reabilitate și utilizate din cauză că societățile comerciale nu mai au nevoie de ele și nici nu au resurse să investească în ele, iar administrațiile locale, deși ar avea nevoie de ele, nu le pot prelua din cauza birocrației și a cadrului legal incomplet și alambicat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Plecând de la aceste necesități ale administrațiilor locale, dar și ale regiilor de stat și ale societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, am inițiat acest proiect de lege, tocmai pentru a ajuta comunitățile locale să preia obiectivele în cauză, la valoarea lor de inventar actualizată. Plătind această valoare de inventar actualizată se rezolvă și problema contabilicească a transferului acestor bunuri, care a constituit, până acum, principalul obstacol în calea realizării acestor transferuri. Soluția este una echitabilă și favorabilă pentru ambele părți, deoarece societățile scapă de niște active care le generează doar pierderi, iar administrațiile locale pot transforma aceste imobile în obiective folositoare pentru comunitate, mai ales că acum au numeroase oportunități de accesare a fondurilor europene și pot realiza proiecte importante de regenerare a acestor obiective și de repunere a lor în circuitul comunitar. Astfel, transferând de la stat la stat aceste obiective le putem transforma din ruine abandonate în obiective de interes pentru comunitate, folositoare cetățenilor.

Le mulțumesc pe această cale colegilor de la Ministerul Finanțelor și colegilor mei senatori din Comisia de Administrație Publică și din Comisia Juridică, cu care am dezbătut ieri îndelung acest proiect de lege și i-am adus amendamente importante, care au permis adoptarea sa de către plen și realizarea unei legi utile și deplin operabile.

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare