Deputatul Dan Simedru: Spaima lui Băsescu, USL şi Antonescu

Spaima lui Băsescu, USL şi Antonescu

Faptul că actualul preşedinte al ţării e adeptul diversiunilor nu mai e de mult un secret. În izolarea în care fiinţează la Cotroceni, fără să mai poată trage de hăţuri aşa cum obişnuia până când USL a câştigat alegerile, Traian Băsescu încearcă prin orice metode să-şi alunge temerile şi să-şi calmeze frustrările.

ELIT

Nu mai poate recupera simpatia generală de care se bucura cândva şi, ca urmare, aruncă pe piaţă subiecte false ori de câte ori are ocazia. Nu mai e nimeni naiv să creadă ceea ce spune Traian Băsescu. Preşedintele jucător nu mai are teren de joacă, nici pioni la Guvern pe care să-i mute după pofta inimii. Majoritatea USL şi stabilitatea guvernamentală sunt ca un junghi în coasta lui Băsescu, preocupat în mod obsesiv să convingă populaţia că ruptura dintre PSD şi PNL-PC este inevitabilă. Crin Antonescu, candidatul USL la alegerile prezidenţiale de anul viitor, este cel care, odată ajuns preşedinte al României, îl va pune să plătească pentru ce a făcut. Dacă, până acum, s-a fofilat şi a scăpat, Traian Băsescu ştie că sfârşitul său este aproape. În disperare de cauză, apelează la mesaje otrăvite, prin care încearcă să anihileze USL, şi, în consecinţă, să-şi elimine duşmanul. Din păcate, preşedintele Băsescu nu a înţeles, nici în al 12-lea ceas, că nu doar USL îi stă împotrivă, ci întreg poporul care a arătat, fără urmă de îndoială, că nu-l mai vrea.
Partidul Naţional Liberal are ca unică prioritate guvernarea României, pentru a răspunde aşteptărilor oamenilor, iar discuţiile care pun sub semnul întrebării actuala majoritate nu sunt legitime. România se bucură de stabilitate guvernamentală şi orice probleme care intervin pe parcurs sunt rezolvate în interiorul USL. Liberalii şi social-democraţii şi-au asumat responsabilitatea de a impune politici guvernamentale eficiente, de a dezvolta ţara şi îşi vor duce până la capăt angajamentele, cu fidelitate şi respect faţă de alegători.
În tot acest context, Traian Băsescu trăieşte într-o spaimă permanentă şi tot mai acută. USL este puternic, iar candidatul său la preşedinţia României e unul pe măsură. Crin Antonescu este cel care îl va scoate pe actualul Preşedinte din buncărul de la Cotroceni, îi va ridica imunitatea şi îl va face pe cetăţeanul Băsescu Traian să răspundă în faţa legii pentru faptele sale.
Spaima actualului preşedinte e confirmată şi întreţinută de rezultatele concrete ale acţiunii şi strategiei Executivului. Datele din ultima perioadă evidenţiază faptul că România reintră pe creştere economică şi devine tot mai competitivă. La finalul săptămânii trecute, Eurostat a comunicat că, în septembrie, încrederea mediului de afaceri şi a populaţiei în economia României a afişat cea mai puternică creştere din ultimele 7 luni, datorită îmbunătăţirii încrederii în sectorul serviciilor, în industrie şi în zona consumatorilor. Totodată, estimările de creştere economică de 2,5%, revizuite pozitiv de analiştii de la The Economist, fac dovada că România se află pe un trend economic pozitiv, iar numărul de companii din România continuă să crească. La finalul lunii august, România avea cu 2,7% mai multe firme faţă de aceeaşi perioadă din 2012, iar piaţa muncii dă semne clare de revenire, fiind încheiate cu 10% mai multe contracte de muncă faţă de anul trecut.
Producţia industrială a crescut în primele 7 luni din 2013, România ajungând pe locul doi în Uniunea Europeană. Mai mult, ţara noastră înregistrează cea mai mare creştere a producţiei auto din Europa şi a treia la nivel mondial, depăşind Italia şi Belgia şi apropiindu-se de Polonia. Datorită stabilităţii economice asigurate de măsurile Guvernului USL, România a avut cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, având o ascensiune de 8,6%.
În ceea ce priveşte agricultura, România se clasează, pentru prima dată în ultimii ani, pe primul loc la producţia de floarea soarelui şi înregistrează o producţie record la grâu şi secară, totalizând anul acesta 7,3 milioane de tone, fiind cea mai mare din ultimii 8 ani şi a doua din ultimii 43 de ani. Este clar că economia României devine tot mai competitivă şi, ca un argument suplimentar, în primele 7 luni ale anului 2013, industria a crescut cu 7,9%, iar exporturile cu 7,7%.
Cum demonstrează USL preocuparea sa faţă de buna guvernare? Prin starea reală a economiei româneşti, care începe să fie readusă pe creştere. Ce dovedeşte Traian Băsescu prin ceea ce spune despre aşa-zisa ruptură a USL? Că nu e decât un om măcinat de spaimă, un viitor fost preşedinte al României.

Dan SIMEDRU, deputat PNL

ADEZIUNE PLUS

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Gabriel Pleșa:,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului”

Gabriel Pleșa: ,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului” Am încredere… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

Gabriel 7 octombrie 2013 at 9:09

Ati inceput campania elctorala?
Asta e un ziar de partid?
Cati bani ati luat de la usl pt acest articol?

adevaratul 7 octombrie 2013 at 10:39

Simedrule, de cand ai ajuns acolo sus…mare pampalau te-ai facut !
In campanie ai avut noroc cu echipa…acum esti praf

copy 7 octombrie 2013 at 11:53

Vai de capul astuia! asa tantalau la fapte si papagal la vorbe n-am mai vazut!

Carcotasul 7 octombrie 2013 at 12:11

Atat de „izolat”, ii Marinarul, ca USL cu toate cele 70%, nu ii in stare sa modifice Constitutia, si cu toate cele 200% voturi din Teleorman, la Referendum, nu l-a putut debarca pe Marinar, care creste linistit in sondaje, spre deosebire de Kkrau, care se duce ca o vijelie la vale!

Status-Quo 7 octombrie 2013 at 23:49

Puteau sa aiba 99,9% si tot la ce avem acum ajungeam.

Sunt incapabili sa guverneze. Nu pot iesi din paradigma in care au trait o viata intreaga. Si asta-i duce la pieire.

Ca sa poata functiona lor le trebuie o societate tip pre 2000 sau eventual 2000-2004. Adica apa tulbure.

Referendumul a fost o cursa in USL a cazut singur. Daca la alte alegeri se acuzau unii pe altii ca fura vorturi la referendumul din 2012 au fost doar unii carora le trabuia furtul. Si am vazut ce au fost capabil sa faca.

Simedre esti jalnic 7 octombrie 2013 at 14:42

Credeam ca vi si matale cu un program anticriza,acolo, locuri de munca in judet, cand,ce sa vezi?Tot vechea si clocita lozinca”jos Base”-vinovatul universal al usl-ului, ai pus-o la reincalzit; chiar crezi ca ai rupt inima targului politic local cu un asa articol”fulminant”? E jignitor cat de naivi ne crezi! Apropo de dat socoteala,vezi ca trebuie sa-l aparati in Parlament pe Vozganian de mana lunga a Justitiei,ca nu cumva sa se adauge lungului sir al penalilor usl..

bizi mizi 7 octombrie 2013 at 17:37

ooo ce mai propaganda de partid ! dar cat de prosti sunt votantii USL, chiar pot sa inghita orice ? II jigniti pe romani domnule Simedru !

Status-Quo 7 octombrie 2013 at 23:42

Titlul este minunat mai ales ca are si un strop de poezie.

L-as incadra la categoria: ”Ana Pauker-Gheorghiu Dej baga spaima in burghezi!”

Mare deranj trebuie sa fie in mintea unora.

Carcotasul 8 octombrie 2013 at 12:21

Sañedre, Sañedre, „!ti-a tras-o”, de data asta Marinarul. si spre deosebire, de alta data, cand „ti-o trage amicii”, nu ti-a facut de loc placere. Ce sa-i faci Sañedre, nici o data nu ii prea tarziu, sa platesti, daca nu ai cap, vai de piciore! Sti ai o vorba, ca nu vezi pragul de jos, pana nu da-i cu capul de cel de sus, ca tu si Vasile Paun, ati crezut ca sunteti atotputernici, cand erati pe posturi, si va-ti ocupat numai de „prostii in Occident”!

Comentariile sunt oprite