Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul Dan Simedru: Spaima lui Băsescu, USL şi Antonescu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Spaima lui Băsescu, USL şi Antonescu

Faptul că actualul preşedinte al ţării e adeptul diversiunilor nu mai e de mult un secret. În izolarea în care fiinţează la Cotroceni, fără să mai poată trage de hăţuri aşa cum obişnuia până când USL a câştigat alegerile, Traian Băsescu încearcă prin orice metode să-şi alunge temerile şi să-şi calmeze frustrările.

Nu mai poate recupera simpatia generală de care se bucura cândva şi, ca urmare, aruncă pe piaţă subiecte false ori de câte ori are ocazia. Nu mai e nimeni naiv să creadă ceea ce spune Traian Băsescu. Preşedintele jucător nu mai are teren de joacă, nici pioni la Guvern pe care să-i mute după pofta inimii. Majoritatea USL şi stabilitatea guvernamentală sunt ca un junghi în coasta lui Băsescu, preocupat în mod obsesiv să convingă populaţia că ruptura dintre PSD şi PNL-PC este inevitabilă. Crin Antonescu, candidatul USL la alegerile prezidenţiale de anul viitor, este cel care, odată ajuns preşedinte al României, îl va pune să plătească pentru ce a făcut. Dacă, până acum, s-a fofilat şi a scăpat, Traian Băsescu ştie că sfârşitul său este aproape. În disperare de cauză, apelează la mesaje otrăvite, prin care încearcă să anihileze USL, şi, în consecinţă, să-şi elimine duşmanul. Din păcate, preşedintele Băsescu nu a înţeles, nici în al 12-lea ceas, că nu doar USL îi stă împotrivă, ci întreg poporul care a arătat, fără urmă de îndoială, că nu-l mai vrea.
Partidul Naţional Liberal are ca unică prioritate guvernarea României, pentru a răspunde aşteptărilor oamenilor, iar discuţiile care pun sub semnul întrebării actuala majoritate nu sunt legitime. România se bucură de stabilitate guvernamentală şi orice probleme care intervin pe parcurs sunt rezolvate în interiorul USL. Liberalii şi social-democraţii şi-au asumat responsabilitatea de a impune politici guvernamentale eficiente, de a dezvolta ţara şi îşi vor duce până la capăt angajamentele, cu fidelitate şi respect faţă de alegători.
În tot acest context, Traian Băsescu trăieşte într-o spaimă permanentă şi tot mai acută. USL este puternic, iar candidatul său la preşedinţia României e unul pe măsură. Crin Antonescu este cel care îl va scoate pe actualul Preşedinte din buncărul de la Cotroceni, îi va ridica imunitatea şi îl va face pe cetăţeanul Băsescu Traian să răspundă în faţa legii pentru faptele sale.
Spaima actualului preşedinte e confirmată şi întreţinută de rezultatele concrete ale acţiunii şi strategiei Executivului. Datele din ultima perioadă evidenţiază faptul că România reintră pe creştere economică şi devine tot mai competitivă. La finalul săptămânii trecute, Eurostat a comunicat că, în septembrie, încrederea mediului de afaceri şi a populaţiei în economia României a afişat cea mai puternică creştere din ultimele 7 luni, datorită îmbunătăţirii încrederii în sectorul serviciilor, în industrie şi în zona consumatorilor. Totodată, estimările de creştere economică de 2,5%, revizuite pozitiv de analiştii de la The Economist, fac dovada că România se află pe un trend economic pozitiv, iar numărul de companii din România continuă să crească. La finalul lunii august, România avea cu 2,7% mai multe firme faţă de aceeaşi perioadă din 2012, iar piaţa muncii dă semne clare de revenire, fiind încheiate cu 10% mai multe contracte de muncă faţă de anul trecut.
Producţia industrială a crescut în primele 7 luni din 2013, România ajungând pe locul doi în Uniunea Europeană. Mai mult, ţara noastră înregistrează cea mai mare creştere a producţiei auto din Europa şi a treia la nivel mondial, depăşind Italia şi Belgia şi apropiindu-se de Polonia. Datorită stabilităţii economice asigurate de măsurile Guvernului USL, România a avut cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, având o ascensiune de 8,6%.
În ceea ce priveşte agricultura, România se clasează, pentru prima dată în ultimii ani, pe primul loc la producţia de floarea soarelui şi înregistrează o producţie record la grâu şi secară, totalizând anul acesta 7,3 milioane de tone, fiind cea mai mare din ultimii 8 ani şi a doua din ultimii 43 de ani. Este clar că economia României devine tot mai competitivă şi, ca un argument suplimentar, în primele 7 luni ale anului 2013, industria a crescut cu 7,9%, iar exporturile cu 7,7%.
Cum demonstrează USL preocuparea sa faţă de buna guvernare? Prin starea reală a economiei româneşti, care începe să fie readusă pe creştere. Ce dovedeşte Traian Băsescu prin ceea ce spune despre aşa-zisa ruptură a USL? Că nu e decât un om măcinat de spaimă, un viitor fost preşedinte al României.

Dan SIMEDRU, deputat PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea