Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PSD de Alba, Ioan Dîrzu: ”Guvernul României deschide larg ușa investitorilor privați din țară și străinătate. Schemele de ajutor de stat stimulează investițiile”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul României deschide larg ușa investitorilor privați din țară și străinătate. Schemele de ajutor de stat vor stimula investiții între de 900 milioane și 1 miliard euro și vor crea locuri de muncă în județele cu șomaj ridicat.

Săptămâna trecută, miercuri, dar și în săptămânile următoare, Guvernul organizează mai multe întâlniri cu companiile românești și multinaționale, în cadrul cărora vom prezenta mai multe scheme de ajutor de stat.

Vom începe cu măsura care va aduce între 900 și un miliard de euro în economie în foarte scurt timp, dar și mii de noi locuri de muncă. E vorba de schema de ajutor de stat pentru investițiile mai mari de 10 milioane de euro. Sunt zeci de investitori care așteaptă cu banii la ușa guvernului lansarea acestei scheme.

Apoi vom interveni pentru atenuarea decalajelor dintre diversele județe ale țării, prin lansa unei scheme de ajutor de stat cu granturi de până la 5 milioane de euro pentru companiile care creează locuri de muncă în județele cu șomaj mai mare de 5%.

Alte măsuri similare privind ajutoarele de stat vor fi schemele de ajutor de stat pentru industria cinematografică și în domeniul inovării, pentru grădinițele și locuințele de serviciu și pentru construcția de rezidențe pentru seniori de 5 stele.

O măsură la care țin foarte mult și care se va implementa va fi dezvoltarea agenţiilor regionale de atragere de investiţii şi promovare a exportului. Aceste a vor ajuta la identificarea oportunităţilor de investire de la nivel local și realizarea unor proiecte de investiții „la cheie” și la informarea cu privire la facilităţile acordate investitorilor – un exemplu clar fiind schemele de ajutor de stat instituite cu scopul de a susţine investiţii noi la nivel naţional.

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea