Deputat PSD de Alba, Ioan Dîrzu: ”Guvernul României deschide larg ușa investitorilor privați din țară și străinătate. Schemele de ajutor de stat stimulează investițiile”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Guvernul României deschide larg ușa investitorilor privați din țară și străinătate. Schemele de ajutor de stat vor stimula investiții între de 900 milioane și 1 miliard euro și vor crea locuri de muncă în județele cu șomaj ridicat.

Săptămâna trecută, miercuri, dar și în săptămânile următoare, Guvernul organizează mai multe întâlniri cu companiile românești și multinaționale, în cadrul cărora vom prezenta mai multe scheme de ajutor de stat.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Vom începe cu măsura care va aduce între 900 și un miliard de euro în economie în foarte scurt timp, dar și mii de noi locuri de muncă. E vorba de schema de ajutor de stat pentru investițiile mai mari de 10 milioane de euro. Sunt zeci de investitori care așteaptă cu banii la ușa guvernului lansarea acestei scheme.

Apoi vom interveni pentru atenuarea decalajelor dintre diversele județe ale țării, prin lansa unei scheme de ajutor de stat cu granturi de până la 5 milioane de euro pentru companiile care creează locuri de muncă în județele cu șomaj mai mare de 5%.

Alte măsuri similare privind ajutoarele de stat vor fi schemele de ajutor de stat pentru industria cinematografică și în domeniul inovării, pentru grădinițele și locuințele de serviciu și pentru construcția de rezidențe pentru seniori de 5 stele.

O măsură la care țin foarte mult și care se va implementa va fi dezvoltarea agenţiilor regionale de atragere de investiţii şi promovare a exportului. Aceste a vor ajuta la identificarea oportunităţilor de investire de la nivel local și realizarea unor proiecte de investiții „la cheie” și la informarea cu privire la facilităţile acordate investitorilor – un exemplu clar fiind schemele de ajutor de stat instituite cu scopul de a susţine investiţii noi la nivel naţional.

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Realitatea 21 mai 2018 at 14:04

Ultimii ani nu au adus vești prea bune din perspectiva investițiilor străine directe, dar 2018 începe mai rău ca niciodată. Poate fi un efect al haosului fiscal creat de Guvernul de la București, dar si al mesajelor anti-multinaționale repetat de liderii PSD.

Don Costello 21 mai 2018 at 15:38

Deschideți usa….să plece…la ce harababură ați făcut …cu legi speciale de protecție a hoților! !

mike 21 mai 2018 at 19:52

O sa pateasca toti ca omul venit din Germania –investind toti banii in spalatoria -auto- si la urma sa ales cu praful — ANAF-ura MAMI-i voastre de banditi– si vreti sa o duceti bine taindu-va craca de sub picioare – distrugatori de tara —tantalai cu diplome

A 21 mai 2018 at 20:48

Si in cazul asta nu face-ti un efort sa ne comunicati si nou cand apare ghidul de finatate pentru START UP NATION 2018 si cand o sa inceapa depunerile de proiecte??

sebesanul 24 mai 2018 at 12:38

Poate ne spuneti cand o sa invatati ca investitorul roman trebue ajutat! Cu dobitocul ce face politica fiscala a Romaniei ati adus in pragul colapsului IMM-rile romanesti crescand din pics cifra de afaceri pentru care firmele din Romania platesc 16% impozit pe profit! Ati promis ca ajutati romanul si ati ajutat tot multinationalele care oricum au grija sa nu aiba profit in Romania! Una ziceti si alta faceti domnilor!!!!! Sa mai veniti sa ne cereti voturile!!!!

Comentariile sunt oprite