Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: ”Statul lui PSDragnea întâi ia cu două mâini și vede el când îți explică de ce…” – declarație politică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,
Guvernele PSD-ALDE, prin Ministerul Finanțelor Publice, obligă, prin lege, ca peste 800.000 de firme din România să se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic. Termenul implementării acestei obligații a fost amânat, de câteva ori, de la intrarea în vigoare a legii respective, până de curând.

Dar acum, deși acest termen este deja în vigoare, se constată că nici 10% dintre întreprinzătorii privați nu au reușit să-și schimbe vechile aparate de marcat, având în vedere că majoritatea dintre ei sunt mici comercianți, iar pentru aceștia costul unui aparat nou de marcat chiar reprezintă o cheltuială importantă.

Eu cred că statul ar fi trebuit întâi să pregătească niște facilități fiscale în acest sens, înainte de a-i obliga pe toți să se „upgradeze” cu alte aparate noi și mult mai scumpe, deși cu puțini ani în urmă au fost, tot așa, obligați să-și ia alte case de marcat, pe care sunt nevoiți acum să le arunce. Mai mult decât atât, cred că acest stat de buzunar al PSDragnea ar fi trebuit să aibă până la această oră un sistem IT modern și performant în cadrul ANAF și apoi să le ceară celor pe spatele cărora supraviețuiește economia și țara, să-și bage iar mâna adânc în buzunare!

Eu aș vrea să-i întreb pe guvernanți de ce ajung să dea o lege care nu poate fi implementată?! De ce se instituie o obligație care mai mult reușește să încurce decât să descurce lucrurile în ANAF, dacă acesta nu este pregătit cum trebuie pentru că azi i se blochează serverele, iar mâine îi crapă calculatoarele sau tot sistemul?!

Să ne răspundă ministrul finanțelor publice dacă are ANAF într-adevăr, capacitatea de a prelua datele transmise prin aceste aparate noi de marcat?! Adică, dacă ANAF are actualmente sistemul său operațional 100% pentru a putea prelua datele de la sute de mii de comercianți, dacă tot le impune tuturor să-și cumpere aceste aparate de marcat cu jurnal electronic?!

Doamnelor și domnilor deputați,

Oare are de gând ANAF să aplice acele amenzi usturătoare întreprinzătorilor privați, cu sume cuprinse între 8000-10000 lei sau chiar să le sisteze acestora temporar activitatea, în condițiile în care instituția nu are un server operațional în acest sens, adică nu este pregătită pentru a prelua toate tranzacțiile efectuate de către toți comercianții?!

Sau nu cumva această grabă ciudată de a implementa ceva ce n-are cum să funcționeze, cel puțin deocamdată, are de fapt legătură cu o nouă afacere cu dedicație a PSDragnea, prin achiziționarea a sute de mii de case de marcat cu jurnal electronic exclusiv de la anumite firme de casă ale sale?!

Vă mulțumesc!

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea