Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: Ministrul Pintea trebuie să asigure salarii decente pentru personalul din unitățile de boli infecțioase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Haosul din sistemul de sănătate trebuie stopat, iar Ministerul Sănătății trebuie să ia măsuri pentru a își corecta politica salarială greșită.

Astfel, prin intermediul unei interpelări parlamentare, i-am solicitat doamnei ministru Sorina Pintea să ia măsurile care se impun pentru încadrarea corectă a personalului care lucrează zi de zi în condiții de muncă deosebit de periculoase în unitățile de boli infecțioase, așa cum este cazul Spitalului de Urgență Alba Iulia.

După cum se știe, la sfârșitul lunii martie 2018, a fost adoptat Regulamentul de sporuri pentru familia ocupațională de funcții bugetare ”Sănătate și asistență socială” prin care se creează o mare nedreptate pentru personalul din unitățile de boli infecțioase.

Amatorismul autorilor acestui Regulament a determinat apariția unei situații hilare. Mai exact, la Anexa 1 unde sunt definite sporurile care se acordă pentru condiţii periculoase, a fost introdus, accidental sau nu, și personalul din unităţile de boli infecţioase. Menționez că până la apariția acestui Regulament, se admitea că personalul din aceste unități lucra în condiții de muncă deosebit de periculoase. În același timp, Anexa 2 la Regulamentul cadru care arată ”mărimea sporului pentru condiţii deosebit de periculoase” nu face nicicum referire la personalul aflat în această situație, de aceea consider că Ministerul Sănătății a încadrat în anexa greșită acest personal.

Din păcate, Ministerul ignoră cu bună știință pericolul la care este expus personalul din unitățile de boli infecțioase, acesta lucrând într-un mediu de expunere la hepatita B,C, D și într-un mediu cu risc de contagiune ridicat sau a unei eventuale infecţii accidentale determinate de participarea în campanii de prevenire şi combatere de epidemii deosebit de grave (ex. gripă, rujeolă etc). Iar toate acestea sunt prevăzute prin lege ca fiind condiții de muncă deosebit de periculoase!

Fac un apel, pe această cale, la doamna ministru Pintea, care se face responsabilă de haosul salarizării, să ia măsuri de urgență astfel încât personalul din unitățile de boli infecțioase să fie remunerat pe măsura muncii pe care o depun!

Deputat Florin ROMAN
Vicepreședinte PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea