Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: ”Închisoare pentru cei care obligă minorii să cerșească”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amendamentul Roman – refuzi un loc de muncă, nu mai primești ajutor social – este acum literă de lege. Am decis să duc mai departe lupta cu cei care abuzează și am depus un proiect de lege, care înăsprește sancțiunile împotriva celor care obligă minorii la cerșit pentru bani.

Proiectul de lege prevede ca cel vinovat de exploatarea minorilor să fie pasibil de închisoare, nu doar de amendă. Am propus, astfel, modificarea a două articole din Codul penal: art. 214 – ”Fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilități fizice sau psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau amendă” și art. 215: ”Fapta minorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor social, folosindu-se în acest scop de prezența unui minor, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

Proiectul a fost adoptat deja de Senat și a ajuns în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional. Consider că nicio pedeapsă nu este prea mare atunci când este vorba despre asigurarea unei securități și a unei vieți normale a minorilor.

Este important ca Parlamentul României să ia atitudine față de acest fenomen și să luăm cele mai bune măsuri pentru a veni în sprijinul acestor copii care sunt folosiți fără nici o jenă pentru obținerea unor venituri ilegale. Îmi exprim speranța, pe această cale, că decizia care va fi luată în Camera Deputaților să fie pentru adoptarea acestui proiect și să punem capăt o dată pentru totdeauna suferinței acestor copii, folosiți fără niciun fel de scrupule de rețelele de traficanți.

Deputat PNL Florin Roman


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea