Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: Decență și dreptate pentru veteranii de război – Declarație politică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,

Peste o lună vom celebra cu toții 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918, și anume desăvârșirea statului național român.

Consider că acest lucru nu ar fi fost sub nicio formă posibil fără sacrificiul veteranilor de război ai țării noastre, care și-au dobândit acest titlu prin lupte și eroism în timpul războaielor, sacrificiu fără de care astăzi noi nu am fi putut trăi într-o patrie liberă şi independentă numită România!

Din păcate, astăzi mai trăiesc în România aproximativ 8.000 de veterani şi 70.000 văduve şi urmaşi ai celor care și-au jertfit viața pentru neamul românesc, iar statul român nu face mare lucru pentru aceștia!

Cred că acești oameni minunați, încă simboluri vii ai eroismului românesc, trebuie cinstiți și recompensați de către statul român așa cum se cuvine, măcar acum, când sărbătorim Centenarul Marii Uniri!

În prezent, există în vigoare Legea nr. 49 din 29 iulie 1991 prin care sunt plătite indemnizațiile și sporurile invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, dar totuși veniturile acestor persoane sunt stabilite într-un cuantum mult mai mic în comparație, de exemplu, cu cele ale revoluționarilor.

Doamnelor și domnilor deputați,

Pentru a repara odată pentru totdeauna această nedreptate incalificabilă cu care au fost tratați veteranii de război de-a lungul ultimelor decenii, am inițiat propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 49 din 29 iulie 1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, astfel încât să li se poată acorda acestora o indemnizaţie lunară, calculată pe baza coeficienţilor de multiplicare care sunt aplicaţi asupra câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata.

Ținând cont de faptul că pe zi ce trece vom vorbi despre tot mai puțini veterani de război, văduve și urmași ai acestora, modificarea legislației pentru oferirea unei indemnizații decente în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României este absolut necesară și nu mai poate fi amânată!

Îi invit pe toții colegii parlamentari din Parlamentul României, indiferent de culoare politică, să mi se alăture acestui demers legislativ și să voteze pentru adoptarea inițiativei legislative mai sus menționate, adică să voteze pentru o viață decentă a celor care s-au luptat ca noi să putem trăi azi într-o Românie liberă, democratică și unită!

Vă mulțumesc!

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea