Ziarul Unirea

Deputat PNL Florin Roman: Decență și dreptate pentru veteranii de război – Declarație politică

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,

Peste o lună vom celebra cu toții 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918, și anume desăvârșirea statului național român.

ELIT

Consider că acest lucru nu ar fi fost sub nicio formă posibil fără sacrificiul veteranilor de război ai țării noastre, care și-au dobândit acest titlu prin lupte și eroism în timpul războaielor, sacrificiu fără de care astăzi noi nu am fi putut trăi într-o patrie liberă şi independentă numită România!

Din păcate, astăzi mai trăiesc în România aproximativ 8.000 de veterani şi 70.000 văduve şi urmaşi ai celor care și-au jertfit viața pentru neamul românesc, iar statul român nu face mare lucru pentru aceștia!

Cred că acești oameni minunați, încă simboluri vii ai eroismului românesc, trebuie cinstiți și recompensați de către statul român așa cum se cuvine, măcar acum, când sărbătorim Centenarul Marii Uniri!

În prezent, există în vigoare Legea nr. 49 din 29 iulie 1991 prin care sunt plătite indemnizațiile și sporurile invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, dar totuși veniturile acestor persoane sunt stabilite într-un cuantum mult mai mic în comparație, de exemplu, cu cele ale revoluționarilor.

Doamnelor și domnilor deputați,

Pentru a repara odată pentru totdeauna această nedreptate incalificabilă cu care au fost tratați veteranii de război de-a lungul ultimelor decenii, am inițiat propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 49 din 29 iulie 1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, astfel încât să li se poată acorda acestora o indemnizaţie lunară, calculată pe baza coeficienţilor de multiplicare care sunt aplicaţi asupra câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, aferent anului pentru care se face plata.

Ținând cont de faptul că pe zi ce trece vom vorbi despre tot mai puțini veterani de război, văduve și urmași ai acestora, modificarea legislației pentru oferirea unei indemnizații decente în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României este absolut necesară și nu mai poate fi amânată!

Îi invit pe toții colegii parlamentari din Parlamentul României, indiferent de culoare politică, să mi se alăture acestui demers legislativ și să voteze pentru adoptarea inițiativei legislative mai sus menționate, adică să voteze pentru o viață decentă a celor care s-au luptat ca noi să putem trăi azi într-o Românie liberă, democratică și unită!

Vă mulțumesc!

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

marius 31 octombrie 2018 at 21:06

Tarziu, domnule deputat. Nu un eveniment istoric, gen Unirea, trebuia sa declanseze o asemenea declaratie, ci respectul fata de o generatie care apune pe zi ce trece. Pacat ca va folositi de orice eveniment pentru a castiga capital politic. Daca o faceati acum doi ani, era altceva. Acum totul nu e decat un joc cu tema.
Ps. Unii ar spune ca niciodata nu e tarziu. Eu spun ca si din punct de vedere moral si etic e prea tarziu, cand sunt convins, nu aceasta este, acum, prima dorinta a celor care, inca, mai sunt o memorie vie a celui de al Doilea Razboi Mondial.
Ps1. Decenta unei declamatii rezida si din decenta si credibilitatea celui care o rosteste. Asa ca nu va mai folositi de conjunctura urcand pe spatele altora, plin de glorie si compasiune, la tribuna Parlamentului.

Comentariile sunt oprite