Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputat PNL, Claudiu Răcuci: Dragnea şi Olguţa joacă alba-neagra cu speranţele pensionarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dragnea şi Olguţa au pus gând rău speranţelor celor peste 5 milioane de pensionari, care au trudit o viaţă şi care aşteaptă de ani buni o pensie decentă. Încă din anul 2015, PSD a promis o lege justă a pensiilor, care să facă dreptate pentru pensionari. Proiectul, despre care spuneau în urmă cu 4 ani că este gata, a apărut, cu greu, abia în această vară şi nu mică este suprinderea mea să constat că cinismul PSD pare să nu aibă nici de această dată limite.

În primul rând, dacă în urmă cu 2 ani li se promitea pensionarilor creşteri spectaculoase de pensii, acum aflăm că acestea nu vor creşte prea curând, ci abia după anul 2021, adică după ce Dragnea şi Olguţa vor fi intrat în istoria neagră a guvernărilor din România.

Introducerea pensiei minime, care poate să păcălească pe foarte mulţi pensionari că aceasta le va garanta un trai decent, va însemna că mai mult de două treimi dintre pensionari vor avea o pensie egală cu cea minimă! Rezultă acest lucru atât din noua formula de calcul, cât şi din faptul că mai mult de 60% dintre angajaţi sunt încadraţi pe salariul minim. Nu o să mai conteze aproape deloc cât a cotizat anagajatul dacă acesta a avut un salariu brut mai mic de 4.162 de lei, căci toți pensionari care au avut salariul sub cel mediu brut vor avea pensia minimă.

Aşadar, Dragnea și Olguța au făcut ceea nici comuniştii nu au reuşit – adică să egalizeze salariile a peste două treimi dintre angajaţi, la nivelul minim, indiferent de studii, de experienţă sau vechime. Acum se pregătesc să egalizeze şi pensiile a peste două treimi dintre pensionari, tot la nivelul minim! Cine merita o pensie mai mică, i se dă una cu câţiva bănuţi mai mare, iar cine merita o pensie mai mare, i se dă una mai mică! Au premeditat totul. Prin transferul contribuțiilor la angajat au știut că punctajul individual va scădea!

De exemplu, un angajat care avea anul trecut un salariu de 3.500 de lei brut, avea un punctaj de 1,12 puncte, pentru că, în 2017, salariul mediu brut pe economie era de 3.131 lei. În anul 2018, după catastrofa transferului contribuţiilor, angajatul care are acelaşi salariul de 3.500 de lei brut, are un punctaj anual la pensie de 0,84, adică mai mic cu 0,28, căci salariul mediu brut a urcat, pe hârtie la 4.162 de lei. Aşadar, numai prin această înşelătorie PSD-ALDE a tăiat pensiile din viitor cu peste 25 %, la care se adaugă şi tăierea pensiilor din Pilonul 2 cu cca. 20%.

Pe lângă această nedreptate profundă, Dragnea și Olguța vor să transfere peste 1,5 milioane de pensionari în categoria asistanţilor social, care să beneficieze de indemnizaţia socială şi nu de pensie! Faptul că pensia celui care a muncit a rămas în urma ajutoarelor sociale, a indemnizaţiilor plătite de la buget, este vina guvernelor din ultimii 6 ani, care nu au crescut punctul de pensie aşa cum scrie în lege.

Nu în cele din urmă mi-a atras atenţia şi una dintre minciunile în baza căreia pensionarii au votat PSD-ALDE în anul 2016. Au promis că punctul de pensie va ajunge la 45% din salariul mediu brut! Astăzi, după 2 ani de guvernare PSD-ALDE, punctul de pensie a scăzut de la 33%, în anul 2016, la 26% din salariul mediu brut, în anul 2018! Mai mult, prin legea pensiilor, ei promit că punctul de pensie va ajunge, peste 3 ani, la 1.875 lei, valoare care va reprezenta cel mult 30% din salariul mediu brut pe economie în anul 2022 și nu 45% cât au promis. La PSD și ALDE minciunile încep să se lovească unele cu altele, iar victimele sunt milioanele de oameni care au ”îndrăznit să creadă” în promisiunile lor.

Claudiu RĂCUCI, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea