Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Deputat PNL, Claudiu Răcuci: Dragnea şi Olguţa joacă alba-neagra cu speranţele pensionarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragnea şi Olguţa au pus gând rău speranţelor celor peste 5 milioane de pensionari, care au trudit o viaţă şi care aşteaptă de ani buni o pensie decentă. Încă din anul 2015, PSD a promis o lege justă a pensiilor, care să facă dreptate pentru pensionari. Proiectul, despre care spuneau în urmă cu 4 ani că este gata, a apărut, cu greu, abia în această vară şi nu mică este suprinderea mea să constat că cinismul PSD pare să nu aibă nici de această dată limite.

În primul rând, dacă în urmă cu 2 ani li se promitea pensionarilor creşteri spectaculoase de pensii, acum aflăm că acestea nu vor creşte prea curând, ci abia după anul 2021, adică după ce Dragnea şi Olguţa vor fi intrat în istoria neagră a guvernărilor din România.

Introducerea pensiei minime, care poate să păcălească pe foarte mulţi pensionari că aceasta le va garanta un trai decent, va însemna că mai mult de două treimi dintre pensionari vor avea o pensie egală cu cea minimă! Rezultă acest lucru atât din noua formula de calcul, cât şi din faptul că mai mult de 60% dintre angajaţi sunt încadraţi pe salariul minim. Nu o să mai conteze aproape deloc cât a cotizat anagajatul dacă acesta a avut un salariu brut mai mic de 4.162 de lei, căci toți pensionari care au avut salariul sub cel mediu brut vor avea pensia minimă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Aşadar, Dragnea și Olguța au făcut ceea nici comuniştii nu au reuşit – adică să egalizeze salariile a peste două treimi dintre angajaţi, la nivelul minim, indiferent de studii, de experienţă sau vechime. Acum se pregătesc să egalizeze şi pensiile a peste două treimi dintre pensionari, tot la nivelul minim! Cine merita o pensie mai mică, i se dă una cu câţiva bănuţi mai mare, iar cine merita o pensie mai mare, i se dă una mai mică! Au premeditat totul. Prin transferul contribuțiilor la angajat au știut că punctajul individual va scădea!

De exemplu, un angajat care avea anul trecut un salariu de 3.500 de lei brut, avea un punctaj de 1,12 puncte, pentru că, în 2017, salariul mediu brut pe economie era de 3.131 lei. În anul 2018, după catastrofa transferului contribuţiilor, angajatul care are acelaşi salariul de 3.500 de lei brut, are un punctaj anual la pensie de 0,84, adică mai mic cu 0,28, căci salariul mediu brut a urcat, pe hârtie la 4.162 de lei. Aşadar, numai prin această înşelătorie PSD-ALDE a tăiat pensiile din viitor cu peste 25 %, la care se adaugă şi tăierea pensiilor din Pilonul 2 cu cca. 20%.

Pe lângă această nedreptate profundă, Dragnea și Olguța vor să transfere peste 1,5 milioane de pensionari în categoria asistanţilor social, care să beneficieze de indemnizaţia socială şi nu de pensie! Faptul că pensia celui care a muncit a rămas în urma ajutoarelor sociale, a indemnizaţiilor plătite de la buget, este vina guvernelor din ultimii 6 ani, care nu au crescut punctul de pensie aşa cum scrie în lege.

Nu în cele din urmă mi-a atras atenţia şi una dintre minciunile în baza căreia pensionarii au votat PSD-ALDE în anul 2016. Au promis că punctul de pensie va ajunge la 45% din salariul mediu brut! Astăzi, după 2 ani de guvernare PSD-ALDE, punctul de pensie a scăzut de la 33%, în anul 2016, la 26% din salariul mediu brut, în anul 2018! Mai mult, prin legea pensiilor, ei promit că punctul de pensie va ajunge, peste 3 ani, la 1.875 lei, valoare care va reprezenta cel mult 30% din salariul mediu brut pe economie în anul 2022 și nu 45% cât au promis. La PSD și ALDE minciunile încep să se lovească unele cu altele, iar victimele sunt milioanele de oameni care au ”îndrăznit să creadă” în promisiunile lor.

Claudiu RĂCUCI, deputat PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea