Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PMP, Clement Negruț: Calvarul agricultorilor din Alba. Vina este a celor de la Bucureşti

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul Clement Negruț susține că fermierii din Alba au fost supuși la o extrem de chinuitoare așteptare pentru depunerea cererilor de subvenție, vina fiind a celor de la București.

Au apărut în presa locală numeroase materiale legate de haosul cu care s-au confruntat atât fermierii din judeţ cât şi funcţionarii de la APIA Alba. Precizez de la bun început că nu arunc vina pentru ceea ce s-a întâmplat acolo pe umerii funcționarilor care au stat până târziu ca să prelucreze documentele. Vina este a celor de la Bucureşti, a celor care coordonează acest lucru şi care în loc să uşureze munca celor din teritoriu, ca să uşureze şi efortul fermierilor, au făcut exact invers, adică au menţinut o birocraţie şi un sistem defectuos care a dus la astfel de situaţii.

Am rămas consternat când am aflat că oamenii veniţi de peste tot de prin județ au făcut noapte albă în faţa Agenţiei de Plăţi.

Mă întreb de ce până acum nu s-au găsit mijloacele prin care acest proces să se deruleze mai uşor? Descentralizarea trâmbițată de cei de prin ministerele de la București nu este decât o minciună. De ce nu este posibil ca fiecare fermier să depună aceste documete la primăria pe raza căreia îşi are domiciliul iar la APIA să se prezinte doar pentru a semna? De ce în secolul XXI, în era informaticii nu se pot depune online aceste documentaţii pentru a fi evitată această plimbare de hârtii anevoioasă? S-au cheltuit o grămadă de bani pe softuri pentru APIA la nivel naţional dar cu toate acestea oamenii sunt nevoiţi să stea la cozi ca pe vremea lui Ceaușescu.

D-l Dîrzu, ca reacție la ceea ce s-a întâmplat la sediul APIA Alba, s-a apucat direct să împroaşte cu acuzații la adresa funcționarilor de aici, făcând abstracție de faptul că ,,peştele de la cap se împute”. Problema este la cei care coordonează activitatea centrelor APIA din ţară, care nu au fost în stare să pună la punct un sistem de lucru mai bun prin care să fie evitate astfel de situaţii.

Acum, cei care şi-au depus cererile după 15 iunie vor avea de suportat penalizări de 1% pe zi. Aici ar fi trebuit să fie preocuparea dumneavoastră domnilor din PSD, nu scăparea lui Ponta de justiţie şi de moţiune. (V.N.)

Preşedinte PMP Alba, deputat Clement Negruț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea