Deputat Florin Roman: ”PNL vine în sprijinul cetățenilor aflați în prag de pensionare”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

PNL consideră că pensia este un drept, de care cetățenii trebuie să beneficieze imediat după ce îndeplinesc condițiile legale de pensionare. Oamenii nu trebuie să aștepte luni de zile pentru a primi drepturile care li se cuvin după zeci de ani de muncă și după ce au plătit către bugetul asigurărilor sociale toate taxele prevăzute de lege.

Având în vedere această situație, am depus , alături de mai mulți colegi liberali, un proiect de lege de modificare a legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii.

ELIT

Propunerea legislative  vine să îmbunătățescă modul de organizare, sistematizare și acordare a acestor drepturi. Astfel, se crează cadrul legislativ pentru a da posibilitatea ca dosarul de pensionare să fie depus cu 90 zile înainte de îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege pentru a beneficia de acest drept, urmând ca decizia să le fie comunicată în termen de 5 zile lucrătoare de la data la care îndeplinesc condițiile legale de pensionare.

În prezent, mulți cetățeni se plâng că trebuie să aștepte și câte 4-5 luni pentru a primi decizia de pensionare și efectiv pensia, situație extrem de neplăcută, care le afectează în mod negativ viața. De asemenea, avem în prezent și foarte multe cazuri în care dosarele de pensionare  sunt oprite în corespondența caselor teritoriale de pensii datorită neconcordanțelor ivite prin emiterea greșită  a adeverințelor de către custozii de arhivă  și a lipsei unui sistem unitar de lucru a Casei Naționale de Pensii Publice.

Proiectul de lege inițiat de PNL va pune capăt acestor situații neplăcute, dând posibilitatea ca dosarul de pensionare să fie depus cu 90 zile înainte de îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege, astfel încât cetățenii să poată intra imediat în posesia drepturilor care li se cuvin.

Florin Roman , deputat PNL, vicelider Grup parlamentar PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

ineptul 7 aprilie 2017 at 18:50

…sunteti la putere, sau in opozitie, nici nu stiu bine. Lasati proiectele si faceti ceva concret, de folosinta, iar mai pe urma mai putem discuta ce si cum, …mereu ne dam cu parerea doar ca sa ne aflam in treaba, sa ne bagam si noi in seama,…tergiversarea de care amintiti, o face legea si normele ei ambigue, si interpretabile. Faceti-o oabla , fara drept de echivoc, si de interpretare, aplicabila, daca cumva va tine, iar daca nu ramanem la fel, povestind si dindu-ne cu parerea,…

contribuabilu` 9 aprilie 2017 at 11:52

Corect !!!

apoliticul 8 aprilie 2017 at 15:51

Ultimul care pleaca (din PNL )sa stinga lumina…

contribuabilu` 9 aprilie 2017 at 11:53

Si….mai corect !!!

uu 8 aprilie 2017 at 21:12

Ia vezi ce a spus astazi colegul tau de partid liberal („VECHI”) Viorel Catarama, despre pensii, ajutoare sociale, sistem de sanatate si invatamant superior! De fapt cred ca omul s-a scapat si a spus exact ceea ce ati fi facut daca ajungeati la guvernare.

eneeia 10 aprilie 2017 at 8:43

piticule, numai papagalu e la tine, nimic concret !

Comentariile sunt oprite