Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Denisa Marinescu, medicul din Craiova care a refuzat un salariu de 20 ori mai mare în Franţa pentru spitalul din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Denisa Marinescu17La Secţia Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Alba Iulia lucrurile au început să se mişte vizibil, schimbările în bine fiind datorate probabil personalului medical, a şefului UPU, dar şi a trecerii spitalului în subordinea Consiliului Judeţean Alba. Dacă în vară-toamnă secţia a fost renovată şi reabilitată la standardele europene este momentul ca spitalul să beneficieze de medici pe măsură. În urma concursului din această primăvară, Denisa Marinescu profesează la Secţia Unităţii de Primiri Urgenţe.

Pentru a afla mai multe despre noul medic al spitalului şi pentru ca potenţialii pacienţii să o cunoască înainte să fie nevoie, am luat legătura cu medicul Denisa Marinescu. În vârstă de 39 de ani a terminat studiile universitare în Craiova, unde a profesat timp de 8 ani, fiind medic specialist în medicină de urgenţă, sănătate şi management sanitar.

După o scurtă discuţie cu medicul Marinescu am aflat că înainte de a veni la Alba Iulia a avut oferte să profeseze în Franţa şi Belgia, unde ştim cu toţii că salariile sunt de 10-20 de ori mai mari, dar a ales Alba Iulia „datorită echipei tinere şi ambiţioase de aici, cu calităţi profesionale pe care le cunosc, cu un serviciu SMURD „tânăr”, la început de drum, cu experienţă de un an şi cu dorinţă de implementare. Am ales Alba Iulia datorită experienţei medicilor consacraţi în medicina de urgenţă şi a eforturilor medicului Crişan de a aduce nivelul medicinii de urgenţă la nivelul existent la Târgu Mureş şi la Spitalul Floreasca. Consider că pot contribui la buna desfăşurare a lucrurilor”, a spus cu modestie medicul Marinescu care nu se consideră superior nici unui medic, deşi are o experienţă de un an ca şi medic SMURD pe elicopter.

Medicul Marinescu a venit în Alba Iulia, la 6 luni de la inaugurarea Heliportului Spitalului Judeţean din Alba Iulia care se pare că a fost deja utilizat. „Pe elicopter ajung cazurile critice, care necesită intervenţie specializată de urgenţă, care depind de „ora de aur”. Trebuie să ajungi într-o sală de operaţie la o anumită ora. Pacientul trebuie stabilizat înaintea zborului, iar în cazul agravării, se aterizează şi se lucrează la sol”, a completat aceasta, iar atunci mi-am dat seama că „timpul înseamnă viaţă, nu bani”.

În ceea ce priveşte sistemul de sănătate din România medicul Marinescu nu a avut prea multe de reproşat însă consideră că s-ar putea îmbunătăţii „printr-o educaţie a pacienţilor de a se prezenta frecvent la medicul de familie şi controale periodice în policlinică. Pacienţii se adresează prea mult serviciului de urgenţă şi pentru cazurile care s-ar putea rezolva la medicul de familie, iar acest lucru aglomerează personalul medical, mărind timpul de aşteptare”, a mai spus aceasta.

După o lună de activitate în Alba Iulia, medicul Marinescu crede că va avea o colaborare foarte bună cu colegii şi cu medicii specialişti de la alte secţii. „Secţia UPU este la standarde europene cu medicaţie corespunzătoare şi aparatura necesară pacientului critic„.

Îi urăm multă baftă noului medic şi tuturor cadrelor medicale care profesează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea