Rămâi conectat

Economie

Delegaţie italiană din Regiunea Friuli Venezia Giulia, în vizită la ADR Centru

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Miercuri a avut loc, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, o întâlnire între reprezentanţii Regiunii Centru şi ai Regiunii Friuli Venezia Giulia din Italia. Vizita delegaţiei italiene, formată din trei reprezentanţi ai regiunii Friuli Venezia Giulia, a fost organizată pentru stabilizarea unor relaţii parteneriale, identificarea unor noi direcţii de colaborare, dar şi pentru pregătirea vizitei preşedintelui regiunii italiene, programată pentru sfârşitul lunii martie. După o scurtă prezentare a componenţei celor două delegaţii, ambele regiuni au subliniat faptul că principala preocupare în viitorul apropiat este realizarea documentelor de planificare şi programare pentru perioada 2014-2020, în vederea accesării altor fonduri structurale şi a primirii unor noi alocări financiare de la Uniunea Europeană. Acordarea de sprijin IMM-urilor pentru internaţionalizarea afacerilor, promovarea oportunităţilor de investiţii între cele două regiuni şi interesul reciproc pentru promovarea utilizării eficiente a surselor de energie regenerabilă, care să asigure atât o eficienţă energetică crescută dar şi să ducă la protejarea mediul înconjurător, au fost principalele teme
dezbătute. Pentru concretizarea acestor idei a fost propus un schimb de informaţii care să cuprindă date despre sectoarele şi domeniile care pot constitui puncte comune de interes pentru cele două regiuni. Aderarea la reţeaua RURACT – o reţea a regiunilor rurale inovative, a fost prezentată de către reprezentanţii Regiunii Friuli Venezia Giulia ca o oportunitate pentru Regiunea Centru, de a intra în contact cu alte regiuni din Europa şi de a împărtăşi sau prelua din experienţa acestora în dezvoltarea de politici rurale eficiente. Reţeaua, care în prezent numără 62 de membri din 17 ţări ale Uniunii Europene, nu are în acest moment niciun reprezentant din România.
“Regiunea Centru, în calitate de regiune relativ nou formată, cu o experienţă de circa 10 ani, are nevoie de experienţa drumului deja străbătut de celelalte regiuni dezvoltate ale Europei care sunt membre ale Uniunii Europene încă din primii ani ai constituirii. Am reuşit azi să identificăm, pe parcursul acestei întâlniri, domenii în care ambele regiuni derulează activităţi similare şi care sunt de interes pentru dezvoltarea unor proiecte comune sau pentru schimb de bune practici. Ne-am manifestat de asemenea deschiderea pentru a ne implica în dezvoltarea de proiecte comune care vor aduce beneficii Regiunii Centru, cum este şi proiectul regiunilor rurale inovative”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru. Discuţiile din cadrul întâlnirii au fost punctuale, fiind explicată structura şi forma de organizare a ADR Centru, a Regiunii Centru, precum şi principalele proiecte şi programe pe care le coordonează agenţia. A fost adusă în discuţie posibilitatea lansării unei colaborări mai strânse între cele două regiuni şi eventual oficializarea acesteia în urma vizitei pe care preşedintele regiunii Friuli Venezia Giulia, domnul Renzo Tondo, o va realiza în Regiunea Centru. (N.L.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Anunț de presă privind începerea proiectului Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț de presă

MONTANA-POPA S.R.L. anunta lansarea proiectului cu titlul ” Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.” proiect  nr. RUE M2-AGRI-2635 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, instituite prin OUG nr 61/2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Anteprenoriatului si Turismului (MAT) si Agentia pentru IMM, Atragerea de Investitii si Promovarea Exportului ( AIMMAIPE), respectiv 21.06.2022.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea societatii MONTANA-POPA S.R.L. prin ajutor de stat acordat sub forma de grant pentru capital de lucru din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii din domeniul agroalimentar prevăzuți de O.U.G nr. 61 din 06 mai 2022 a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 682,810.20 lei (valoarea totala) din care : 593,748 lei grant si 89,062.20 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

[Date de Contact]

Persoană de contact:

Popa Ioan

[email protected], 0258 711 511


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

ANUNȚ LANSARE PROIECT – „cerere finanțare” proiect nr. RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, beneficiar DULCERIA SRL

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț lansare proiect

Elit - Gustul Desăvârșit

DULCERIA SRL anunta lansarea proiectul cu titlul „cerere finanțare” proiect nr RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, instituită prin OUG nr 61/06 mai 2022.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu AIMMAIPE TG.MUREȘ, respectiv 20.06.2022.
Obiectivul   proiectului   îl   reprezintă   sprijinirea   beneficiarilor   din   domeniul agroalimentar a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

– menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 42,422.24 (valoarea totala) din care: 36,888.9000 lei grant si 5,533.3400 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor  sale  sociale  și  asupra  pregătirii  unei  redresări  verzi,  digitale  și  reziliente  a economiei, Prioritatea de investiții 4d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și  de a se angaja în procesele de inovare Obiectiv Specific OS 4.1. – Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19, Acțiunea 4.1.2 Sprijin pentru capital de lucru.

DULCERIA SRL, CUI 37450730, Adresă sediu social: str.Barbu Lautaru, nr.18, oraș Teiuș, jud. Alba

Persoană de contact:

Nume, prenume: MODOL MARIANA-ELENA

Email [email protected], telefon 0766262011


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis duminică seara printr-un comunicat de presă că, creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

„România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor, iar economia noastră oferă noi oportunități pentru antreprenori. Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit și de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene. Potrivit datelor Oficiului Național pentru Registrul Comerțului, cel mai mare număr de societăți cu participare străină aparține investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradițional în topul celor mai importanți parteneri economici ai României.

Dinamica investițiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important- orientarea către activități din sectoare profesionale, administrative, științifice, tehnice și telecomunicații. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme și investiții asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul de Guvernare.
Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, așa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, a transmis Nicolae Ciucă.

sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea