Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Decoraţiile nu mai pot fi conferite foştilor lucrători sau colaboratori dovediţi ai Securităţii! PROIECT în Senatul României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decoraţiile nu mai pot fi conferite foştilor lucrători sau colaboratori dovediţi ai Securităţii! PROIECT în Senatul României

Un amendament introdus de senatorul UDMR Cseke Attila la proiectul de modificare și completare a Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații al României a fost adoptat în Senat, semnificând o schimbare importantă în privința acordării decorațiilor statului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform acestui amendament, cetățenilor cărora li s-a stabilit printr-o hotărâre judecătorească definitivă că au fost lucrători sau colaboratori ai Securității și au desfășurat activități de poliție politică nu li se vor mai putea conferi decorații.

Modificarea legislativă mai include și faptul că cetățenilor condamnați printr-o hotărâre judecătorească definitivă la o pedeapsă privativă de libertate nu li se vor mai putea acorda decorații, cu excepția cazului în care aceștia au fost reabilitați de drept sau printr-o hotărâre judecătorească.

Proiectul a fost inițiat de deputați PNL, PSD și membrii minorităților și a apărut ca urmare a nevoii de a reglementa cu claritate sub ce condiții cetățenii pot fi decorați de către statul român. Această modificare vine să definească cu precizie standardele pe care cetățenii trebuie să le îndeplinească pentru a fi distinși cu decorații din partea statului român.

Trebuie menționat că Senatul este prima cameră legislativă care a avut dezbateri pe acest subiect. Proiectul va trebui să treacă acum și prin Camera Deputaților, care va decide asupra adoptării sau respingerii acestor modificări. Adoptarea acestei legi ar marca o schimbare semnificativă în politica de decorare a cetățenilor din România, cu accent pe etica și trecutul lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea