Rămâi conectat

Ştirea zilei

Declarațiile de avere ale primarilor și viceprimarilor din Alba Iulia. Ce venituri, proprietăți și bunuri dețin cei trei politicieni

Publicat

în

Declarațiile de avere ale primarilor și viceprimarilor din Alba Iulia. Ce venituri, proprietăți și bunuri dețin cei trei politicieni

Declarațiile de avere actualizate au fost făcute publice pe site-ul primăriei, astfel cetățenii Municipiului Alba Iulia se pot bucura e o transparență totală a veniturilor, proprietăților și bunurilor deținute de primarul Gabriel Pleșa și viceprimarii Marius Filimon și Emil Popescu.

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, potrivit declarației de venit deține două terenuri intravilane, în municipiu, care însumează suprafața de aproximativ 2.500 de metri pătrați și un teren agricol de aproape 700 de metri

Totodată, primarul mai deține și o casă de locuit, cu o suprafață de 275 de metri pătrați și cotă parte a unui apartament de 78 de metri pătrați.

Gabriel Pleșa deține și un autoturism marca Daewoo Matiz, din anul 2005, dobândit prin moștenire.

Cunoscut filatelist, primarul se poate „lăuda” cu o colecție impresionantă de timbre, în valoare de 10.000 de euro, acumulată din anul 1997 și până în prezent.

De când a ocupat funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, acesta a încasat suma de 55.000 de lei, iar din cadrul firmei SC VIVA SRL a încasat sume în valoare de aproximativ 45.000 de lei din salarii, tichete cadou, tichete de masă sau tichete de vacanță.

Marius Filimon, viceprimarul orașului, are, conform declarației sale de avere, un teren intravilan de 500 de metri pătrați în Alba Iulia și o casă de locuit de 142 de metri pătrați, ambele obținute prin donație, în același an.

În ceea ce privește bunurile înstrăinate, acesta a trecut un autoturism, vândut în 18 mai, pe suma de 7000 de lei și o casă de vacanță pe care o deținea în Ungaria, dar pe care a vândut-o pentru suma de 1500000 huf.

De asemenea, acesta mai are două conturi bancare deschise la Banca Transilvania: unul în valoare de 17395 lei și altul deschis în același an, în 2002, în valoare de 50140 lei.

Potrivit aceluiași document, acesta are două autoturisme, o Honda Civic din 2016 și o Opel Corsa din 2015.

Mai mult, în ceea ce privește împrumuturile acordate în interes personal, pe declarația de avere sunt trecute următoarele: Un împrumut de 35150 de lei, către firma pe care o deține alături de soția sa, Diana Filimon, SC Dimars Invest SRL, și un alt împrumut de 127000 de lei tot către firma respectivă.

Publicitate

La capitolul veniturilor obținute în 2020 de câtre Marius Filimon, acesta a câștigat, din funcția de viceprimar, 18860 de lei.

Viceprimarul Emil Popescu, împreună cu soția acestuia, deține trei terenuri intravilane în Municipiul Alba Iulia cu o suprafață însumată de peste 4.000 de metri pătrați, toate dobândite prin cumpărare între anii 2008-2020.

Totodată, în afara terenurilor deținute, viceprimarul deține, în coproprietate cu soția sa, trei apartamente, două în Alba Iulia și unul în Cluj Napoca, o casă de locuit, cu o suprafață de 110 metri pătrați și un spațiu comercial, toate dobândite prin cumpărare, între anii 2002-2020.

La capitolul autoturisme, Emil Popescu deține două autoturisme marca Ford, dobândite prin cumpărare, un Ford Mondeo din anul 2004 și un Ford Fiesta din anul 2014.

Veniturile din primărie i-au adus un venit anual încasat de peste 20.000 de lei, iar din cabinetul de avocatură a încasat venituri de 15.346 de lei.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| CNAIR: Raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 2. Se așterne stratul de uzură

Publicat

în

VIDEO| CNAIR: Raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 2. Se așterne stratul de uzură

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat un raport al progresului pe autostrada A10 Sebeș – Turda, unde, la momentul actual se așterne stratul de uzură.

Electrica Furnizare Discount

În prezent, pe cei 24,5 kilometri ai acestui segment de autostradă este turnat stratul de binder (al doilea strat e asfalt), cu trei excepții: în zona alunecării de teren de al Oiejdea, kilometrul 26, în zona Teiuș și la Sâncrai, la kilometrul 42.

Zona alunecării de teren de la Oiejdea este punctul cheie al autostrăzii A10 Sebeș – Turda de finalizare a acesteia, depinzând deschiderea circulației rutiere fără nicio restricție. Vestea bună e faptul că totuși chiar dacă lucrările în această zonă nu ar fi finalizate în acest an, se va realiza o platformă înspre DN și se va deschide oricum traficul rutier, chiar dacă cu restricții și limitări de viteză.

La pasajul peste calea ferată de lângă nodul rutier Teiuș se lucrează la realizarea umpluturilor între zidurile de sprijin, structura fiind deja suprabetonată.

La Sâncrai, în zona relocării drumului judetean 142L, au fost făcute noi descoperiri arheologice, în zonă urmând să fie realizat un zid de sprijin la rampele supratraversării pe care drumul județean o are la autostradă.

Dacă lucrurile decurg normal, iar grecii vor reuși să toarne 2.000 de tone de aslfalt pe zi, până la sfârșitul lunii septembrie, aproape tot acest segment de autostrada va fi asfaltat.

Termenul pentru darea în circulație a acestui lot este până în decembrie 2021, iar termenul final pentru realizarea celorlalte lucrări, al CIM-ului sau orice alte intervenții care nu țin de corpul autostrăzii este la sfârșitul lunii aprilie 2022.

Există speranțe mari ca până la finalul acestui an să se circule pe autostradă de la Sebeș până la Florești, aproape de Cluj Napoca.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

Publicat

în

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

În perioada 29 – 31 iulie, în intervalul orar 12.00 – 20.00, vor fi instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe întreaga rețea rutieră, cu excepția județelor Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Electrica Furnizare Discount

„Joi, vineri și sâmbătă (29-31 iulie), în intervalul orar 12.00-20.00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului ”poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.”

Pe parcursul următoarelor zile vom reveni cu alte noi comunicate, în funcţie de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale”, arată comunicatul din partea CNADNR.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Un Cod Galben de inundații valabil în județul Alba miercuri, până la ora 24:00, a fost emis pentru bazinel hidrografic Arieș, bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

Electrica Furnizare Discount
COD GALBEN

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Alba și Cluj.

FENOMENELE VIZATE

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

BAZINE AFECTATE

Râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea