Rămâi conectat

Ştirea zilei

Declarațiile de avere ale primarilor și viceprimarilor din Alba Iulia. Ce venituri, proprietăți și bunuri dețin cei trei politicieni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Declarațiile de avere ale primarilor și viceprimarilor din Alba Iulia. Ce venituri, proprietăți și bunuri dețin cei trei politicieni

Declarațiile de avere actualizate au fost făcute publice pe site-ul primăriei, astfel cetățenii Municipiului Alba Iulia se pot bucura e o transparență totală a veniturilor, proprietăților și bunurilor deținute de primarul Gabriel Pleșa și viceprimarii Marius Filimon și Emil Popescu.

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, potrivit declarației de venit deține două terenuri intravilane, în municipiu, care însumează suprafața de aproximativ 2.500 de metri pătrați și un teren agricol de aproape 700 de metri

Totodată, primarul mai deține și o casă de locuit, cu o suprafață de 275 de metri pătrați și cotă parte a unui apartament de 78 de metri pătrați.

Gabriel Pleșa deține și un autoturism marca Daewoo Matiz, din anul 2005, dobândit prin moștenire.

Cunoscut filatelist, primarul se poate „lăuda” cu o colecție impresionantă de timbre, în valoare de 10.000 de euro, acumulată din anul 1997 și până în prezent.

De când a ocupat funcția de primar al Municipiului Alba Iulia, acesta a încasat suma de 55.000 de lei, iar din cadrul firmei SC VIVA SRL a încasat sume în valoare de aproximativ 45.000 de lei din salarii, tichete cadou, tichete de masă sau tichete de vacanță.

Marius Filimon, viceprimarul orașului, are, conform declarației sale de avere, un teren intravilan de 500 de metri pătrați în Alba Iulia și o casă de locuit de 142 de metri pătrați, ambele obținute prin donație, în același an.

În ceea ce privește bunurile înstrăinate, acesta a trecut un autoturism, vândut în 18 mai, pe suma de 7000 de lei și o casă de vacanță pe care o deținea în Ungaria, dar pe care a vândut-o pentru suma de 1500000 huf.

De asemenea, acesta mai are două conturi bancare deschise la Banca Transilvania: unul în valoare de 17395 lei și altul deschis în același an, în 2002, în valoare de 50140 lei.

Potrivit aceluiași document, acesta are două autoturisme, o Honda Civic din 2016 și o Opel Corsa din 2015.

Mai mult, în ceea ce privește împrumuturile acordate în interes personal, pe declarația de avere sunt trecute următoarele: Un împrumut de 35150 de lei, către firma pe care o deține alături de soția sa, Diana Filimon, SC Dimars Invest SRL, și un alt împrumut de 127000 de lei tot către firma respectivă.

La capitolul veniturilor obținute în 2020 de câtre Marius Filimon, acesta a câștigat, din funcția de viceprimar, 18860 de lei.

Viceprimarul Emil Popescu, împreună cu soția acestuia, deține trei terenuri intravilane în Municipiul Alba Iulia cu o suprafață însumată de peste 4.000 de metri pătrați, toate dobândite prin cumpărare între anii 2008-2020.

Totodată, în afara terenurilor deținute, viceprimarul deține, în coproprietate cu soția sa, trei apartamente, două în Alba Iulia și unul în Cluj Napoca, o casă de locuit, cu o suprafață de 110 metri pătrați și un spațiu comercial, toate dobândite prin cumpărare, între anii 2002-2020.

La capitolul autoturisme, Emil Popescu deține două autoturisme marca Ford, dobândite prin cumpărare, un Ford Mondeo din anul 2004 și un Ford Fiesta din anul 2014.

Veniturile din primărie i-au adus un venit anual încasat de peste 20.000 de lei, iar din cabinetul de avocatură a încasat venituri de 15.346 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea