Declarație năucitoare a deputatului Călin Potor despre cazul fostului polițist, vicepreședinte TNL – Nicolae Sântimbrean

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Sunteți probabil la curent cu scandalul politic declanșat în urmă cu două luni și jumătete la nivelul PNL Alba și TNL România, în urma publicării în ziarul “Unirea” a unei sentințe penale a cărei protagonist este Nicolae Sântimbrean, vicepreședintele Tineretului Național Liberal, la acel moment unicul candidat pentru șefia Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU) cu sediul la Alba Iulia – instituție prin care se derulează programe finanțate din fonduri europene la nivelul Regiunii Centru (Sibiu, Brașov, Mureș, Hargita, Covasna și Alba).

Sântimbrean a fost condamnat penal în 2003, pe când era polițist, pentru săvârșirea infracțiunii de cercetare abuzivă, beneficiind însă de o grațiere. În urmă cu două luni acesta a picat examenul organizat de ANFM pentru funcția de director executiv al OIR POSDRU, cu o notă foarte mică.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei conferințe de presă a PNL Alba, deputatul Călin Potor a reluat subiectul, după ce cu puțin timp în urmă cazul Sântimbrean a apărut și în presa centrală. Și așa am reușit să aflăm cum vede un politician, reprezentantul liberal al albaiulienilor în Parlamentul României, situația în ceea ce privește acest scandal, legat până la urmă de promovarea unui liberal condamnat penal pentru o faptă incalificabilă, tot mai sus în structurile partidului, dacă nu și în cele de conducere ale unor instituții importante.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Deputatul de Alba consideră că Nicolae Sâtimbrean a fost “linșat mediatic” pe nedrept, iar acest lucru nu ar face cinste celor care au dezvăluit cu documente o realitate juridică precum și încrengăturile sistemului de promovare politică din România. Călin Potor consideră că Sântimbrean este într-adevăr un tânăr liberal de valoare și că unui om care a ispășit o pedeapsă nu poți să-i dai interdicție să se însoare, interdicție să aibă copii, inderdicție de a merge la cinematograf, dar nici interdicție să aibă un loc de muncă acolo unde el și-l dorește.

“Nici un fel de nenorocire că presa centrală preia ceea ce zice presa locală, este foarte bine. Eu sunt dintre aceia care cred că greșeala este omenească. Cine greșește trebuie să plătească. Este lege pentru toată lumea și legea și instanța în România trebuie să facă dreptate așa cum o face. Un om care a ispășit o pedeapsă, nu mai poate fi pedepsit a doua, a treia, a cincea oară, nu poți să-i dai interdicție să se însoare, interdicție să aibă copii, inderdicție de a merge la cinematograf, dar nici interdicție să aibă un loc de muncă acolo unde el și-l dorește.

Din acest punct de vedere și cunoscându-l pe Nicu Sântimbrean, eu vă pot spune ceea ce nu s-a trecut nicăieri că este întradevăr un tip de valoare. Un tânăr liberal de valoare. Pe mine unul m-a convins! Are o experiență profesională, cel puțin o experiență politică, care îl recomandă, are activitate și cursuri făcute în Regatul Unit, a participat acolo la campanii, știe să facă campanii, știe să procedeze pe lege și corect”, a afirmat Călin Potor.

Părerea mea că linșajul lui făcut mediatic nu este o chestiune care poate aduce cinste nimănui. Cu siguranță, lui îi aduce prejudicii, pe care eu unul consider că nu le merită.”

La întrebarea “Dacă PNL Alba nu are totuși oameni fără probleme penale pe care să îi susțină pentru ocuparea unor funcții de așa mare importanță cum este șefia OIR POS DRU”, răspunsul a fost că PNL Alba nu l-a susținut niciodată pe Sântimbrean pentru a ocupa o asemenea funcție, respectiv că astfel de funcții se ocupă prin concurs.

La întrebarea “Ce a demonstrat totuși domnul Sântimbrean ca să îl califice pentru ocuparea unuei astfel de funcții, indiferent dacă el s-a dus de capul lui la concurs (a fost unicul candidat, respins însă din cauza notei mici) sau susținut de partid?”, Călin Potor a răspuns:

„Nu știu dacă este sau nu bun să meargă pe funcția respectivă. Nu știu dacă a fost pregătit, este pregătit sau va fi pregătit pentru un asfel de concurs. Este un domeniu în care eu nu pot să fac decât speculații. Dar din punctul meu de vedere, a omului care a lucrat cu el, timp de vreo 3 luni de zile la biroul parlamentar, și l-am angajat și atunci la rugămințile colegilor mei liberali, pentru că nu îl știam, nu aveam de unde să îl știu. Și consider că am făcut un lucru corect. Niciodată nu m-a interesat de la un colaborator dacă acum 20 de ani a călcat pe roșu sau a făcut cine știe ce prostii. Atâta timp cât acest om este reabilitat sau cel puțin nu i se vede o vină evidentă, cât timp acest om se comportă corect, cât timp din punct de vedere al relației cu mine și cu alții, este corect.”

Aflat la conferința de presă cu pricina, Florin Roman, purtătorul de cuvânt al PNL Alba a intervenit cu următoarea precizare – reprezentând poziția oficială a partidului:

“Vreau să precizez, în calitate de purtător de cuvânt al partidului, că poziția oficială a PNL Alba în cazul lui Nicolae Sântimbrean este că pentru noi acest subiect este unul închis. Din câte am aflat, dânsul nici nu mai intenționează să candideze la șefia OIR POS DRU, așa că pentru noi este un subiect închis. Pardidul Național Liberal înseamnă mii de membri și nu doar o persoană care activează în cadrul PNL.”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

8 Comentarii

elector 22 aprilie 2013 at 13:00

ce oamenni!! cine in voteaza pe astia ? ,bine ca sunt la pachet cu PSD-istii care-l aplauda pe Nastase…puscarias aplaudat …Poti aplauda un hot daca nu esti si tu hot?
Chiar ce om poti sa fii daca ii votezi pe astia ???
bine..potor e traseist…

Aurelian 22 aprilie 2013 at 13:56

„Poti aplauda un hot daca nu esti si tu hot”? Normal ca toti sunt HOTI, crezi ca sunt etichetati ca PeNaLi de pomana?

Status Quo 23 aprilie 2013 at 10:02

Poti aplauda un hot daca esti un prost. Daca nu esti in stare sa distingi binele de rau.

adevaratul 22 aprilie 2013 at 14:02

ziar flamand de rautate !
O sa ne prinda Craciunul cu subiectul acesta ?

Aiudeanul Liberal 22 aprilie 2013 at 14:55

Potor are dreptate. Omul a fost linsat, dar merita aceasta. Alaturu de el ar trebui sa fie linsati si ceilalti capi ai PNL care ne linseaza de zeci de aniprin nivelul de trai pe care s-au straduit sa ni-l asigure punand pe butuci economia judetului.

apolo farist varst 22 aprilie 2013 at 22:08

militeanul tortionar si micul hitler trebuie sa-si dea seama ca face foarte mult rau imaginii partidului. daca tin la partid trebuie sa ia o decizie acum .nu cred ca poate fi sfarsitul lumii daca isi dau demisia de onoare pentru faptele lor rusinoase, cred ca astfel s-ar reabilita in fata norodului …altfel ..toata viata lor atat ei cat si familiile lor vor purta aceste nume date de popor :militeanu tortionar si micul hitler.

gogu 22 aprilie 2013 at 23:03

Sunt mii de oameni care se comporta CORECT, ar vrea si ei un anumit loc de muca, sau pur si simplu un loc oarecare de munca, dar uite ca nu ii baga nimeni in seama. Dar ca sa vezi ca un oarecare pe deasupra si cu trecut patat, ca E BAGAT IN SEAMA, te nauceste! Halucinanta deacalaratie, din partea cuiva cu pretentii intelectuale la nivelul functiei alese ocupate ! Uneori e mai bine sa taci cind nimic nu ai a spune, dar tacerea e de aur doar atunci cind sti sa taci.

sorin 23 aprilie 2013 at 3:25

Ce este naucitor? Daca Santimbrean nu este iubit de colegii lui pnl-isti (Ata+Roma) asa trebuie sa fie si cu ceilalti? Presa este chiar la cheremul celor 2? Articol tendentios si tot de 2 bani

Comentariile sunt oprite