Declarația pe propria răspundere în Starea de Alertă: Precizări importante de la autorități

Virgil Guran, consilierul primului ministru Ludovic Orban, a făcut mențiuni importante despre declarația pe propria răspundere pe care cetățenii vor fi nevoiți să o completeze pentru deplasări în afara localității, după ce Klaus Iohannis a declarat că aceasta va fi necesară și pe timpul stării de alertă.

„Dacă o persoană din Galaţi, Iaşi, Constanţa, locuieşte în Bucureşti, spre exemplu, o face cu un motiv întemeiat, chiar dacă domiciliul este în altă localitate. Fie lucrează, fie învaţă la o şcoală. Să nu credeţi că vor fi controale pe stradă, să fie toată lumea legitimată. Oricum, pe baza lucrurilor ante-menţionate, nu vor fi probleme. Asta se putea arăta şi în starea de urgenţă.

ELIT

Se poate arăta legitimaţia de lucru, o dovadă că munceşte în oraşul în care locuieşte, deşi nu are domiciliul în acte. Verificările se fac pe traseu, în afara oraşelor, iar în acel moment ar putea fi nevoie de acea declaraţie şi de dovada motivului pentru care se deplasează. ”, a spus consilierul lui Ludovic Orban, Virgil Guran.

Se discută amănuntele declarației pe propria răspundere

”În ceea ce priveşte declaraţia pe propria răspundere, se discută şi o posibilă schimbare, amănuntele se stabilesc astăzi, dar va fi ceva asemănător. Vă spun ceva, nimeni nu va veni cu sancţiune pentru că o persoană nu a făcut declaraţia standard, ci una originală”, a explicat Virgil Guran în exclusivitate pentru DCNEWS.

sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...