// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Decizie definitivă: Patronul fostului club Habitat și încă un inculpat din Alba Iulia, condamnați la închisoare cu SUSPENDARE și muncă în folosul comunității, pentru deținere și vânzare de droguri

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat, marți, 27 martie, decizia definitivă în urma judecării în apel a dosarului penal în care fostul patron al clubului Habitat, Mârza Mihai Alexandru și Matei Coman, ambii din Alba Iulia, au fost judecaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni în legătură cu traficul de droguri (cannabis). Cei doi au primit închisoare cu suspendare sub supraveghere timp de 4 ani și câte 120 de zile de muncă în folosul comunității.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpaţi împotriva sentinţei penale nr.172/20.09.2017 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar nr.2277/107/2017 şi, în urma rejudecării, a dispus

– condamnarea inculpatului M.M.A. la pedeapsa rezultantă de 1 an şi 9 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe durata unui termen de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu şi deţinere, vânzare şi oferire de droguri de risc, fără drept.

– condamnarea inculpatului C.M. la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, vânzare şi oferire de droguri de risc, fără drept.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Citiți și Reţeaua de trafic de droguri de la clubul Habitat din Alba Iulia. Cum funcționa aceasta și motivarea instanței

„În baza art.421 pct.2 lit. a) Cod procedură penală admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpaţii M.M.A. şi C.M.  împotriva sentinţei penale nr.172/20.09.2017 a Tribunalului Alba, pe care o desfiinţează în parte, numai în ceea ce priveşte omisiunea dispunerii distrugerii drogurilor ridicate în vederea confiscării şi a modului de individualizare a executării pedepselor aplicateinculpaţilor şi rejudecând:

În baza art.91 Cod penal dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 1 an şi 9 luni închisoare aplicată inculpatului M.M.A. pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Conform art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) Să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba la datele fixate de acesta; b) Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) Să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) Să comunice schimbarea locului de muncă; e) Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 Cod penal, impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Alba sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia sau a Spitalului Judeţean Alba Iulia. Atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.

În baza art.91 Cod penal dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 1 an şi 4 luni închisoare aplicată inculpatului C. M. pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Conform art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) Să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba la datele fixate de acesta; b) Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) Să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) Să comunice schimbarea locului de muncă; e) Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 Cod penal, impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Alba sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia sau a Spitalului Judeţean Alba Iulia. Atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.

În baza art. 112 alin. 1 lit. f Cod penal şi art.17 alin.1 din Legea nr.143/2000 raportat la art.574 lit. d) Cod procedură penală dispune confiscarea şi distrugerea cantităţii de 98,7 gr. cannabis şi a cantităţii de 1,3 gr. cannabis în amestec cu tutun, ambele rămase după efectuarea analizelor de laborator. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. Conform art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei a sumei de 360 lei, reprezentând onorariile parţiale pentru apărătorii desemnaţi din oficiu. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 27.03.2018.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Decizie definitivă: Patronul fostului club Habitat și încă un inculpat din Alba Iulia, condamnați la închisoare cu SUSPENDARE și muncă în folosul comunității, pentru deținere și vânzare de droguri

  1. dolfi 27.03.2018 la 18:49

    saracutii… puii mamii albi ca-cashul. Nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase!

  2. grigore 28.03.2018 la 8:06

    Sa le de-a si 5000 de euro ca au stat in arest in conditii grele.

  3. anda 28.03.2018 la 11:18

    N-au stat in arest . au stat la domiciliu ca au pile la Hava altfel cum obtineau spatiu in santurile cetatii. Dar copiii carora le-au vandut drogatii astia droguri ? o sa le vanda in continuare.