Ştirea zilei
Decizie definitivă: Patronul fostului club Habitat și încă un inculpat din Alba Iulia, condamnați la închisoare cu SUSPENDARE și muncă în folosul comunității, pentru deținere și vânzare de droguri
Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat, marți, 27 martie, decizia definitivă în urma judecării în apel a dosarului penal în care fostul patron al clubului Habitat, Mârza Mihai Alexandru și Matei Coman, ambii din Alba Iulia, au fost judecaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni în legătură cu traficul de droguri (cannabis). Cei doi au primit închisoare cu suspendare sub supraveghere timp de 4 ani și câte 120 de zile de muncă în folosul comunității.
Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpaţi împotriva sentinţei penale nr.172/20.09.2017 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar nr.2277/107/2017 şi, în urma rejudecării, a dispus
– condamnarea inculpatului M.M.A. la pedeapsa rezultantă de 1 an şi 9 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe durata unui termen de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu şi deţinere, vânzare şi oferire de droguri de risc, fără drept.
– condamnarea inculpatului C.M. la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, vânzare şi oferire de droguri de risc, fără drept.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.
„În baza art.421 pct.2 lit. a) Cod procedură penală admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpaţii M.M.A. şi C.M. împotriva sentinţei penale nr.172/20.09.2017 a Tribunalului Alba, pe care o desfiinţează în parte, numai în ceea ce priveşte omisiunea dispunerii distrugerii drogurilor ridicate în vederea confiscării şi a modului de individualizare a executării pedepselor aplicateinculpaţilor şi rejudecând:
În baza art.91 Cod penal dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 1 an şi 9 luni închisoare aplicată inculpatului M.M.A. pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Conform art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) Să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba la datele fixate de acesta; b) Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) Să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) Să comunice schimbarea locului de muncă; e) Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 Cod penal, impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Alba sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia sau a Spitalului Judeţean Alba Iulia. Atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.
În baza art.91 Cod penal dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 1 an şi 4 luni închisoare aplicată inculpatului C. M. pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Conform art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) Să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba la datele fixate de acesta; b) Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) Să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) Să comunice schimbarea locului de muncă; e) Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 Cod penal, impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Alba sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia sau a Spitalului Judeţean Alba Iulia. Atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.
În baza art. 112 alin. 1 lit. f Cod penal şi art.17 alin.1 din Legea nr.143/2000 raportat la art.574 lit. d) Cod procedură penală dispune confiscarea şi distrugerea cantităţii de 98,7 gr. cannabis şi a cantităţii de 1,3 gr. cannabis în amestec cu tutun, ambele rămase după efectuarea analizelor de laborator. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. Conform art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei a sumei de 360 lei, reprezentând onorariile parţiale pentru apărătorii desemnaţi din oficiu. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 27.03.2018.”

Ştirea zilei
FOTO: Alexandra Cristea (CS Unirea-LPS Alba Iulia), vicecampioană națională la marș, juniori 2
Alexandra Cristea, sportivă legitimată la CS Unirea Alba Iulia-LPS Alba Iulia, a cucerit medalia de argint în proba de 5000 metri marș, din cadrul Campionatelor Naționale pentru juniori 2.
Este a doua distincție a anului pentru atleta pregătită de Gabriel Avram, după bronzul de la Timișoara, din luna februarie, în aceeași probă, la Campionatul Național de marș-Iarnă. În cursa de la Pitești, Alaxandra Cristea a înrrgistrat un record personal, cu rezultatul 25:34.37.
“Deși este încă junioară 3 Alexandra a reușit un rezultat foarte bun, cu 26 de secunde superior baremului de calificare la Campionatele Europene rezervate juniorilor 2, dar vârsta prea mică nu-i permite participarea la competiția continentală”, a spus antrenorul Gabriel Avram.
Au mai participat în această probă Cristina Ciucă (CS Unirea-LPS Alba Iulia, antrenor Mihaela Vlas) – locul 9 cu timpul 29:27.56 și Ema Tăușan (LPS-CS Unirea Alba Iulia) – locul 10 (timpul 30:03.57, antrenor Avram Gabriel). La competiția atletică mai participă atleți din Alba Iulia, Aiud, Blaj și Cugir, la diferite probe.
Ştirea zilei
RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 28 – 29 mai 2022
RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 28 – 29 mai 2022
Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 28 – 29 mai 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.
Amplasarea radarelor în perioada 28 – 29 mai 2022
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Ştirea zilei
FOTO VIDEO| Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”
Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”
Unul dintre cele mai importante momente din istoria României s-a reconstituit azi la amiază, în prezența conducerii administrației publice din Câmpeni, cu ocazia promovării actului de la 15 octombrie 1922, când au fost încoronați la Alba Iulia, ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria.
Evenimentul organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, cu sprijinul primăriei, instituțiilor de cultură din Câmpeni și a Asociației Culturale „Historia Renascita” din Pitești, a captat interesul a sute de spectatori în „Piața Avram Iancu” din centrul orașului, printre care s-au regăsit în majoritate elevi și preșcolari, cât și locuitori ai zonei, reprezentanți ai administrației publice locale și chiar turiști.
Prin acest demers, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia promovează actul de la 15 octombrie 1922, când la Alba Iulia, au fost încoronați ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria, sub forma inedită, a reconstituirii istorice. Astfel, în perioada 26 mai – 29 mai, istorici și voluntari ai muzeului albaiulian, însoțiți de membrii Asociației Culturale „Historia Renascita” din Pitești, fac un tur prin câteva localități din Munții Apuseni pentru a ține o adevărată lecție de istorie vie, intitulată sugestiv „Povestea Încoronării”: ieri la ora 16:00 a fost la Abrud, mâine, 28 mai, la 11:30, va fi la Avram Iancu, iar duminică, 29 mai, la ora 13:00, la Albac.
În timpul reconstituirii, spectatorii i-au văzut pe regele Ferdinand și regina Maria, personalitățile prezente atunci la Alba Iulia, precum Mihail Pherekyde, președintele Adunării Deputaților, cel care a înmânat regelui coroana de oțel, Mihail Orleanu, președintele Senatului, generalul francez, Henri Mathias Berthelot sau ofițeri români care au purtat hlamidele regale.
În programul evenimentului s-a regăsit și expoziție stradală dedicată Încoronării, expusă lângă Muzeul și Biblioteca Orășenească „Avram Iancu” Câmpeni, iar la finalul reconstituirii s-a desfășurat o sesiune de fotografii cu personajele de acum 100 de ani.
Ovidiu CULDA
-
Actualitateacum 23 de ore
Trupa CARGO va cânta la Alba Fest 2022: Când vom afla lista artiștilor care vor urca pe scenă, în inima orașului nostru
-
Curier Județeanacum 22 de ore
Strandul din Blaj își va deschide porțile începând cu 3 iunie: Care sunt tarifele și orarul de funcționare
-
Actualitateacum 24 de ore
FOTO| Alba Iulia: Acțiuni de spălare a străzilor și trotuarelor din municipiu, cu detergent, pentru diminuarea cantității de praf
-
Sportacum 16 ore
Liga a 4-a: Voința Stremț 4-4 nebun acasă cu Spicul Daia, la ultima reprezentație | CS Zlatna, „set” cu Kinder
-
Ştirea Taacum 18 ore
VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75
-
Ştirea zileiacum 16 ore
FOTO VIDEO| Bijuterii de aproape 5 miloane de lei, bani și mașini, confiscate după PERCHEZIȚIILE din Alba si alte 17 județe: 8 persoane, reținute de polițiști
-
Ştirea zileiacum 15 ore
FOTO VIDEO| Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”
-
Curier Județeanacum 23 de ore
4 femei din Cluj la furat într-o benzinărie din Teiuș: S-au ales cu dosare penale după ce ar fi sustras produse alimentare de peste 1.000 de lei
-
Curier Județeanacum 17 ore
FOTO| Beneficiarii Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia au vizitat mai multe obiective religioase din județul Alba
-
Actualitateacum 19 ore
Firmele din străinătate care își mută sediul în România primesc facilități fiscale: Anunțul lui Nicolae Ciucă
-
Actualitateacum 18 ore
Persoanele care nu realizează analizele de prevenție ar putea fi amendate. Ministrul Sănătății: Oamenii trebuie convinși să participe
-
Actualitateacum 21 de ore
Rezultate ADMITERE Colegiul Militar din Alba Iulia 2022: LISTA cu notele și elevii admiși la proba scrisă