Rămâi conectat

Ştirea zilei

Decizie definitivă: Patronul fostului club Habitat și încă un inculpat din Alba Iulia, condamnați la închisoare cu SUSPENDARE și muncă în folosul comunității, pentru deținere și vânzare de droguri

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat, marți, 27 martie, decizia definitivă în urma judecării în apel a dosarului penal în care fostul patron al clubului Habitat, Mârza Mihai Alexandru și Matei Coman, ambii din Alba Iulia, au fost judecaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni în legătură cu traficul de droguri (cannabis). Cei doi au primit închisoare cu suspendare sub supraveghere timp de 4 ani și câte 120 de zile de muncă în folosul comunității.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpaţi împotriva sentinţei penale nr.172/20.09.2017 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar nr.2277/107/2017 şi, în urma rejudecării, a dispus

– condamnarea inculpatului M.M.A. la pedeapsa rezultantă de 1 an şi 9 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe durata unui termen de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu şi deţinere, vânzare şi oferire de droguri de risc, fără drept.

Elit - Gustul Desăvârșit

– condamnarea inculpatului C.M. la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, vânzare şi oferire de droguri de risc, fără drept.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Citiți și Reţeaua de trafic de droguri de la clubul Habitat din Alba Iulia. Cum funcționa aceasta și motivarea instanței

„În baza art.421 pct.2 lit. a) Cod procedură penală admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpaţii M.M.A. şi C.M.  împotriva sentinţei penale nr.172/20.09.2017 a Tribunalului Alba, pe care o desfiinţează în parte, numai în ceea ce priveşte omisiunea dispunerii distrugerii drogurilor ridicate în vederea confiscării şi a modului de individualizare a executării pedepselor aplicateinculpaţilor şi rejudecând:

În baza art.91 Cod penal dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 1 an şi 9 luni închisoare aplicată inculpatului M.M.A. pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Conform art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) Să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba la datele fixate de acesta; b) Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) Să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) Să comunice schimbarea locului de muncă; e) Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 Cod penal, impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Alba sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia sau a Spitalului Judeţean Alba Iulia. Atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.

În baza art.91 Cod penal dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 1 an şi 4 luni închisoare aplicată inculpatului C. M. pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Conform art.93 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) Să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba la datele fixate de acesta; b) Să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) Să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) Să comunice schimbarea locului de muncă; e) Să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 Cod penal, impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Alba sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art.93 alin.3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia sau a Spitalului Judeţean Alba Iulia. Atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.

În baza art. 112 alin. 1 lit. f Cod penal şi art.17 alin.1 din Legea nr.143/2000 raportat la art.574 lit. d) Cod procedură penală dispune confiscarea şi distrugerea cantităţii de 98,7 gr. cannabis şi a cantităţii de 1,3 gr. cannabis în amestec cu tutun, ambele rămase după efectuarea analizelor de laborator. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. Conform art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei a sumei de 360 lei, reprezentând onorariile parţiale pentru apărătorii desemnaţi din oficiu. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 27.03.2018.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO: Alexandra Cristea (CS Unirea-LPS Alba Iulia), vicecampioană națională la marș, juniori 2

Publicat

în

Alexandra Cristea, sportivă legitimată la CS Unirea Alba Iulia-LPS Alba Iulia, a cucerit medalia de argint în proba de 5000 metri marș, din cadrul Campionatelor Naționale pentru juniori 2.

Este a doua distincție a anului pentru atleta pregătită de Gabriel Avram, după bronzul de la Timișoara, din luna februarie, în aceeași probă, la Campionatul Național de marș-Iarnă. În cursa de la Pitești, Alaxandra Cristea a înrrgistrat un record personal, cu rezultatul 25:34.37.

Deși este încă junioară 3 Alexandra a reușit un rezultat foarte bun, cu 26 de secunde superior baremului de calificare la Campionatele Europene rezervate juniorilor 2, dar vârsta prea mică nu-i permite participarea la competiția continentală”, a spus antrenorul Gabriel Avram.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au mai participat în această probă Cristina Ciucă (CS Unirea-LPS Alba Iulia, antrenor Mihaela Vlas) – locul 9 cu timpul 29:27.56 și Ema Tăușan (LPS-CS Unirea Alba Iulia) – locul 10 (timpul 30:03.57, antrenor Avram Gabriel). La competiția atletică mai participă atleți din Alba Iulia, Aiud, Blaj și Cugir, la diferite probe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 28 – 29 mai 2022

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 28 – 29 mai 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 28 – 29 mai 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 28 – 29 mai 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”

Publicat

în

Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, reconstituită după 100 de ani în „Capitala Țării Moților”

Unul dintre cele mai importante momente din istoria României s-a reconstituit azi la amiază, în prezența conducerii administrației publice din Câmpeni, cu ocazia promovării actului de la 15 octombrie 1922, când au fost încoronați la Alba Iulia, ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria.

Evenimentul organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, cu sprijinul primăriei, instituțiilor de cultură din Câmpeni și a Asociației Culturale „Historia Renascita” din Pitești, a captat interesul a sute de spectatori în „Piața Avram Iancu” din centrul orașului, printre care s-au regăsit în majoritate elevi și preșcolari, cât și locuitori ai zonei, reprezentanți ai administrației publice locale și chiar turiști.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin acest demers, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia promovează actul de la 15 octombrie 1922, când la Alba Iulia, au fost încoronați ca regi ai României Mari, Ferdinand și Maria, sub forma inedită, a reconstituirii istorice. Astfel, în perioada 26 mai – 29 mai, istorici și voluntari ai muzeului albaiulian, însoțiți de membrii Asociației Culturale „Historia Renascita” din Pitești, fac un tur prin câteva localități din Munții Apuseni pentru a ține o adevărată lecție de istorie vie, intitulată sugestiv „Povestea Încoronării”: ieri la ora 16:00 a fost la Abrud, mâine, 28 mai, la 11:30, va fi la Avram Iancu, iar duminică, 29 mai, la ora 13:00, la Albac.

În timpul reconstituirii, spectatorii i-au văzut pe regele Ferdinand și regina Maria, personalitățile prezente atunci la Alba Iulia, precum Mihail Pherekyde, președintele Adunării Deputaților, cel care a înmânat regelui coroana de oțel, Mihail Orleanu, președintele Senatului, generalul francez, Henri Mathias Berthelot sau ofițeri români care au purtat hlamidele regale.

În programul evenimentului s-a regăsit și expoziție stradală dedicată Încoronării, expusă lângă Muzeul și Biblioteca Orășenească „Avram Iancu” Câmpeni, iar la finalul reconstituirii s-a desfășurat o sesiune de fotografii cu personajele de acum 100 de ani.
Ovidiu CULDA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare