Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Decizie de eliberare în Dosarul utilajelor furate din U.E. la Curtea de Apel Alba Iulia. Mircea Stanciu, prieten cu Ioan Tarnu şi Liviu Schiau, poate părăsi arestul doar după judecarea recursului la ÎCCJ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au dispus la termenul de miercuri, 1 februarie, înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara pentru unul dintre inculpaţii din Dosarul utilajelor furate din U.E., Mircea Stanciu. Albaiulianul se află în închisoare din aprilie 2011 şi este acuzat că face parte din gruparea infracţională care se ocupa cu furtul utilajelor agricole din ţări ale Uniunii Europene. Stanciu a intermediat vânzarea mai multor astfel de utilaje, ştiind că ele provin din furturi. El va putea părăsi efectiv arestul numai dacă magistraţii de la ÎCCJ, unde se va judeca recursul procurorilor, vor menţine decizia colegilor lor de la Curtea de Apel.

Mircea Stanciu este cel pe care, potrivit procurorilor, au încercat să-l ajute şi să-l sprijine fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, şi subofiţerul de la BCCOA Alba Iulia, Liviu Schiau, ambii judecaţi în dosar pentru sprijinirea unui grup infracţional şi favorizarea infractorului.

Stanciu era prieten foarte bun cu cei doi cărora le-ar fi povestit despre implicarea sa în furtul utilajelor însă, potrivit procurorilor DIICOT Hunedoara, Tarnu şi Schiau, în loc să sesiseze organele de anchetă cu privire la acest lucru, l-ar fi ajutat şi sfătuit pe Mircea Stanciu cum să scape de anchetă, zădărnicind chiar cercetările în cauză. În total 32 de persoane au fost trimise în judecată în Dosarul utilajelor furate din U.E. care se află pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea