De saptămâna viitoare, România va produce peste 2.000.000 de doze de Plaquenil
Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a declarat că România va începe să producă, de săptămâna viitoare, un medicament de importanță critică în lupta cu coronavirusul chinezesc. Și mai există o veste bună: ventilatoare produse local.
El a spus, la Digi24, că „urmează să producem peste 2 milioane de doze de Plaquenil de săptămâna viitoare”
„Până în acest moment ne aflăm în acel registru de restricții. Suntem într-un moment în care avem o creștere progresivă a numărului de cazuri, a numărului de decese, sunt acele creșteri pe care încercăm să le ținem în frâu. Nu avem o forțare a numărului de cazuri, dar nu am avut nici o relaxare. Menținem acele măsuri de distanțare socială. Suntem într-un moment în care trebuie să fim precauți, să respectăm niște reguli”, a spus Nelu Tătaru.
„În acest moment s-au importat 500 de kilograme de materie primă și urmează să producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil de săptămâna viitoare. S-a discutat și posibilitatea ca la Antibiotice Iași să se producă și alte medicamente care în aceste momente ne sunt necesare”, a adăugat ministrul Sănătății.
Vom avea ventilatoare românești!
„Suntem încă dependenți de importul de ventilatoare. Achiziționăm de pe piața europeană, dar și de pe piața sud coreeană, dar și chinezească. Avem prototipul, rămâne ca în 2 săptămâni să avem și primele ventilatoare produse în România”, a mai spus .
Plaquenil este un medicament contra malariei, dar cu potenţial de a trata pacienţii cu COVID-19, care conține o moleculă de hidroxiclorochină, utilizată și în boli autoimune precum lupusul sau artrita reumatoidă.
Tătaru ne cere răbdare
Ministrul Sănătății a mai spus, la Antena 3, că populația „trebuie să mai aibă răbdare între șapte și 10 zile” și le-a mulțumit românilor că au înțeles mesajul autorităților și au stat acasă de Înviere.
„Îi rog să mai aibă răbdare șapte, 10 zile. Suntem aproape de un vârf şi sperăm ca apoi să avem una, două săptămâni de stabilitate, după care să începem să scădem ca număr de cazuri noi”, a declarat Nelu Tătaru.
El a mai spus că apariția unui vaccin într-un mai devreme de 10 luni nu este posibilă.
„Izolarea la domiciliu a permis consumarea acestei boli, ca să nu mai avem transmitere comunitară. Nerespectarea măsurii face ca numărul de cazuri să crească. Putem avea 12.000-15.000 de cazuri în vârful pandemiei, poate chiar şi mai mult, dacă nu se respectă măsurile. Dar sper ca trendul să rămână acesta, lent”, a încheiat Nelu Tătaru.
sursa: stiripesurse.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul de economie Cristian Păun: „E falsă teza că nu sunt mulți angajați la stat. Dau exemplul orașului meu natal, Alba Iulia”
Profesorul de economie Cristian Păun: „E falsă teza că nu sunt mulți angajați la stat. Dau exemplul orașului meu natal, Alba Iulia” Profesorul de economie Cristian Păun aduce argumente pentru a combate teza că „nu sunt mulți angajați la stat, nu este prea mult loc de reforme, de ajustări, de îmbunătățit în administrația publică centrală […]
Județul Alba pe primul loc în România în ceea ce privește confiscarea de material lemnos: Care este valoarea lemnului confiscat în primele 5 luni din 2025
Județul Alba pe primul loc în România în ceea ce privește confiscarea de material lemnos: Care este valoarea lemnului confiscat în primele 5 luni din 2025 Garda Forestieră Alba a confiscat, în primele 5 luni ale anului 2025, peste 2.600 metri cubi de material lemnos, cu o valoare de aproximativ două milioane de lei, ceea […]
Bogdan Glăvan: „Supra-supra-taxa pe bănci va avea efect aproape zero asupra băncilor. Deci, cine plătește? Ați ghicit, cetățenii”
Bogdan Glăvan: „Supra-supra-taxa pe bănci va avea efect aproape zero asupra băncilor. Deci, cine plătește? Ați ghicit, cetățenii” Supra-supra-taxa pe bănci va avea efect aproape zero asupra băncilor, așa cum a avut și supra-taxa pe bănci, adică supra-taxa introdusă deja și va fi plătită tot de cetățeni, spune profesorul de economie Bogdan Glăvan. ”Supra-supra-taxa pe […]