Rămâi conectat

Actualitate

De saptămâna viitoare, România va produce peste 2.000.000 de doze de Plaquenil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a declarat că România va începe să producă, de săptămâna viitoare, un medicament de importanță critică în lupta cu coronavirusul chinezesc. Și mai există o veste bună: ventilatoare produse local.

El a spus, la Digi24, că „urmează să producem peste 2 milioane de doze de Plaquenil de săptămâna viitoare”

„Până în acest moment ne aflăm în acel registru de restricții. Suntem într-un moment în care avem o creștere progresivă a numărului de cazuri, a numărului de decese, sunt acele creșteri pe care încercăm să le ținem în frâu. Nu avem o forțare a numărului de cazuri, dar nu am avut nici o relaxare. Menținem acele măsuri de distanțare socială. Suntem într-un moment în care trebuie să fim precauți, să respectăm niște reguli”, a spus Nelu Tătaru.

„În acest moment s-au importat 500 de kilograme de materie primă și urmează să producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil de săptămâna viitoare. S-a discutat și posibilitatea ca la Antibiotice Iași să se producă și alte medicamente care în aceste momente ne sunt necesare”, a adăugat ministrul Sănătății.
Vom avea ventilatoare românești!

„Suntem încă dependenți de importul de ventilatoare. Achiziționăm de pe piața europeană, dar și de pe piața sud coreeană, dar și chinezească. Avem prototipul, rămâne ca în 2 săptămâni să avem și primele ventilatoare produse în România”, a mai spus .

Plaquenil este un medicament contra malariei, dar cu potenţial de a trata pacienţii cu COVID-19, care conține o moleculă de hidroxiclorochină, utilizată și în boli autoimune precum lupusul sau artrita reumatoidă.
Tătaru ne cere răbdare

Ministrul Sănătății a mai spus, la Antena 3, că populația „trebuie să mai aibă răbdare între șapte și 10 zile” și le-a mulțumit românilor că au înțeles mesajul autorităților și au stat acasă de Înviere.

„Îi rog să mai aibă răbdare șapte, 10 zile. Suntem aproape de un vârf şi sperăm ca apoi să avem una, două săptămâni de stabilitate, după care să începem să scădem ca număr de cazuri noi”, a declarat Nelu Tătaru.

El a mai spus că apariția unui vaccin într-un mai devreme de 10 luni nu este posibilă.

„Izolarea la domiciliu a permis consumarea acestei boli, ca să nu mai avem transmitere comunitară. Nerespectarea măsurii face ca numărul de cazuri să crească. Putem avea 12.000-15.000 de cazuri în vârful pandemiei, poate chiar şi mai mult, dacă nu se respectă măsurile. Dar sper ca trendul să rămână acesta, lent”, a încheiat Nelu Tătaru.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea