De Rusalii, polițiștii din Alba se mobilizează pentru menţinerea ordinii publice. 140 de agenți și 14 aparate radar

În perioada 07 – 09 iunie 2014,  cu ocazia sărbătorilor Rusaliilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri pentru intensificare acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică şi prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult în vederea prevenirii evenimentelor negative.

În acest sens, potrivit unui comunicat remis presei de către IPJ Alba, “în dispozitivul de ordine publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona zilnic 140 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi 70  de mijloace auto, în activităţile de patrulare.

Pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, poliţiştii vor fi sprijiniţi de efective de jandarmi şi poliţie locală.

Se va asigura prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pe drumurile publice din judeţul nostru, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul traficului rutier. De asemenea, 14 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor, pentru asigurarea unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada Sărbătorii Rusaliilor.”

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, IPJ Alba recomandă cetăţenilor să urmeze câteva dintre sfaturile:

–   Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele!

–   Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!

–    Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

–   Respectaţi regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

–    Adaptaţi permanent viteza condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

– Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea

   rutieră!

–   În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...