Rămâi conectat

Ştirea zilei

De noaptea minții: O croitorie din Alba anunță pe Facebook că vinde măști fashion, certificate de DSP Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

O croitorie din Alba a postat un anunț ciudat pe Facebook, ca să nu spunem mai corect nelegal, că ar vinde măști fashion certificate de DSP Alba.

Potrivit legii DSP Alba nu poate autoriza în niciun mod producția de măști pentru că nu are competențe legale în această materie. Așa cum a explicat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea pentru Ziarul Unirea, într-un alt caz, cel al unui părinte care a anunțat că măștile primite de copil la școală sunt necoforme, iar DSP Alba nu intervine, acesta a declarat că „conformitatea sau neconformitatea unor dispozitive medicale poate fi verifcată doar de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, aceasta fiind singura autoritate cu atribuții în acest sens. DSP Alba nu are atribuții în autorizarea măștilor sau altor produse medicale, legislația în acest sens fiind foarte clară.
O eventuală sesizare cu privire la dispozitivele medicale va fi redirecționată de DSP către autoritatea competentă.”

Culmea ridicolului, croitoria mai pune pe Facebook un certificat de conformitate eliberat de DSP Alba, în totală necunoștință de cauză, habar neavând că acel certificat al conformității se referă la certificarea condițiilor sanitare pentru funcționarea spațiului respectiv, în care se produc măștile, în niciun caz la faptul că măștile vor fi conforme din punct de vedere sanitar.

Singura instituție care care poate elibera un astfel de certificat de conformitate este ANMDM, în condițiile legii.

În rest, ce să spunem? Măștile sunt într-adevăr frumoase, fashion, așa cum spune și în reclamă de pe facebook dar se dă dovadă de o necunoaștere crasă a legii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea