Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

De neratat! Iluzii, un spectacol de poveste cu Vlad Zamfirescu, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Maratonul teatral continuă astăzi la Alba Iulia cu una dintre piesele cele mai duioase ale Festivalului Internaţional de Teatru “Poveşti”, respectiv cu spectacolul Teatrului ACT București –  Iluzii, în regia lui Cristi Juncu, cu Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu, Diana Cavaliotti și Theo Marton.

La întâlnirea de astăzi cu presa, numită de organizatori “Cafea cu Tâlc”, au participat ca de obicei gazdele, Ioana Bogățan – directorul festivalului și Ion Dumitrel – președintele CJ Alba și invitații speciali, Vlad Zamfirescu – unul dintre cei mai apreciați tineri actori români ai momentului, Valerian Cadariu, directorul Teatrului de Păpuși Ariel din Târgu-Mureș și doi maeștri în mânuirea păpușilor – Maria Mirluț și Dan Hândoreanu.

Vlad Zamfirescu: “Iluzii este un spectacol povestire emoționant. O poveste sensibilă despre iubire. Un text al unui autor rus, altfel decât cele cu care suntem obișnuiți. Povestea unor oameni ajunși la o vârstă mai apropae de finalul vieții, care povestesc cum s-a petrecut totul.

Eu cred că un teatru bun face ca mintea spectatorului să fie pe aceași lungime de undă cu cea a artistului.“

Spectacolul are loc astăzi, de la ora 20.00 în Sala Teatrului de Păpuși.

„Imaginează-ţi că tocmai ai împlinit 84 de ani. Ştiu, nu-i uşor, dar fă un efort: ai 84 de ani, eşti bolnav, nu te-ai mai ridicat din pat de câteva zile şi, deodată, îţi dai seama… că mori. Că mai ai câteva ore de trăit şi gata. Şi acum imaginează-ţi că, în mintea ta, în mintea ta de 84 de ani, în mintea ta de moş băşinos sau de babă artritică, în mintea ta terifiată de apropierea sfârşitului, prinde contur un gând. Un gând care sună cam aşa: „Am trăit ce se cheamă viaţă… pentru ce?” Şi acum e-acum: imaginează-ţi că ai un răspuns la întrebarea asta. Ştiu, e aproape imposibil, dar fă un efort! „Pentru ce…?” Fă un efort! Nu reuşeşti¬¬? Bine, atunci imaginează-ţi că eşti la Teatrul ACT şi patru actori tineri şi talentaţi îşi imaginează, cu voce tare, tot ce nu reuşeşti tu. Sau, mai bine, vino să-i vezi!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea