Rămâi conectat

Ştirea zilei

De necrezut! Libertatea comisarului Traian Berbeceanu decisă astăzi, în lipsa avocaților săi UPDATE

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cazul comisarului Traian Berbeceanu, arestat  în data de 24 octombrie, nu contenește să surprindă. Astăzi, la orele 13.00, avocații polițistului au fost anunțați de către Curtea de Apel Bucuresti despre faptul că prelungirea mandatului de arestare al lui Berbeceanu se hotarăște astazi, la ora 15,00.

Familia și avocații din Deva ai fostul șef al BCCO Alba Iulia se declară consternați.

Această practică nu este una curentă și nu face decât să trezească suspiciuni, fiind vorba despre un caz atât de contoversat, susține un avocat independent, căruia i-am cerut explicații legate de această situație.

Dosarul în care se judecă prelungiriea măsurii de arestare preventivă a lui Traian Berbeceanu a fost înregistrat în această dimineață la secția a doua penală a Curții de Apel Bucuresti. Procedura prevede ca în cazul în care avocații unui inculpat nu sunt prezenți în sală de judecată la momentul ședinței, să i se desemneze un avocat din oficiu. Berbeceanu va putea refuza acest drept și solicita prezența avocaților angajați să îl reprezinte, însă decizia finală aparține instanței. În concluzie, Berbeceanu ar putea fi reprezentat astăzi la Curtea de Apel Bucuresti de un avocat din oficiu.

Mandatul de arestare al comisarului expiră la data de 22 noiembrie, iar al soților Biriescu, arestați în același dosar, în data de 21 noiembrie.

Soția lui Traian Berbeceanu a postat în urmă cu puțin timp pe pagina sa de facebook următorul mesaj:

Curtea de Apel Bucuresti ne-a anuntat avocatii acum, la ora 13,00 ca prelungirea se hotaraste astazi, la ora 15,00. Intrebare: cine poate ajunge de la Deva la Bucuresti in doua ore?!!!!”

Pagina de susținere a comisarului – “Respect, Traian Berbeceanu” a reluat informația, solicitând cu o ironie amară ca cineva să pună la dispoziția avocaților un elicopter pentru a putea ajunge în două ore, de la Deva la București:

Cine pune la dispozitia familiei Berbeceanu un elicopter, pentru ca avocatul Daniel Tiliciu sa poata ajunge in timp util la Bucuresti, pentru a-l apara pe Traian Berbeceanu? Nu ar fi fost nevoie de asa ceva, daca avocatii (care locuiesc in Deva) nu ar fi fost anuntati la ora 13, ca trebuie sa fie prezenti la ora 15 la Curtea de Apel Bucuresti!!! Rusine!!!”

Traian Berbeceanu a fost arestat joi, 24 octombrie, după ce a fost acuzat de DIICOT Alba de sprijinire a unui grup infracţional, favorizarea infractorului, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. Anchetatorii susţin că fostul șef al BCCO Alba Iulia este un om influent, cu multe relaţii şi cu presa locală de partea sa.

În același timp, Traian Berbeceanu susține că dosarul lui ar fi unul “fabricat”, iar documentele prin care își susține nevinovăția, date publicității prin intermediul presei au generat un scandal național care ridică mari semne de întrebare asupra modului în care funcționează justiția și implicit asupra integrității unora dintre cei care “fac jusția”.

UPDATE: Curtea de Apel Bucuresti a amânat judecarea cererii de prelungire a arestării preventive pentru mâine, 19 noiembrie, ora 13.00!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea