Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

De mâine, Școala Profesională Germană (Kronstadt) intră oficial în rețeaua unităților de învățământ din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia vor dezbate în cadrul ședinței de mâine proiectul privind ”Completarea anexei la Hotărârea nr. 53/2013 a Consiliului local pentru aprobarea reţelei școlare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat și particular din municipiul Alba Iulia, pentru anul școlar 2013 – 2014”.

Proiectul prevede adăugarea Şcolii Profesională Germane Alba Iulia (Școala de tip Kronstadt), ca structură arondată Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa”.

Consiliul Judeţean Alba împreună cu un grup de 7 agenţi economici din judeţ, cu Primăria municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Colegiul Tehnic Alexandru Domșa din Alba Iulia au iniţiat un protocol de colaborare, document care descrie principiile generale care vor ghida colaborarea între părţile semnatare pentru înfiinţarea și susţinerea funcţionării Şcolii Profesionale Germane Alba Iulia, înfiinţată ca structură arondată Colegiului Tehnic Alexandru Domșa. Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a emis a ”Avizul Conform”, următorul pas fiind obținerea aprobării din partea Consiliului Local Alba Iulia.

În aceeași ședință se va propune spre aprobare aleșilor locali proiectul privind ”Asocierea dintre Judeţul Alba prin Consiliul Judeţean Alba, Municipiul Alba lulia, prin Consiliul Local şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în vederea funcţionării Şcolii Profesionale Germane Alba Iulia”.

Prin contractul de asociere, Municipiul Alba Iulia se obligă să pună la dispoziţie spaţiul necesar pentru funcţionarea Şcolii Profesionale Germane Alba Iulia, constând în săli de clasă, sală profesorală, grupuri sociale şi atelier electromecanic, în cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru DomŞa” Alba Iulia; să asigure finanţarea de bază necesară funcţionării şcolii prin alocarea de fonduri în conformitate cu prevederile legale în vigoare și să contribuie la promovarea învăţământului profesional care urmează să se desfăşoare în Şcoala Profesională Germană Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea