Rămâi conectat

Actualitate

De mâine: Amenzile pentru deranjarea vecinilor cresc de câteva ori. Cât vor scoate din buzunar petrecăreţii şi ce riscă cei care recidivează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Duminică, 26 ianuarie, intră în vigoare Legea care creşre de câteva ori amenzile pe care le riscă persoanele care-şi deranjează constant vecinii, în timpul orelor de linişte sau chiar în afara lor. Mai mult, o astfel de încălcare a legii va putea fi sancţionată chiar şi cu muncă în folosul comunităţii.

Concret, repetarea anumitor contravenţii într-un interval de 24 de ore de la constatarea de către poliţie a primei fapte va duce la amenzi mai mari pentru făptuitori şi chiar la obligarea efectuării de muncă în folosul comunităţii, prevede reglementare.

Cuantumul amenzilor pe care le riscă cei care îşi deranjează vecinii

Tulburarea liniştii locatarilor în intervalele de linişte stabilite de lege e amendată cu sume între 500 şi 1.500 de lei, conform Legii nr. 61/1991, dar dacă poliţistul e chemat şi constată iar aceleaşi fapte pe care le-a constatat/sancţionat în ultimele 24 de ore, atunci va putea aplica amenzi de la 2.000 la 3.000 de lei sau să oblige contravenientul să presteze între 70 şi 120 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

„(…) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora” este fapta sancţionată în Legea nr. 61/1991 şi care va putea fi mai aspru sancţionată.

Mai departe, în aceeaşi lege se prevede o amendă între 200 şi 1.000 de lei pentru „tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”. După ce proiectul de lege menţionat va intra în vigoare, repetarea acestei fapte în 24 de ore va putea atrage amenzi între 500 şi 1.500 de lei sau obligarea la 50-100 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Şi petrecerile private gălăgioase, pentru care se pot da acum amenzi între 500 şi 1.500 de lei sunt avute în vedere de această reglementare. În primul rând, amenda dată în primă fază va fi mult mai mare, deputaţii adoptând o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei pentru petrecerile gălăgioase. Mai departe, dacă poliţistul vine iar în termen de 24 de ore şi constată că contravenientul a persistă în a-şi deranja vecinii, va putea da o amendă între 3.000 şi 6.000 de lei sau obliga la prestarea de muncă în folosul comunităţii între 100 şi 150 de ore.

„(…) organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban” este, mai exact, descrierea faptei ce va fi mai aspru amendată. E important de reţinut însă că şi aceste amenzi vor putea fi plătite la jumătate, în 15 zile.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea