Rămâi conectat

Economie

De la 1 ianuarie, s-a deschis contul unic pentru achitarea amenzilor contravenţionale

Ziarul Unirea

Publicat

în

De la 1 ianuarie 2019 a intrat în vigoare ordinul Ministerul Finantelor Publice (MFP) privind deschiderea contului unic pentru achitarea amenzilor contravenționale. 

Sistemul se va aplica în cazul proceselor-verbale cu serie de evidenţă unică şi pentru care organele emitente au stabilit modalitatea de preluare și transmitere în sistem informatic a datelor necesare creării titlului de creanță electronic.

La Trezoreria operativă centrală și la unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului se deschid conturile:

  1. a) 50.09.01 “Cont unic aferent amenzilor contravenționale aplicate persoanelor fizice cu domiciliu în România“;
  2. b) 50.09.02 “Cont unic aferent amenzilor contravenționale aplicate persoanelor fizice fără domiciliu în România“.

Pentru cele două conturi, Ordinul MFP stabileşte codul de identificare fiscală pentru:

– Trezoreria operativă centrală, pentru încasarea sumelor achitate de plătitori prin decontare bancară, inclusiv prin contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finanțelor Publice la instituții de credit, prin mandat poștal transmis de unitățile poștale în sistem electronic, precum și pentru transferul de către unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului a sumelor încasate de acestea în numerar sau prin intermediul POS-urilor instalate la ghișeele acestora;

– unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului, pentru sumele încasate de unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului în numerar sau prin POS-urile instalate la ghișeele acestora.

Sumele încasate de unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului se virează în unul din cele două conturi, astfel:

  • sumele încasate în numerar – în prima zi lucrătoare de la încasarea acestora;
  • sumele încasate prin intermediul POS-urilor instalate la ghișeele acestora – în prima zi lucrătoare de la data la care tranzacțiile respective au fost autorizate.

– Sumele încasate de Ministerul Finanțelor Publice prin decontare bancară, inclusiv prin intermediul contului tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finanțelor Publice la instituții de credit, prin mandat poștal transmis de unitățile poștale în sistem electronic, precum și cele transferate de către unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului se virează, în termen de maximum două zile lucrătoare de la data încasării, în contul de venituri al bugetului local al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale în care domiciliază contravenientul.

– Sumele încasate de Ministerul Finanțelor Publice prin decontare bancară, inclusiv prin intermediul contului tranzitoriu deschis pe numele MFP la instituții de credit, prin mandat poștal transmis de unitățile poștale în sistem electronic, precum și cele transferate de către unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului se virează, în termen de maximum două zile lucrătoare de la data încasării, în contul de venituri ale bugetului de stat.

Pe site-ul MFP se publică codurile IBAN aferente conturilor:

– 50.09.01 “Cont unic aferent amenzilor contravenționale aplicate persoanelor fizice cu domiciliu în România”;

– 50.09.02 “Cont unic aferent amenzilor contravenționale aplicate persoanelor fizice fără domiciliu în România” se publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea