Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

De Florii, derby „de Daia”, episodul secund… Duminică, în „Lunca Gâştelor”, un nou duel Viitorul Spicul – Dalia Sport

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dalia Sport Daia - Viiitorul Spicul Daia 27Daia Română, singura localitate din Alba cu două reprezentante în Liga a 4-a va cunoaşte duminică, 24 aprilie, de Sărbătoarea Floriilor, de la 17.00, emoţiile unui nou derby local, între Viitorul Spicul şi Dalia Sport.

Spre deosebire de disputa din toamnă, din 11 octombrie 2015, când s-a înregistrat o remiză albă, animozităţile s-au estompat, cei doi antrenori principali fiind extrem de pacifişti şi diplomaţi înaintea disputei directe.

Citeşte şi: FOTO: Derby de Daia nedecis | Dalia Sport – Viitorul Spicul 0-0, fotbal cu lingurița, nervi și orgolii multe

Asta pentru că datele problemei s-au schimbat şi nou-promovata beneficiază de terenul din „Lunca Gâştelor” existând promisiuni că Viitorul Spicul va fi şi sprijinită financiar de primăria din localitate, la fel ca şi oponenţii. Deşi declarativ cuvântul de ordine este „un simplu meci de campionat”, cu siguranţă jocul este un al orgoliilor şi va stârni pasiuni şi ambiţii. Prin prisma clasamentului, este o dispută de mijlocul ierarhiei, Viitorul Spicul – pe poziţia a 9-a (28 de puncte), respectiv Dalia Sport – locul 7, cu 31 de puncte, jocul contând pentru etapa a 23-a.

*Paul Ciucă: „meciul crucial s-a jucat în tur”

Paul Ciucă, antrenorul gazdelor a activat peste 7 ani în curtea Daliei Sport, până în 2012, reuşind chiar accederea în Liga a IV-a în 2009. „Meciul crucial s-a disputat în tur, atunci am dovedit că existăm şi noi. Lucrurile s-au liniştit între timp, am primit terenul şi există promisiuni că vom fi sprijiniţi şi financiar de primărie”, a declarat Paul Ciucă. „Nouă în ultimul an ne-au plecat 6 echipieri la muncă în străinătate. Dacă Viitorul Spicul se bazează pe un efectiv compus în majoritate din tineri ai localităţii, adversarii au şi «stranieri», jucători mult mai buni şi experimentaţi. Este un simplu joc de campionat, cu trei puncte puse-n joc, în care n-avem nimic special de demonstrat. Noi ne-am atins obiectivul, evitarea retrogradării, în proporţie de 90 la sută”, a explicat Paul Ciucă.

*Fogoroşi: „Meciul ar trebui să fie o bucurie pentru Daia Română”

Confruntarea se anunţă atractivă şi la nivelul băncilor tehnice, Ştefan Fogoroşi cunoscându-l bine pe Paul Ciucă, pe care l-a pregătit la Zlatna şi Sebeş. “Pentru mine este un meci ca şi oricare altul, n-avem griji în clasament, sau presiunea punctelor obligatorii. Nu intrăm în polemici, sau ambiţii aparte, noi ne dorim să câştigăm fiecare meci, dar nu-i un capăt de ţară dacă nu reuşim”, a spus Fogoroşi, care crede derby-ul dăian ar trebui să însemne un moment special pentru comună. “Un meci de acest gen poate să reprezinte o bucurie pentru oamenii din comună. Dăienii trebuie să se mândrească cu cele două echipe de Liga a IV-a, fără griji, la mijlocul clasamentului. Daia Română este singura comună din Alba ce are aşa ceva şi printre puţinele din ţară”, a încheiat Fogoroşi.

*Tensiuni în toamnă

Din postura de oaspeţii, pe acelaşi teren, în meciul din tur, elevii lui Paul Ciucă, cu banderole albe, au pătruns în incintă după ce s-au antrenat circa 10 minute în parc, într-un șir uman, însoțiți de juniori, au sărutat gazonul de două ori, au salutat spectatorii şi au făcut turul arenei. După fluierul de final, în zona vestiarelor, antrenorul-jucătorul al Viitorului Paul Ciucă a avut un conflict verbal cu unul dintre apropiații echipei gazdă, fiind nevoie de intervenția jandarmilor pentru a se potoli spiritele.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea