Rămâi conectat

Sport

De Crăciunul pe rit vechi, Miroslav Popov a pregătit un meci fantastic terminat cu o victorie în faţa lui ICIM Arad

Tudor Stan

Publicat

în

CSU Alba Iulia-ICIM Arad Cupa Romaniei 14Partida de astăzi a fost a 13-a disputată între CSU Alba Iulia şi ICIM Arad. Campioana en titre a României, ICIM Arad a adunat de-a lungul timpului 11 victorii în faţa echipei CSU Alba Iulia, pe când formaţia din Cetatea Marii Uniri a câştigat o singură dată în faţa bănăţencelor. Astăzi, ziua de 7 ianuarie 2014 va fi notată în calendar de echipa şi fanii CSU Alba Iulia, ca prima victorie de pe teren propriu obţinută împotriva ICIM-ului Arad.

Tot astăzi, creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos. Printre aceştia se numără şi antrenorul-fenomen al echipei CSU Alba Iulia, Miroslav Popov, dar şi jucătoarele sârboaice Sasa Cadjo şi Marina Mandic. Ultima achiziţie din tabăra echipei universitare nu a putut evolua astăzi contra Aradului, deorece nu i-a fost eliberată cartea verde de către Federaţia de Baschet a Serbiei. CSU Alba Iulia-ICIM Arad Cupa Romaniei 5Pe lângă absenţa lui Mandic, adusă în ultim moment pentru a o înlocui pe Jovana Vukoje în lotul formaţiei albaiuliene au mai lipsit alte două jucătoare importante. Americanele Breanna Salley şi Tiffany Brown nu au putut reveni în România din cauza ninsorilor abundente, care au cauzat anularea a mai multor zboruri internaţionale. Cu toate acestea, Miroslav Popov a reuşit să alcătiuască o echipă competitivă, care a adus prima victorie din istorie pentru CSU în faţa formaţiei ICIM Arad pe pământ albaiulian. Dar iată ce a declarat tehnicianul formaţiei CSU Alba Iulia imediat după terminarea partidei istorice din Sala Universităţii.

„Înainte de meci spuneam că vreau să câştigăm pentru Crăciunul nostru şi am reuşit acest lucru. A fost un meci extrem de dificil disputat între două echipe foarte bune, însă după sferturi doar una dintre acestea va merge mai departe. Am avut foarte puţin timp la dispoziţie pentru a pregăti această partidă din cauza sărbătorilor, şi chiar dacă nu poţi face miracole într-un timp atât de scurt noi am reuşit o victorie extrem de frumoasă. CSU Alba Iulia-ICIM Arad Cupa Romaniei 36Sunt foarte bucuros de fetele mele care au arătat că putem trece de puternica formaţie din Arad. Plus că de partea noastră am avut o sală întreagă şi galeria care au avut un cuvânt de spus în victoria de astăzi. Avem un rezultat mic după prima manşă, dar vom încerca să îl păstrăm la partida în retur şi să ne calificăm în semifinale. Este o diferenţă mică, însă cred că putem merge mai departe. Victoria de astăzi a fost una obţinută cu dificultate având în vedere că ne-au lipsit două jucătoare importante, dar mai important este că am obţinut prima victorie din istorie în faţa Aradului, pe teren propriu. Am luptat de la început până la final şi am câştigat un meci mare” a declarat Miroslav Popov.

Victoria din faţa echipei ICIM Arad este foarte importantă din mai multe motive. ICIM Arad era înaintea acestei partide singura echipăCSU Alba Iulia-ICIM Arad Cupa Romaniei 42 de baschetul feminin din Europa care nu a suferit nicio înfrângere în acest sezon, având 17 meciuri câştigate consecutiv în campionat şi în CEWL. Totodată, meciul câştigat de către CSU Alba Iulia în faţa bănăţencelor poate reprezenta un pas imens către indeplinirea primului obiectiv din acest sezon, Cupa României. Miroslav Popov a reuşit victorii în faţa tuturor echipelor din România pe care le-a întâlnit, printre care CSM Târgovişte, CSM Satu Mare sau Sepsi Sf. Gheorghe, însă ICIM Arad a fost singura echipă neînvinsă de Popov până la întâlnirea de astăzi.

De departe duelul dintre CSU Alba Iulia şi ICIM Arad va fi unul extrem de atractiv în acest sezon având în vedere că cele două formaţii vor avea mai multe întâlniri directe, în campionat, cupă şi CEWL. Dacă parcursul celor două adversare va rămâne acelaşi şi în returul campionatului nu este exclus să le vedem în finala Campionatului Naţional. Însă până la acele partide, CSU Alba Iulia va întâlni pe ICIM Arad, sâmbătă în fieful in Banat, în manşa retur a sferturilor Cupei României. Returul de foc se va disputa de la ora 21.00 şi va fi transmis de către digisport.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea