Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

De ce este riscant un impozit sau o taxă auto: Ce spune ministrul Finanțelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dan Vîlceanu, ministrul demis al Finanţelor, a declarat joi, că un impozit sau o taxă auto e riscantă din cauza precedentului în urma căruia Guvernul a trebuit să le restituie oamenilor banii.

„Un impozit sau o taxă auto comportă câteva riscuri. Am fost în situaţia de a restitui oamenilor banii pe care i-am colectat la un moment dat. Eu cred că în momentul în care vom avea o soluţie clară este şi momentul în care trebuie să comunicăm ce se va întâmpla. Până atunci, există această politică pentru a găsi o modalitate de descurajare a importului de maşini rulate. Pe de altă parte, în penultima şedinţă de Guvern am luat acea decizie ca acela care aduce în ţară o maşină rulată să fie şi cel care o prezintă la Registrul Auto şi asta implică câteva lucruri benefice din mai multe domenii, inclusiv al finanţelor”, a afirmat Vîlceanu.

În acelaşi context, demnitarul a menţionat că în PNRR există o serie de măsuri pentru creşterea numărului de staţii de încărcare.

„Politica este de descurajare a importului de maşini uzate şi de înnoire a parcului auto. Pe de altă parte, în PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.) sunt o serie de măsuri pentru creşterea numărului de staţii de încărcare. Ne dorim ca în fiecare localitate, prin PNRR, să fie finanţată o staţie de încărcare şi, probabil, pe viitor microbuzele şcolare care vor fi cumpărare vor fi electrice. Sunt o serie întreagă de măsuri pe care le urmărim, astfel încât numărul de maşini din parcul auto înnoit să crească an de an”, a declarat Dan Vîlceanu.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea