Rămâi conectat

Actualitate

De ce a ieșit certificatul verde la locul muncă de pe lista de urgențe a Coaliției. Klaus Iohannis a vorbit despre presiunea publică

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

De ce a ieșit certificatul verde la locul muncă de pe lista de urgențe a Coaliției. Klaus Iohannis a vorbit despre presiunea publică

În plină extindere a cazurilor cu varianta Omicron, liderii Coaliției au renunțat să reglementeze introducerea certificatului verde la locul de muncă. Deși inițial atât PNL cât și PSD au anunțat că până la sfârșitul anului este absolut necesar să fie elaborat un nou proiect de lege în acest sens, surse politice au declarat pentru HotNews.ro că în Coaliție s-a suspendat orice discuție pe această temă. Reamintim că atât PSD cât și PNL au evitat să-și asume responsabilitatea unor reguli exacte privind introducerea certificatului verde, iar președintele Klaus Iohannis a propus sistarea discuțiilor în acest sens.

La nivel oficial, liderii Coaliției au invocat motive de neconstituționalitate ale proiectului de lege inițiat de PSD, însă, în spatele ușilor închise, Klaus Iohannis a vorbit despre presiunea publică.

„Subiectul certificatului verde este închis în Coaliție, cel puțin pentru anul acesta. Mesajul dat de președintele Klaus Iohannis este clar în acest sens: nu este momentul să venim cu noi restricții. Există semnale că ar putea fi proteste de stradă puternice dacă vom insista cu introducerea certificatullui verde la locul de muncă”, au explicat sursele citate.

La ultima ședință a Coaliției, de dinainte de Crăciun, s-a stabilit ca juriștii celor trei formațiuni politice să lucreze împreună și să vină cu noi propuneri.

Reamintim că proiectul de lege gândit de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a fost puternic contestat de președintele PNL, Florin Cîțu, ceea ce a dus la tensiuni în Coaliție. După intervenția președintelui Klaus Iohannis pe această temă, social-democrații și-au anunțat partenerii de Coaliție că „nu se mai implică pe acest subiect și că așteaptă propuneri și soluții din partea liberalilor în acest sens” , au mai spus sursele citate.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cardul de sănătate va putea fi folosit pe telefon: Ce a anunțat Ministrul Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cardul de sănătate va putea fi folosit pe telefon: Ce a anunțat Ministrul Digitalizării Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat că sistemul actual al cardului național de sănătate este depășit din punct de vedere tehnic și va fi supus unei modernizări. În plus, cardul va fi disponibil și într-o versiune electronică, accesibilă de pe telefonul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea