Rămâi conectat

Ştirea zilei

De ce a fost amânat concursul pentru un post bine plătit la DPL Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

La începutul lunii ianuarie, anunțam că Societatea Drumuri şi Poduri Locale Alba SA (DPL), al cărei unic acționar este Consiliul Județean Alba, organizează un concurs pentru ocuparea funcției de director adjunct al companiei.

La doar o zi după publicarea știrii, DPL anunța subit printr-un comunicat de presă semnat de Beleiu Saveta Ana, preşedintele CA al DPL Alba: “Consiliul de Administratie al S.C. Drumuri si Poduri Locale Alba S.A anunță amânarea selecției pentru ocuparea funcției de director adjunct din data de 13 ianuarie 2014, pentru o altă dată care va fi anunțată ulterior pe site–ul instituției.”

Luni, 13 ianuarie am primit și motivarea acestei decizii. Astfel, potrivit documentelor puse la dispoziție de Consiliul Județean Alba, amânarea concursului s-a datorat faptului că S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba S.A. nu are un Regulament de Organizare şi Funcţionare, din care trebuie să rezulte atribuţiile şi competenţele (studii, experienţă etc.) fiecărui post, în vederea stabilirii condiţiilor de participare la concursuri de angajare.

Victor Tudor Secară, reprezentantul mandatat al Adunării Generale a Acționarilor (AGA) al DPL Alba, semnează adresa prin care îi solicită lui Beleiu Saveta Ana, preşedintele Consiliului de Administrație al societății, punerea la dispoziție a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare aprobat, care să cuprindă atribuţiile şi competenţele inclusiv pentru noile posturi înfiinţate. În aceeași adresă reprezentantul AGA înștințează conducerea DPL că acest regulament (ROF) nu a fost încă actualizat şi aprobat, și în consecinţă, solicită amânarea procedurii de selecţie pentru ocuparea funcţiei de director adjunct la DPL, până la clarificarea situației.

Răspunsul oficial Consiliului de Administrație al DPL către Adunarea Generală a Acționarilor confirmă nu doar faptul că Regulamentul de Organizare şi Funcţionare nu a fost actualizat și aprobat, ci și că acesta lipsește cu desăvârșire încă din anul 1999, când societatea s-a transformat în regie autonomă. În plus, potrivit adresei, conform legislaţiei în vigoare nu există obligativitatea întocmirii acestui regulament. Conducerea DPL își exprimă în continuarea intenția de a se confiorma cerinţelor unicului acționar – Consiliul Județean Alba și solicită să îi fie acordat timpul necesar pentru întocmirea şi aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.

Iată că, potrivit acestor documente, cei care administrează societatea, fie în calitate de  reprezentanți AGA, fie ca și președinte al CA,  trebuie să afle prin intermediul unor scrisori oficiale niște lucruri simple, cum ar fi faptul că societatea pe care o păstoresc, are sau nu un Regulament de Organizare şi Funcţionare, sau dacă acesta este obligatoriu în condițiile legilor actuale.

Cert este că DPL Alba lucrează acum la elaborarea unui astfel de regulament, după care va exista probabil și concursul pentru postul de director adunct. Când, cum și de ce, rămâne de văzut.

Vă vom ține în continuare la curent cu aventurile DPL Alba.

 

Adrese oficiale între AGA și CA al DPL Alba:

 

În atenţia doamnei Beleiu Saveta Ana – preşedinte al Consiliului de Administraţie

Având în vedere noua structură organizatorică a S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba S.A., aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 210 din 13.12.2013, vă rog să-mi prezentaţi până la data de 15.01.2014, Regulamentul de Organizare şi Funcţionare aprobat, care să cuprindă atribuţiile şi competenţele inclusiv pentru noile posturi înfiinţate.

Luând la cunoştinţă anunţul privind organizarea selecţiei pentru ocuparea funcţiei de director adjunct la S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba S.A., condiţiile de participare impuse candidaţilor dar şi faptul că Regulamentul de Organizare şi Funcţionare nu a fost încă actualizat şi aprobat, vă informez că stabilirea condiţiilor de participare (studii, experienţă etc.), trebuie să rezulte din atribuţiile şi competenţele prevăzute de Regulamentul de Organizare şi Funcţionare, conform prevederilor legale.

In consecinţă, solicit amânarea procedurii de selecţie pentru ocuparea funcţiei de director adjunct la S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba S.A., până la clarificarea acestor aspecte.

ADUNAREA GENERALĂ A ACŢIONARILOR – PRIN REPREZENTANT MANDATAT VICTOR TUDOR SECARĂ

In atenţia d-lui Secară Victor – reprezentant mandatat al A.G.A.

Având în vedere adresa nr.3 din 30.12.2013/prin care ne solicitaţi să vă prezentăm Regulamentul de Organizare şi Funcţionare actualizat, prin prezenta vă aducem la cunoştinţă urmatoarele:

– De la momentul transformării din regie autonomă în societate comercială, din anul 1999, nu a fost întocmit un regulament de organizare şi funcţionare deoarece conform legislaţiei în vigoare nu există obligativitatea întocmirii acestui regulament.

In situatia în care nu exista norma legală care să impună obligativitatea întocmirii Regulamentului de Organizare şi Funcţionare (ROF) am apreciat că nu era necesară întocmirea acestui regulament, cu atât mai mult cu cât există Organigrama societăţii, Regulamentul de Ordine Interioară (ROI) precum şi fisele posturilor în condiţiile în care prin adresa nr.3/30.12.2013 ne solicitaţi să întocmim Regulamentul de

Organizare şi Funcţionare , ne vom conforma cerinţelor d-voastră şi vă solicităm să ne acordaţi timpul necesar pentru întocmirea şi aprobarea acestuia.

Având î n vedere Hotărâ* rea’ C.J. Alba nr.210/13.12.2013, vă rugăm să ne comunicaţi oportunitatea demarării selecţiei pentru postul de director adjunct al S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba S.A..

Prin Decizia nr.6/20.12.2013 am aprobat procedura de selecţie, iar din comitetul de nominalizare fac parte toţi membrii Consiliului de Administraţie şi un expert în resurse umane al Consiliului Judeţean Alba.

CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE – PRIN PREŞEDINTE, SAVETA ANA BELEIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea