Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

De ce a fost amânat concursul pentru un post bine plătit la DPL Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

La începutul lunii ianuarie, anunțam că Societatea Drumuri şi Poduri Locale Alba SA (DPL), al cărei unic acționar este Consiliul Județean Alba, organizează un concurs pentru ocuparea funcției de director adjunct al companiei.

La doar o zi după publicarea știrii, DPL anunța subit printr-un comunicat de presă semnat de Beleiu Saveta Ana, preşedintele CA al DPL Alba: “Consiliul de Administratie al S.C. Drumuri si Poduri Locale Alba S.A anunță amânarea selecției pentru ocuparea funcției de director adjunct din data de 13 ianuarie 2014, pentru o altă dată care va fi anunțată ulterior pe site–ul instituției.”

Luni, 13 ianuarie am primit și motivarea acestei decizii. Astfel, potrivit documentelor puse la dispoziție de Consiliul Județean Alba, amânarea concursului s-a datorat faptului că S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba S.A. nu are un Regulament de Organizare şi Funcţionare, din care trebuie să rezulte atribuţiile şi competenţele (studii, experienţă etc.) fiecărui post, în vederea stabilirii condiţiilor de participare la concursuri de angajare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Victor Tudor Secară, reprezentantul mandatat al Adunării Generale a Acționarilor (AGA) al DPL Alba, semnează adresa prin care îi solicită lui Beleiu Saveta Ana, preşedintele Consiliului de Administrație al societății, punerea la dispoziție a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare aprobat, care să cuprindă atribuţiile şi competenţele inclusiv pentru noile posturi înfiinţate. În aceeași adresă reprezentantul AGA înștințează conducerea DPL că acest regulament (ROF) nu a fost încă actualizat şi aprobat, și în consecinţă, solicită amânarea procedurii de selecţie pentru ocuparea funcţiei de director adjunct la DPL, până la clarificarea situației.

Răspunsul oficial Consiliului de Administrație al DPL către Adunarea Generală a Acționarilor confirmă nu doar faptul că Regulamentul de Organizare şi Funcţionare nu a fost actualizat și aprobat, ci și că acesta lipsește cu desăvârșire încă din anul 1999, când societatea s-a transformat în regie autonomă. În plus, potrivit adresei, conform legislaţiei în vigoare nu există obligativitatea întocmirii acestui regulament. Conducerea DPL își exprimă în continuarea intenția de a se confiorma cerinţelor unicului acționar – Consiliul Județean Alba și solicită să îi fie acordat timpul necesar pentru întocmirea şi aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare.

Iată că, potrivit acestor documente, cei care administrează societatea, fie în calitate de  reprezentanți AGA, fie ca și președinte al CA,  trebuie să afle prin intermediul unor scrisori oficiale niște lucruri simple, cum ar fi faptul că societatea pe care o păstoresc, are sau nu un Regulament de Organizare şi Funcţionare, sau dacă acesta este obligatoriu în condițiile legilor actuale.

Cert este că DPL Alba lucrează acum la elaborarea unui astfel de regulament, după care va exista probabil și concursul pentru postul de director adunct. Când, cum și de ce, rămâne de văzut.

Vă vom ține în continuare la curent cu aventurile DPL Alba.

 

Adrese oficiale între AGA și CA al DPL Alba:

 

În atenţia doamnei Beleiu Saveta Ana – preşedinte al Consiliului de Administraţie

Având în vedere noua structură organizatorică a S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba S.A., aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Alba nr. 210 din 13.12.2013, vă rog să-mi prezentaţi până la data de 15.01.2014, Regulamentul de Organizare şi Funcţionare aprobat, care să cuprindă atribuţiile şi competenţele inclusiv pentru noile posturi înfiinţate.

Luând la cunoştinţă anunţul privind organizarea selecţiei pentru ocuparea funcţiei de director adjunct la S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba S.A., condiţiile de participare impuse candidaţilor dar şi faptul că Regulamentul de Organizare şi Funcţionare nu a fost încă actualizat şi aprobat, vă informez că stabilirea condiţiilor de participare (studii, experienţă etc.), trebuie să rezulte din atribuţiile şi competenţele prevăzute de Regulamentul de Organizare şi Funcţionare, conform prevederilor legale.

In consecinţă, solicit amânarea procedurii de selecţie pentru ocuparea funcţiei de director adjunct la S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba S.A., până la clarificarea acestor aspecte.

ADUNAREA GENERALĂ A ACŢIONARILOR – PRIN REPREZENTANT MANDATAT VICTOR TUDOR SECARĂ

In atenţia d-lui Secară Victor – reprezentant mandatat al A.G.A.

Având în vedere adresa nr.3 din 30.12.2013/prin care ne solicitaţi să vă prezentăm Regulamentul de Organizare şi Funcţionare actualizat, prin prezenta vă aducem la cunoştinţă urmatoarele:

– De la momentul transformării din regie autonomă în societate comercială, din anul 1999, nu a fost întocmit un regulament de organizare şi funcţionare deoarece conform legislaţiei în vigoare nu există obligativitatea întocmirii acestui regulament.

In situatia în care nu exista norma legală care să impună obligativitatea întocmirii Regulamentului de Organizare şi Funcţionare (ROF) am apreciat că nu era necesară întocmirea acestui regulament, cu atât mai mult cu cât există Organigrama societăţii, Regulamentul de Ordine Interioară (ROI) precum şi fisele posturilor în condiţiile în care prin adresa nr.3/30.12.2013 ne solicitaţi să întocmim Regulamentul de

Organizare şi Funcţionare , ne vom conforma cerinţelor d-voastră şi vă solicităm să ne acordaţi timpul necesar pentru întocmirea şi aprobarea acestuia.

Având î n vedere Hotărâ* rea’ C.J. Alba nr.210/13.12.2013, vă rugăm să ne comunicaţi oportunitatea demarării selecţiei pentru postul de director adjunct al S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba S.A..

Prin Decizia nr.6/20.12.2013 am aprobat procedura de selecţie, iar din comitetul de nominalizare fac parte toţi membrii Consiliului de Administraţie şi un expert în resurse umane al Consiliului Judeţean Alba.

CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE – PRIN PREŞEDINTE, SAVETA ANA BELEIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Final spectaculos în cea de-a doua seară a Festivalului Roman Apulum: Lupte de gladiatori și paradă cu torțe în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Final spectaculos în cea de-a doua seară a Festivalului Roman Apulum: Lupte de gladiatori și paradă cu torțe în Cetatea Alba Carolina

Sâmbătă seara, finalul celei de-a doua zi a Festivalului Roman Apulum de la Alba Iulia a pus în scenă o luptă impresionantă de gladiatori și o paradă spectaculoasă, dacii, romanii, gladiatorii, meșteșugarii și nimfele, mărșăluind cu torțe în mână, prin Cetatea Alba Carolina, spre deliciul spectatorilor prezenți.

Aceștia au pornit în defilare de la taberele de pe platoul Strada Militari, spre Obelisc și apoi spre Poarta a III-a a Cetății, fiind aplaudați și admirați de sutele de albaiulieni și turiști aflați pe pietonala Mihai Viteazul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Festivalul Roman Apulum de la Alba Iulia continuă, duminică, după următorul program:

10.30 – 18.00 Tabăra antică – ateliere militare și meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Olărit, Monetărie, Signacula, Jocuri romane, Mozaic, Pictură, Gastronomie Antică, Medicină Antică, Machete, Scriptoria, Inscripții în piatră, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori; Tir cu arcul)
Platou strada Militari – tabăra romană
Curtea Palatului Copiilor – tabăra dacilor și aliaților lor

11.00 – 12.00 Tur ghidat al principalelor obiective romane ale castrului Apulum
Pornire de la Muzeul Principia

11.30-12.30 – Competiție sportivă/pentatlon antic
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

18.30 – 19.00 Târg de sclavi
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

19.00-19.30 – Demonstrații comune de tehnică militară ale trupelor participante: Legiunile romane • Războinicii barbari
Esplanada Catedralei Romano-Catolice

19.30-20.00 – Mare confruntare
Esplanada Catedralei Romano-Catolice


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Coiful purtat de Amza Pellea în filmul „Dacii”, în centrul atenției la Festivalul Roman Apulum 2022: Povestea lui, legată de marele actor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Coiful purtat de Amza Pellea în filmul „Dacii”, în centrul atenției la Festivalul Roman Apulum 2022: Povestea lui, legată de marele actor

Coiful purtat de Decebal, jucat de Amza Pellea, în filmul „Dacii” din 1966, a fost prezentat astăzi, în cea de-a doua zi a Festivalului Roman Apulum.

Povestea sa este legată mai mult de marele Amza decât de istorie, filmul suferind la capitolul corectitudine istorică, unul din exemple fiind chiar folosirea coifului de față, replică după celebrul coif de la Coțofenești. În realitate Decebal n-ar fi avut cum să poarte coiful, acesta fiind datat cu cel puțin 400 de ani înaintea epocii sale și fiind folosit la ceremoni, nu pe câmpul de luptă.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Avem aici replica coifului descoperit la Coțofenești, originalul fiind de aur și mult mai vechi decât perioada războaielor daco-romane. Acesta avea calota rotunjită, fiind descoperit fără calotă și a fost reprodus în genul acesta pentru filmul „Dacii”, unde a fost purtat de personajul Decebal, interpretat de Amza Pelea. După filmări a rămas în Muzeul Național al Unirii, iar noi îl purtăm la evenimente, la festivaluri.

Povestea lui este legată de aura marelui Amza Pelea care îl învăluie. Coifurile de genul acesta, mai sunt două trei de argint descoperite, cu ochii aceștia apotropaici, care sunt cu datate cu 4-500 de ani înainte de Hristos, sunt de ceremonie nu pentru luptă”, a spus Marian Onacă pentru ziarulunirea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

David Popovici, cel mai rapid înotător din lume: RECORD MONDIAL și medalie de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatul European de natație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

David Popovici, cel mai rapid înotător din lume: RECORD MONDIAL și medalie de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatul European de natație

David Popovici scrie istorie la Campionatelor European de nataţie pentru seniori, de la Roma. Acesta a reușit să câștige medalia aur și să bată recordul mondial în finala probei de 100 de metri liber.

Fantasticul sportiv român a bătut recordul mondial cu 12 sutimi, având un timp de 46.86. Pe locul doi s-a clasat sportivul maghiar, Kristof Milak, iar pe 3, Alessandro Miressi.

Recordul mondial pentru proba de 100 de metri liber fusese stabilit tot la Roma și datează din 2009. Brazilianul Cesar Cielo Filho (35 de ani) a reușit atunci să scoată un timp de 46.91.Sportivul nostru s-a calificat în finală cu timpul de 46.98, un nou record european. Precedentul îi aparținea lui Kliment Kolesnikov, care a înregistrat un 47.11 secunde la Jocurile Olimpice de la Tokyo, anul trecut.

Elit - Gustul Desăvârșit

David Popovici a fost extrem de aproape să bată și recordul mondial la seniori, însă i-au lipsit doar 7 sutimi! Recordul mondial pentru proba de 100 de metri liber a fost stabilit tot la Roma și datează din 2009. Brazilianul Cesar Cielo Filho (35 de ani) a reușit atunci să scoată un timp de 46.91.

La scurt timp după ce Popovici s-a apropiat la doar 7 sutimi de recordul său, Cielo i-a transmis un mesaj de încurajare românului pe contul personal de Instagram.

David Popovici a devenit al 4-lea cel mai rapid om din istorie la 100 m liber, după legendarii Cesar Cielo, Alain Bernard și Caleb Dressel. Primii doi au obținut timpii respectivi pe vremea când costumele poliuretane erau permise în natație. Așadar, David Popovici este al doilea cel mai rapid înotător din istorie în era costumelor textile.
David Popovici scrie istorie: e cel mai tânăr înotător care coboară sub 47 de secunde la 100 m liber

Odată cu recordul european stabilit vineri, în semifinale, David Popovici a devenit, la 17 ani, cel mai tânăr sportiv care a coborât sub 47 de secunde la 100 de metri liber.

Cesar Cielo avea 22 de ani, Alain Bernard avea 25 de ani, iar Caeleb Dressel avea 22 de ani când au reușit acest lucru.

De asemenea timpul scos în semifinale de David Popovici (46.98) reprezintă un nou record mondial al juniorilor. Sportivul legitimat la CS Dinamo și-a bătut practic propriul record, 47.13 secunde, stabilit la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

David Popovici va mai concura la Roma la 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.

România este reprezentată la Europene de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.

Sursa: digisport.eo


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea