Dascălii din Cugir nu şi-au primit banii din cauza incompetenţei unor birocraţi

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Referitor la articolul „Se pare că pentru I.S.J. Alba legea e opţională'” şi pentru corecta informare a opiniei publice vă rugăm să publicaţi următoarele:
1. Afirmaţia că „Primăria nu a vrut să transfere bani între şcolile din oraş” nu am făcut-o în presă deoarece personal consider că problemele nu se rezolvă în presă ci printr-un dialog instituţional. Afirmaţia am făcut-o însă în faţa cadrelor didactice din şcolile nr. 2 Cugir şi „losif Pervain” Cugir care nu şi-au primit banii din cauza incompetenţei primarului şi a directorului economic de la Primăria Cugir.
2. Aşa cum corect se scrie în articol, în conformitate cu HG 369 cei care pot transfera fonduri de la o unitate la alta sunt direcţiile judeţene ale finanţelor publice cu asistenţă de specialitate a inspectoratelor şcolare, dar pentru asta, aceste transferuri trebuie cerute. Ori, Primăria Cugir a cerut acest lucru prin adresa nr. 14973 din data de 13.10.2010, în condiţiile în care salariile trebuiau plătite pe data de 10.10.2010.
3. În ceea ce priveşte drepturile salariate ce trebuie plătite în luna noiembrie, deşi există banii pentru plata salariilor în Cugir, Primăria solicită suplimentarea sumelor neacceptând propunerea I.S.J. făcută prin DGFP Alba în data de 28.10.2010 de redistribuire a sumelor între şcoli aşa cum s-a procedat în alte localităţi : Alba lulia, Blaj, Câmpeni, etc.
4. În aceste condiţii I.S.J. Alba a propus DGFP Alba suplimentarea sumelor alocate Cugirului în data de 2.11.2010 (evident prin scăderea de la alte unităţi administrativ teritoriale), nedorind amplificarea unui conflict mediatic ci rezolvarea problemelor personalului didactic şi nedidactic în unităţile de învăţământ dlin Cugir.
Inspector şcolar general
prof. Cornel SANDU

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419