Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dascăl din Alba, cu 10 la Titularizare: “Iubesc să lucrez cu copiii. Profesia de educator este una dintre cele mai frumoase”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dorina Răcătăian, din Alba Iulia, este o tânără eminentă, care a obținut nota maximă la examenul de titularizare de anul acesta. Vrea să lucreze în continuare cu copiii, iar profesia de educator i se pare una dintre cele mai frumoase.

Dorina este unul dintre cei 3 candidaţi notaţi cu zece la examenul de titularizare din județul Alba. În ciuda tuturor problemelor ce marchează învăţământul, albaiulianca nu se gândeşte să părăsească sistemul, pentru simplul motiv că îi place mult să lucreze cu cei mici.

Este proaspătă absolventă a Facultăţii de Drept și Știinte Sociale, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, în cadrul Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Este a doua facultate pe care a absolvit-o, prima fiind Facultatea de Istorie și Filologie, specializarea Română-Engleză, la aceeași universitate.

A ales să studieze în cadrul Departamentului pentru Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar pentru că a ştiut exact ce vrea să facă în momentul în care îşi va finaliza studiile. ” Iubesc să lucrez cu copiii, în primul rând, și în al doilea rând, eu consider că este una dintre cele mai frumoase meserii”, a spus pentru ziarulunirea.ro, tânăra care a obţinut un 10 curat la titularizare.

A ales să devină educatoare şi până în prezent a lucrat ca ajutor de educatoare la Grădinița cu program prelungit nr. 12 din Alba Iulia. Dorina a fost suficient de motivată să facă o lucrare perfectă, iar subiectele i s-au părut accesibile pentru toata lumea: ” Mă așteptam să fie doar note mari, sincer „, a mărturisit aceasta.

Proaspăta absolventă și viitoarea educatoare spune că secretul unei reuşite este pasiunea, multă muncă, perseverență și învățarea aprofundată a materiei. „Trebuie să-ţi placă ceea ce faci”, a mărturisit tânăra.

Dorina se bucură acum de puţina vacanţă care i-a rămas. ” Sunt foarte fericită, încă nu îmi vine să cred. Urmează o perioadă de relaxare după atâta stres și bătaie de cap”, a mai spus viitoarea educatoare.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea