Dascăl din Alba, cu 10 la Titularizare: “Iubesc să lucrez cu copiii. Profesia de educator este una dintre cele mai frumoase”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Dorina Răcătăian, din Alba Iulia, este o tânără eminentă, care a obținut nota maximă la examenul de titularizare de anul acesta. Vrea să lucreze în continuare cu copiii, iar profesia de educator i se pare una dintre cele mai frumoase.

Dorina este unul dintre cei 3 candidaţi notaţi cu zece la examenul de titularizare din județul Alba. În ciuda tuturor problemelor ce marchează învăţământul, albaiulianca nu se gândeşte să părăsească sistemul, pentru simplul motiv că îi place mult să lucreze cu cei mici.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Este proaspătă absolventă a Facultăţii de Drept și Știinte Sociale, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, în cadrul Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Este a doua facultate pe care a absolvit-o, prima fiind Facultatea de Istorie și Filologie, specializarea Română-Engleză, la aceeași universitate.

A ales să studieze în cadrul Departamentului pentru Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar pentru că a ştiut exact ce vrea să facă în momentul în care îşi va finaliza studiile. ” Iubesc să lucrez cu copiii, în primul rând, și în al doilea rând, eu consider că este una dintre cele mai frumoase meserii”, a spus pentru ziarulunirea.ro, tânăra care a obţinut un 10 curat la titularizare.

A ales să devină educatoare şi până în prezent a lucrat ca ajutor de educatoare la Grădinița cu program prelungit nr. 12 din Alba Iulia. Dorina a fost suficient de motivată să facă o lucrare perfectă, iar subiectele i s-au părut accesibile pentru toata lumea: ” Mă așteptam să fie doar note mari, sincer „, a mărturisit aceasta.

Proaspăta absolventă și viitoarea educatoare spune că secretul unei reuşite este pasiunea, multă muncă, perseverență și învățarea aprofundată a materiei. „Trebuie să-ţi placă ceea ce faci”, a mărturisit tânăra.

Dorina se bucură acum de puţina vacanţă care i-a rămas. ” Sunt foarte fericită, încă nu îmi vine să cred. Urmează o perioadă de relaxare după atâta stres și bătaie de cap”, a mai spus viitoarea educatoare.

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Mara 17 iulie 2018 at 15:41

Minunat! Face cinste profesiei de dascal! FELICITARI! La cat mai multi asemenea dascali!

Un roman 18 iulie 2018 at 0:24

Felicitari!Succes in frumoasa meserie pe care v-ati ales-o!

Un roman 18 iulie 2018 at 0:25

Ce facem cu cei care au note sub 5?

1918 18 iulie 2018 at 13:04

Ce putem face cu ei, decat sa ii trimitem in parlament nu? :)) Felicitari pentru doamna din articol.

marius 18 iulie 2018 at 13:28

Încă o dovadă că frumusețea e și inteligentă.
Mult succes.

Comentariile sunt oprite