Rămâi conectat

Cultură Educație

Daruri pentru romii din Blaj

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bucuria recentelor sărbătoria fost un bun prilej pentru organizarea unei manifestări cu totul aparte de către cei mai puţini avuţi care prin sinceritate, acurateţe (specifică lor) au lăsat o impresie deosebită spectatorilor ce au umplut până la refuz Centrul Cultural „Iacob Mureşianu”din Blaj. Spectacolul de cântece, recitări şi dansuri de un înalt nivel artistic a întrecut aşteptările publicului. De la început am observat o revigorare a Partidei Romilor Pro – Europa Blaj care prin noua reorganizare a dat un suflu nou acestei organizaţii care de la o zi la alta este tot mai puternică. În deschiderea spectacolului a vorbit domnul Alexandru Rupa care a arătat că, deşi Partida Romilor Pro – Europa Blaj are o nouă conducere, a reuşit într-un timp foarte scurt să încropească acest ansamblu şi să urce pe scenă o orchestră de certă valoare, cu un bun solist vocal şi cu interpreţi şi în special dansatori care au primit din partea publicului repetate şi frenetice aplauze. S-au remarcat în mod deosebit soliştii dansatori Iulia Faghiura şi Alexandru Coşercar, dar şi Remus, Denisa, Răzvan, Dana, Oli, Gabriela etc.
În ceea ce priveşte orchestra, compusă din: Gheorghe Cocan (şef orchestră), Adalber Szabo, Valentin Lăcătuş şi Stelian Gabor solist vocal, aceştia au susţinut cu mult profesionalism întregul spectacol, impulsionând interpreţii şi în special dansatorii a căror virtuozitate s-a datorat ritmului alert, impus de aceşti valoroşi instrumentişti. Aş vrea să-l scot în evidenţă pe acest solist vocal, Stelian Gabor, foarte cunoscut în zonă, posesor al unei frumoase voci, un foarte bun doinitor, despre care vom mai auzi. Întreg spectacolul a fost regizat de Angela Rupa, ea asigurând şi coregrafia întregului program.
Domnul Alexandru Rupa, care e noul preşedinte al Partidei Romilor Pro-Europa Blaj, m-a rugat să-i evidenţiez şi pe apropiaţii colaboratori ai dânsului al căror aport a fost determinant în reuşita acestui spectacol: Dumitru Liviu, prim vicepreşedinte; Mihai Viorel, vicepreşedinte (cel mai în vârstă, înţeleptul organizaţiei); Ion Mureşan, vicepreşedinte; Sabin Dorian Mureşan, vicepreşedinte şi Alexandru Ionescu, secretar. La acest spectacol au fost invitaţi o serie de personalităţi din Blaj (care pot regreta că nu au fost prezenţi). Totuşi se aduc mulţumiri conducerii primăriei, personal domnului primar Gheorghe Rotar care a şi asigurat locul de desfăşurare a spectacolului şi conducerii Poliţiei Blaj care prin angajaţii dânşilor au asigurat ordinea. Nu în ultimul rând trebuie să remarcăm prezenţa în sală a protopopului greco-catolic Ioan Fărcaş care în final a urcat pe scenă, i-a felicitat pe toţi interpreţii dăruindu-le iconiţe cu Naşterea Domnului nostru Iisus Cristos, un gest ce a impresionat, fiind mult aplaudat de toţi cei din sală.
Rică ROMAN, Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea