Ziarul Unirea

Daruri pentru romii din Blaj

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Bucuria recentelor sărbătoria fost un bun prilej pentru organizarea unei manifestări cu totul aparte de către cei mai puţini avuţi care prin sinceritate, acurateţe (specifică lor) au lăsat o impresie deosebită spectatorilor ce au umplut până la refuz Centrul Cultural „Iacob Mureşianu”din Blaj. Spectacolul de cântece, recitări şi dansuri de un înalt nivel artistic a întrecut aşteptările publicului. De la început am observat o revigorare a Partidei Romilor Pro – Europa Blaj care prin noua reorganizare a dat un suflu nou acestei organizaţii care de la o zi la alta este tot mai puternică. În deschiderea spectacolului a vorbit domnul Alexandru Rupa care a arătat că, deşi Partida Romilor Pro – Europa Blaj are o nouă conducere, a reuşit într-un timp foarte scurt să încropească acest ansamblu şi să urce pe scenă o orchestră de certă valoare, cu un bun solist vocal şi cu interpreţi şi în special dansatori care au primit din partea publicului repetate şi frenetice aplauze. S-au remarcat în mod deosebit soliştii dansatori Iulia Faghiura şi Alexandru Coşercar, dar şi Remus, Denisa, Răzvan, Dana, Oli, Gabriela etc.
În ceea ce priveşte orchestra, compusă din: Gheorghe Cocan (şef orchestră), Adalber Szabo, Valentin Lăcătuş şi Stelian Gabor solist vocal, aceştia au susţinut cu mult profesionalism întregul spectacol, impulsionând interpreţii şi în special dansatorii a căror virtuozitate s-a datorat ritmului alert, impus de aceşti valoroşi instrumentişti. Aş vrea să-l scot în evidenţă pe acest solist vocal, Stelian Gabor, foarte cunoscut în zonă, posesor al unei frumoase voci, un foarte bun doinitor, despre care vom mai auzi. Întreg spectacolul a fost regizat de Angela Rupa, ea asigurând şi coregrafia întregului program.
Domnul Alexandru Rupa, care e noul preşedinte al Partidei Romilor Pro-Europa Blaj, m-a rugat să-i evidenţiez şi pe apropiaţii colaboratori ai dânsului al căror aport a fost determinant în reuşita acestui spectacol: Dumitru Liviu, prim vicepreşedinte; Mihai Viorel, vicepreşedinte (cel mai în vârstă, înţeleptul organizaţiei); Ion Mureşan, vicepreşedinte; Sabin Dorian Mureşan, vicepreşedinte şi Alexandru Ionescu, secretar. La acest spectacol au fost invitaţi o serie de personalităţi din Blaj (care pot regreta că nu au fost prezenţi). Totuşi se aduc mulţumiri conducerii primăriei, personal domnului primar Gheorghe Rotar care a şi asigurat locul de desfăşurare a spectacolului şi conducerii Poliţiei Blaj care prin angajaţii dânşilor au asigurat ordinea. Nu în ultimul rând trebuie să remarcăm prezenţa în sală a protopopului greco-catolic Ioan Fărcaş care în final a urcat pe scenă, i-a felicitat pe toţi interpreţii dăruindu-le iconiţe cu Naşterea Domnului nostru Iisus Cristos, un gest ce a impresionat, fiind mult aplaudat de toţi cei din sală.
Rică ROMAN, Blaj

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419