Rămâi conectat

Cultură Educație

Dansuri şi cântece populare moţeşti – în cea de-a treia seară a festivalului „Zilele Oraşului Câmpeni”

Alexandra Mates

Publicat

în

În cea de-a treia seară a tradiţionalei sărbători “Zilele Oraşului Câmpeni 2012”, iubitorii de muzică populară au avut parte de momente deosebite şi s-au bucurat de prezenţa unor ansambluri de dansuri şi cântăreți din judeţul Alba, precum şi din alte zone ale ţării.

Au urcat pe scena din faţa statuii Crăişorului Munţilor Apuseni ansamblurile  “Traian Petrea” din comuna Albac, “Dor de sat” din localitatea Unirea,  “Cântul Sălciuan “ din comuna Sălciua, “Doina Moţilor” din Câmpeni, “Florile Mureşului”  din judeţul Arad. Toate aceste formaţii au pus în valoare portul popular românesc, dansurile tradiţionale pe ritmuri de muzică populară specifice zonei de provenienţă, autenticitatea obiceiurilor noastre, precum şi dragostea pentru obiceurile transmise din moşi-strămoşi.

Solistele de muzică populară Marinela Baba şi Dorina Nariţa au creat o atmosferă plăcută de petrecere şi voie bună pentru toţi spectatorii adunaţi în număr mare în Piaţa Avram Iancu. Sărbătoarea a continuat printr-un concert al formaţiei pop-dance, Daggu Project  din Berlin, Germania, apoi a urmat discoteca în aer liber pusă la cale de organizatori pentru publicul tânăr şi nu numai, prezent la acest eveniment.

Pentru vineri, ultima seară de sărbătoare, sunt pregătite multe momente remarcabile, începând cu desfăşurarea celei de-a şaptesprezecea ediţii a concursului –festival naţional de folclor  “Sus, sus, sus, la moţi, la munte”, atât de apreciat şi de iubit de către toti locuitorii din zona Munţilor Apuseni. Acest concurs este foarte aşteptat de numeroşi concurenţi, solişti vocali şi instrumentişti care îşi vor putea demonstra calităţile vocale, talentul, pasiunea în interpretarea de frumoase cântece populare româneşti.

Totodată, în această seară vor susţine recitaluri renumitele ansambluri “Codrişorul” din Bonţida-Cluj, “Saschiz” din Mureş şi “Doina Moţilor” din Câmpeni. Evenimentul “Zilele Oraşului Câmpeni 2012” se va încheia cu un concert susţinut de Aurel Tămaş, interpret de seamă al cântecului popular ardelenesc, dar şi de muzică uşoară, ale cărui melodii “Viaţă trecătoare”, “Toate-n lume trec şi vin”, “Balada saracului” şi multe altele sunt atât de îndrăgite şi fredonate de publicul larg. Spectatorii vor putea admira şi focul de artificii care va încununa patru zile de sărbătoare, muzică, dans şi voie bună în capitala Ţării Moţilor, Câmpeni. (D.G.; A.M.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea