Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dansul absurd al gunoaielor: POLARIS nu mai are licență pe Alba Iulia, Primăria le poate lua ”caii de la bicicletă”!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dansul absurd al gunoaielor: POLARIS nu mai are licență pe Alba Iulia, Primăria le poate lua ”caii de la bicicletă”!

E absurd, să te conducă unii, să îți pui soarta în mâinile lor și să constați că te-au prostit și că nu și-au alocat un minim necesar de timp să se îngrijească de tine, tu, contribuabilul, sursa salariilor lor.

E aberant să vezi decidenți locali ce își expun părul de pe falnicul piept și amenință că au să facă și au să dreagă când în fapt tot ce pot să facă este să tacă, fiindcă sunt nedocumentați, nu știu la cât e ceasul ! Au eșuat la singura sarcină pe care o aveau : soarta omului de rând din Alba Iulia !

Polaris n-are licență pe Alba Iulia pentru colectare. Nu mai are din anul 2016, întrucât nu a mai  avut un contract de delegare, firma rămânând să ridice gunoiul în temeiul unor acte adiționale. Potrivit legii, ANRSC-ul, poate acorda licența doar pentru situația în care operatorul are un contract de delegare valabil încheiat și aflat în termen.

Într-adevăr Polaris are licență de operare pe Alba Iulia pentru măturatul stradal, de pildă, dar legea nu permite posibilitatea să i se ridice unei firme licența de către ANRSC pentru alte activități sau pentru alte contracte de delegare.

Prin urmare Primăria Alba Iulia în ciuda amenințărilor lansate în spațiul media nu poate altceva decât să : le poată lua ”caii de la bicicletă”!

Primăria are, totuși, o cale de acțiune în instanță, ce nu se știe dacă și cât are să dureze, cu ațât mai puțin rezultatul demersului.

Din sursele noastre Polaris nu ar mai avea constituită o garanție pentru colectarea deșeurilor, garanțiile de pe alte contracte (măturat stradal, de pildă) neputând fi executate pentru un act adițional de colectare a deșeurilor.

„Eminenții” specialiști în drept ai Primăriei Alba Iulia se pare că nu cunosc chestiuni elementare, așa cum s-a întamplat și la HCL-ul privind tarifele pentru gunoi unde au introdus în dispozitiv un articol care tot ei spun că nu are să se aplice. DE NOAPTEA MINȚII!

Cu ce o fi greșit chiar atât de tare omul de rând să fie pedepsit în așa fel, nimeni nu știe, clar este că ne pregătim de o stare de urgență, sub care unii au să se spele pe mâini de ceea ce ar fi trebuit să facă, dar nu au făcut !

Surse din cadrul administrației locale și naționale, declară pentru ZiarulUnirea.ro, că într-adevăr există o gravă problemă cu privire la actualul operator, ce funcționează sub prelungiri și anexe, iar el nu ar avea licență de operare pentru Alba Iulia, iar cel ce urmează să vină cere amânare, e „puțin” nepregătit, cum „puțin” a trecut și din mandatul edilului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea