Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dan Șova, la Radio Unirea FM: ”Mi-e greu să cred că atâta timp cât înfruntă un premier foarte performant, un mut care vinde copii o să ia 70% aici, în Alba!”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Dan Șova, la Radio Unirea FM: ”Organizăm aici congresul pentru că Transilvania este foarte importantă în aceste alegeri, iar Alba Iulia este un oraș simbolic pentru istoria românilor. Nu ne interesează că este un fief al PDL”

Dan Sova002Prezent la Alba Iulia pentru a participa alături de candidatul la președinție Victor Ponta și de lideri ai PSD, la Congresul partidului ce se va desfășura în această după-amiază, purtătorul de cuvânt Dan Șova a declarat pentru Radio Unirea FM că evenimentul are loc aici deoarece Transilvania este foarte importantă în aceste alegeri, iar Alba Iulia este un oraș simbolic pentru istoria românilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Vicepreședintele social-democrat a precizat că decizia de a-l desemna oficial pe Ponta drept candidat în alegerile din noiembrie nu are legătură cu faptul că județul Alba este un ”fief” al PDL.

Sincer, nu cred că ne puteți bănui că am ales orașul Alba Iulia pentru primarul sau pentru președintele Consiliului Județean. Domnul Hava, parcă îl cheamă, chiar nu e în preocupările noastre! Am ales în primul rând Transilvania, să facem acest eveniment de desemnare oficială a candidatului pentru prezidențiale pentru că acordăm Transilvaniei o mare importanță în aceste alegeri și pentru că foarte multe alte evenimente au fost organizate în Țara Românească și în Moldova, Alba Iulia fiind un oraș simbolic pentru istoria românilor. Dar, chiar nu are nicio legătură, nu s-a gândit nimeni la PD, sau la PNL, sau la ACL”, a explicat Șova.

Referitor la declarația făcută de liderul PDL Alba, Ion Dumitrel, care spus că ”în județul nostru ACL va zdrobi PSD, cu un scor de 60% în primul tur și cu 70-75% în turul doi al alegerilor, Dan Șova a comentat:

Ceea ce pot să spun este că viitorul președinte al României va fi Victor Ponta, și nu am o speranță, am o certitudine în legătură cu lucrul acesta. Cred că domnul Dumitrel se hazardează, pentru că organizația PSD Alba este o organizație în creștere, o organizație puternică. Mai mult decât atât, în alegerile prezidențiale niciodată nu avem de-a face cu un vot politic ci cu un vot care privește persoanele, așa că mi-e greu să cred că atâta timp cât înfruntă un premier foarte performant, un mut care vinde copii o să ia 70% aici, în Alba”.

Dan Șova consideră că în lupta pentru funcția cea mai înaltă în stat, atuu-rile candidatului PSD sunt competența și seriozitatea, faptul că nu are nicio legătură cu sistemul comunist și că a fost în ultimii ani cel mai important adversar al regimului Traian Băsescu:

Noi în acest moment avem de ales între un premier performant, un om care nu a avut nicio legătură cu sistemul comunist, un om care a demonstrat în politică foarte multă competență și seriozitate, un om care probabil este, la acest moment și de câțiva ani buni, cel mai important adversar nu doar al lui Traian Băsescu, dar și al regimului Traian Băsescu, a tot ce înseamnă acest regim de opresiune și de control al instituțiilor statului, un regim propagandistic care a reușit să ridice români împotriva românilor, categorii sociale împotriva altor categorii sociale, și pe de altă parte avem trei reprezentanți – nu am să mă refer numai la domnul Iohannis, nu este chiar atât de important -, pe doamna Udrea, pe doamna Macovei și pe domnul Iohannnis, oricare dintre cei trei nereprezentând nimic altceva decât o continuare a regimului Traian Băsescu”.

Pe de altă parte, conform purtătorului de cuvânt al PSD, ”punctul slab” al candidatului Victor Ponta este modestia: ”A făcut mult mai multe decât spune în public și asta, dacă pot să spun așa, în mijlocul unei societăți extrem de agresive în limbaj, care pune mai mult accent pe propagandă și pe minciună în loc de fapte. Este foarte modest și uneori cu un limbaj prea reținut pentru adversarii pe care îi are”, a declarat Dan Șova.

Reamintim că astăzi, în județul Alba, vor fi prezenți primul ministru, majoritatea miniștrilor din guvern și importanți lideri ai PSD, pentru a participa la cel mai mare Congres național din perioada postdecembristă. Toate cele 40 de organizații județene plus 6 de sector își vor exprima susținerea sau dezaprobarea pentru candidatura lui Victor Ponta la Președinția României.

Evenimentul se desfășoară la Pavilionul Mercur din Lancrăm, începând cu ora 17.00, și va fi transmis pe ecrane uriașe, atât la toate organizațiile din țară, cât și la televizor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea