Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru, PNL Alba: ”Ioan Dîrzu a votat împotriva amendamentului privind majorarea alocațiilor pentru copii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Afirmaţia președintelui PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, prin care acesta susţine că alocaţia de stat pentru copii a fost mărită prin votul majorităţii PSD, ne-a surprins având în vedere că dublarea alocațiilor nu ar fi fost posibilă dacă deputații PNL nu ar fi depus un amendament în acest sens și dacă nu ar fi pus presiune, împreună cu societatea civilă, pe majoritatea PSD.

Dan SimedruÎntreb cum a mărit PSD și domnul Dîrzu alocațiile dacă amendamentul depus de PNL a fost respins de Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților prin votul majorității controlate de PSD, iar, ieri, în Plenul Camerei Deputatilor 71 de deputaţi PSD din cei 76 prezenți, printre care și domnul deputat Ioan Dîrzu, au votat împotrivă şi doar 5 pentru majorarea alocaţiilor?! Potrivit desfășurătorului votului, în favoarea acestei creşteri au votat 69 de deputaţi liberali, 11 deputaţi UDMR, 3 deputaţi de la Grupul Popular Democrat, 5 deputaţi de la minorităţi, 2 deputaţi de la grupul PC-PLR şi 3 deputaţi neafiliaţi”, a precizat deputatul Dan Simedru.

PNL a înregistrat din Opoziție un succes notabil, reușind să impună majorității parlamentare dublarea alocațiilor pentru copii, deși PSD s-a opus inițial măsurii! Mai mult decât atât, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a votat împotriva amendamentului, la dezbaterile generale, iar premierul Victor Ponta, deși prezent la sesiunea de vot final, a evitat să-și exercite dreptul de vot.

PSD s-a opus vehement acestei măsuri, argumentând că nu sunt suficiente fonduri bugetare. Totodată, senatorii PSD au respins moțiunea simplă a PNL prin care se solicita dublarea alocațiilor.

Amendamentul PNL stabilește creșterea alocației la 84 de lei, dublu față de cât era până acum, pentru toți cei aproximativ trei milioane și jumătate de copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani.

PNL a venit cu această inițiativă de dublare a alocațiilor deoarece situația copiilor din țara noastră este dezastruoasă. Aproape jumătate dintre copiii români (48,5%) sunt în risc de sărăcie și excluziune socială, iar în prezent un copil român primește sub 10 euro pe lună, în timp ce media alocației în Uniunea Europeană este de 210 euro.

Prim-ministrul Victor Ponta este obligat să pună în aplicare o lege votată în Parlament, iar de luna viitoare, aceste alocații majorate trebuie să ajungă la toți cei care au acest drept. Chiar premierul se lăuda, pe 27 martie, că are un excendent bugetar pe primul trimestru al acestui an de 7,5 miliarde de lei. Dacă mai punem la socoteală cele 1,5 milioane de lei din supra-acciza la carburanți, milionul rezultat din taxa pe stâlp sau încasările în plus din TVA de 800 de milioane de euro, Victor Ponta nu are niciun motiv real să amâne majorarea alocației așa cum a votat Parlamentul României”, a declarat deputatul liberal Dan Simedru.

Biroul de presă al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea