Dan Mihalache, consilierul președintelui Iohannis, fotografiat în timp ce dormea la o întâlnire oficială cu omologii din Serbia

Paul Voicu - Primar 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, în luna iulie, o vizită în Serbia, însoţit de o delegaţie din care făcea parte şi consilierul prezidenţial Dan Mihalache, autorul sloganului ”România lucrului bine făcut”. Un membru al delegaţiei sârbe a realizat câteva fotografii în care Dan Mihalache pare să fi adormit chiar în timpul întâlnirii cu delegaţia ţării gazdă.

dan mihalachePe 16 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a plecat în Serbia, la invitaţia omologului său sârb Tomislav Nikolić, pentru o vizită de o singură zi. Şeful statului a fost însoţit la Belgrad de şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, de consilierul pe politică externă, Lazăr Comănescu, şi de consilierul pe securitate naţională, Ion Oprişor. A fost singura vizită externă în care preşedintele nu a luat şi presă.

ELIT

Potrivit publicaţiei Click.ro, care citează surse din delegaţia sârbă, după ce şeful statului român, Klaus Iohannis, şi omologul său de la Belgrad, Tomislav Nicolici, ar fi părăsit şedinţa de lucru, consilierul prezidenţial Dan Mihalache ar fi adormit.

Dan Mihalache a fost mai întâi membru PSD, fiind, între 2001 şi 2004 consilier al premierului Adrian Năstase. Între 2004 şi 2008 a fost deputat PSD de Maramureş. Iar după ce în acel an a pierdut alegerile şi ar fi fost marginalizat de preşedintele PSD de atunci Mircea Geoană, a trecut la PNL. În 2009 a fost director de comunicare şi strategie în campania electorală prezidenţială a lui Crin Antonescu, iar din 2010 a devenit consilierul liderului PNL. Ulterior, a ocupat mai multe funcţii secundare în guvern, printre care şi pe cea de secretar general adjunct al Guvernului României. După ce Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014, Mihalache a fost numit şeful Cancelariei Prezidenţiale, în ciuda opoziţiei societăţii civile.

Mihail David - 2020

Cu ocazia vizitei în Serbia, presedintele României, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere cu omologul sârb, Tomislav Nicolici şi cu premierul Aleksandar Vucici. Cele două părţi au discutat despre relaţiile bilaterale, cooperarea la nivel regional şi integrarea europeană a Serbiei, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului de la Belgrad. Klaus Iohannis şi oficialii sârbi au fost de acord asupra necesităţii ca România şi Serbia să consolideze cooperarea economică bilaterală, al cărei potenţial este insuficient exploatat. Potrivit comunicatului, cele două delegaţii au discutat despre cooperarea în domeniul energiei şi cu privire la construirea autostrăzii Belgrad-Timişoara.

Klaus Iohannis, care s-a întâlnit cu această ocazie şi cu reprezentanţi ai minorităţii româneşti din Serbia, a convenit cu premierul sârb Aleksandr Vucici ca toate problemele referitoare la situaţia minorităţii româneşti din Serbia şi a celei sârbe din Romania să fie soluţionate la nivelul Comisiei Mixte Interguvernamentale între România şi Republica Serbia privind minorităţile naţionale, se mai arăta în comunicatul oficial al Executivului de la Belgrad. Vizita la Belgrad a fost a doua pe care preşedintele Klaus Iohannis a avut-o în regiunea Balcanilor de Vest în interval de numai o lună, după ce pe 15 iunie fusese în Croaţia.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

antiPeNaL 20 octombrie 2015 at 10:54

Romanii il merita pe Dan Mihalache si Iohannis ca asta au votat acum un an !

hocus pocus 20 octombrie 2015 at 22:04

Oare nu e trucaj ?
Daca e reala poza, atunci trebuie sa se lase cu o demitere.
De dormit se doarme acasa in timpul liber.

Cloșca 20 octombrie 2015 at 11:04

Ăăăhhhăă…hăhă!!!!diaspora!!!!telectualii!!

DOREL 20 octombrie 2015 at 11:14

scoalla bahh ca pierzi trenu’!!!

cici1800 20 octombrie 2015 at 11:48

deci cel din dreapta sta pe telefon, iar cel din stanga citeste un raport.
Doua scaune goale a caror persone nu sunt prezente.

Mai ce sa fie oare?… o fii pauza si se odihneste omul?

Noo, io cred ca basescu e de vina…pam pam pe Antena 3 in direct si in reluare, pentru cei cu iq de gaina si creier odihnit

Horea 20 octombrie 2015 at 12:04

@cici800

Sunt de acord cu primele doua fraze expuse de tine!

Era o PAUZA de lucru in care, ca si-n alte domenii, ficare face ce doreste.
Mihalache a ales sa se odihneasca putin … deşănţat!

bici 1800/2 20 octombrie 2015 at 13:39

Noo, eu cred ca nu basescu e de vina ci ponta … deci pam pam pe B1Tv in direct si in reluare, pentru ca ponta a redus tva-ul la carnea de gaina si la creerul pane, iar mihalache gurmand fiiind a profitat de ieftinire, a mincat bine si l-a luat somnul. deci ponta e vinovat.

Clasa 20 octombrie 2015 at 22:06

Dragi tovarasi asa a murit si Ceausescu!!!
Consilierul lui Iohannis a fost ucis de problemele cu care se confrunta zi de zi!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...